Labus instruktor u Vladi Srbije

Labus instruktor u Vladi Srbije

31 jula 2014

Miroljub-LabusBivši potpredsednik Vlada Srbije i SCG, kandidat DOS za predsednika i nekadašnji lider G17 plus Miroljub Labus ponovo je u Vladi Srbije. Ali ovog puta na privremenom radu.

Labusa je u Vladu doveo sada već bivši ministar Lazar Krstić da obučava zaposlene u Ministarstvu finansija kako da na osnovu raznih uticaja predvide stvari u ekonomiji. Kako Labus kaže za “Blic”, njegov povratak u zgradu Vlade Srbije nema veze sa politikom.

„Sa tročlanim timom obučavam zaposlene odeljenja Ministarstva finansija za makroekonomsku analizu. U pitanju je projekat koji se završava u novembru, a zajednički ga finansiraju Svetska banka i USAID. Cilj je da zaposleni usvoje model po kome bi na što kvalitetniji način mogli da analiziraju uticaje mogućih mera ekonomske politike na monetarnu, fiskalnu, spoljnotrgovinsku sferu“, kaže Labus za „Blic“.

U Ministarstvu finansija kažu da Labus dolazi gotovo svakog dana, ali da nema kancelariju već zaposlene obučava u jednoj od sala.

„Mnoge službenike Vlade, čak i neke državne sekretare poslednjih godina zapravo je plaćala američka fondacija USAID kroz projekat jačanja državne uprave. To je uvek bilo isplativije jer je, recimo, plata savetnika za odnose s javnošću na budžetu oko 70.000 dinara, a preko USAID projekta oko 1.000 evra minimum“, kažu u ministarstvu.

(Blic)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *