ЛАЈЧАК ПОСТАВЉА УЛТИМАТУМ: Србија одмах одговорила и ПОСТАВИЛА ГА НА МЕСТО!

LAJČAK POSTAVLJA ULTIMATUM: Srbija odmah odgovorila i POSTAVILA GA NA MESTO!

3 marta 2021

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku treba „hiljadu puta ponoviti da nema napretka dok se ne formira Zajednica srpskih opština“.

Drecun je za TV B92 rekao da Lajčak u vođenju dijaloga ne sme da dozvoli da Priština zloupotrebi pregovore, koji , kaže, nisu statusni, ne vode traženju međusobnog priznanja.– Ne da nećemo da razgovaramo, nego nećemo ni da razmišljamo o međusobnom priznanju – istakao je on.

Naveo je da je geopolitička situacija takva da i oni koji mogu da ucenjuju Srbiju moraju da razmisle gde će to usmeriti zemlju.

– Nama su stavovi jasni, nema šta da nam dolazi Lajčak i govori ili donosi non-pejper. Pa non-pejper je napisao Bajden kada nam je poslao čestitku za Dan državnosti. Kada je rekao da nam čestita, a traži da priznamo Kosovo. Da li ćemo na to pristati? Pa nećemo – rekao je Drecun.

On je ukazao i da ne očekuje brz napredak ni pomak u dijalogu i to zbog Prištine, te poručuje optimizam Lajčaka nije opravdan.

Govoreći o suđenju za zločine OVK, Drecun je rekao da je značajno što je podignuta optužnica protiv vrha OVK, među kojima je i Hašim Tači.

– Tužilaštvo ima dosta dokaza, očekujem da će biti optužnica i protiv Ramuša Haradinaja – poručio je on.

Naveo je i da Priština planira da izdvoji 20 miliona evra kako bi odbranila vrh OVK, te da Srbija mora na to da odgovori.

KOMENTARI5 komentara

 1. radmila says:

  Kakvo medjusobno priznanje, pobogu. Od kada je to Srbija nepriznata zemlja?

  • Ivana says:

   Srbija postavila nekog na mesto? Pa Srbiju postavljaju na mesto svi veliki "prijatelji" Prvo rvati postali vlasnici srpskih njiva i preduzeća komanduju po Srbiji ko po svojoj prćiji. Drugi šiftari ni jednu tačku nisu ispunili Srbija sve oni normalno traže još. Evropska fukara uz amere ucenjuje, vređa zasipa bombama a vođa kaže prijatelji? Dotakli smo dno vuku nas po mulju i mi kao nešta?

 2. petrovgrad says:

  KLASIČNO MAGARE. Ko mu jebe mater, Traži da priznamo da više ne postoji Srbija. Da nije Gavrilo Princip roknuo Fdinanda, ovaj majmun bi i dalje bio konjušar u Ugrarskoj.

  • ostrogorski says:

   Uvredili ste magarca i majmuna...

 3. ko says:

  Lajcak = Magarcina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *