LAŽNA UZBUNA: Pronađena „nestala“ članica Stožera za odbranu Vukovara

LAŽNA UZBUNA: Pronađena „nestala“ članica Stožera za odbranu Vukovara

4 januara 2014

hrv_n_620x0Misteriozni ”nestanak” Kristine Ćurković, mlade devojke poznate po nacionalistickim ispadima na ivici fašizma, veoma brzo je dobio epilog. Kristina je pronađena živa i zdrava, uprkos dramatičnim apelima koje su upućivale njene pristalice, a splitska policija istražuje šta se zapravo dogodilo.

U subotu posle podne oko nestanka mlade studentkinje napravljen je pravi cirkus, a njene pristaše prozivale su policiju da ne čini ništa da je nađu. U samom centru Zagreba okupilo se dvadesetak ljudi koji su apelovli na sve u Hrvatskoj da se uključe u potragu za Kristinom, spominjući da je u poslednje vreme dobijala pretnje smrću. Navodno su joj pretili na društvenim mrežama, a neke pretnje su bile ispisane i na ćirilici. Kristina je, inače, bila članica ogranka vukovarskog štaba za ”odbranu” tog grada.

Kristina je putovala iz Vukovara u Split, a njeni roditelji su obavestili u petak uveče policiju da dva dana nemaju nikakve informacije o njoj. Poslednji kontakt sa dvadesettrogodišnjom Kristinom ostvaren je u četvrtak, kada ju je pozvao njen prijatelj iz Splita, ali ona nije rekla ni reč na mobilnom. Njen prijatelj je samo čuo kako razgovara sa nekim, pominjao se Blajburg, a navodno se dogovarala sa nekim starim čovekom koji je preživeo Blajburg da se nađu. Veza je ubrzo prekinuta, a nakon toga se Kristina više nije javila.

Poslednji signal sa mobilnog ”ulovljen” je s podrcuja Dugog Sela, nedaleko Zagreba, a niko od porodice nije mogao da uspostavi vezu sa njom. Kristina je Novu godinu proslavila u Vukovaru, a inače se redovno javljala porodici kada je bila na putu. Policija je počela istragu onog trenutka kada je prijavljen nestanak devojke.

Poslednjih godina ta mlada devojka, rođena u Livnu u BiH, poznata je hrvatskoj javnosti po nizu incidenata u kojima je bila u glavnoj ulozi, a neki su je nazvali i ”ikonom hrvatske desnice”. Pre tri godine sa zgrade Banovine u Splitu skinula je zastavu Evropske unije i postavila hrvatsku zastavu, gađala je jajima članove HDZ-a, zamerajući im da su premalo ”državnotvorni”, a uečstvovala je u brojnim protestima protiv ćirilice.

Slikala se sa ustaškom kapom na glavi, dok je u pozadini pisalo ”Za dom spremni”. Najčešće je volela da bude u centru pažnje, a njeni krajnje neodmereni ”nastupi” imali su podršku samo krajnje desnice.

(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *