ЛАЈЧАК САОПШТИО: Приштина прихватила предлог ЕУ

LAJČAK SAOPŠTIO: Priština prihvatila predlog EU

7 februara 2023

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je, nakon razgovora u Prištini sa premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu da mu je drago da je Priština „u principu prihvatila predlog EU“ i najavio nastavak razgovora na sastanku na viskom nivou.

„Otputovao sam u Prištinu da se sastanem sa premijerom Aljbinom Kurtijem i zamenikom premijera Besnikom Bisljimijem i u Beograd, gde sam se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Petrom Petkovićem. Drago mi je da je i Kosovo u principu prihvatilo predlog EU. Nastavićemo naše razgovore na sastanku na visokom nivou“, objavio je Lajčak danas na Tviteru.Lajčak se sinoć u Beogradu sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prethodno je u Prištini razgovarao sa premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem.

Predsednik Vučić je saopštio da je sa Lajčakom imao otvoren i prijateljski razgovor.

„Otvoren i prijateljski razgovor sa Miroslavom Lajčakom. Kada kažem otvoren, to stvarno mislim. Razumeli ste me sve. Živela Srbija“, napisao je Vučić na Instagram profilu, uz fotografije sa susreta sa Lajčakom.

Kurti je juče posle sastanka sa Lajčakom rekao da Priština prihvata predlog EU za normalizaciju odnosa sa Beogradom.

(RT Balkan)

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Hajde, Lajčak, preseli se u Prištinu kad je toliko voliš. Pa, odatle je pobegao čak i Kosovac, zato najpre razmisli.

  2. Beli Orao says:

    Marš đubre jedno ti i šiptari , sersš sa tim tvojim izveštaje jer to sigurno šipci ne misle ozbiljno, samo maša kao i sve do sad!

  3. Gagi says:

    Poludesmo od decenijskih otvorenih i prijateljskih razgovora. Vi razgovarate i svrckate se tamo-amo po europi a narod prebijaju i ubadaju nozevima na KiM. Nisam do sada primetio da je neko od "nasih" mudraca i politickih velikodostojnika isao da proseta "svojim" KiM. Samo je to svojevremeno smeo i mogao Blazenopocivsi Patrijarh Pavle.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *