ЛАНЦЕТИ НАЧЕЛИ БАТЕРИЈУ С-300, А ОНДА СУ ЈЕ РУСИ ДОТУКЛИ: Кијев и НАТО са ужасом гледају у небо (ВИДЕО)

LANCETI NAČELI BATERIJU S-300, A ONDA SU JE RUSI DOTUKLI: Kijev i NATO sa užasom gledaju u nebo (VIDEO)

1 aprila 2024

S-300 sa jarbolom 40V6M i nišanski radar 30N6 uništeni su danas popodne u Harkovskoj oblasti.

Na snimku zabeleženom bespilotnom letelicom vidi se položaj ukrajinske PVO koji je dugo osmatran od strane ruskih dronova.Snimak od nekoliko minuta prikazuje i pripadnike VSU koji pokušavaju da lokalizuju požar blizu radarskog jarbola. Moguće da je svemu prethodilo dejstvo nekog bespilotnog sredstva, na primer „Lanceta“. Posle nekoliko minuta čitavo okruženje biva uništeno dejstvom daleko moćnijeg sredstva.

Lanser S-300 je gotovo sigurno uništen napunjen, uzimajući u obzir karakterisičan izgled eksplozije. Kao što smo već rekli, na snimku se jasno uočava i veći broj pripadnika PVO što znači da je pored lansera i opreme došlo i do znatnih gubitaka u ljudstvu.

Ukrajinska PVO trpi teške gubitke. Na početku meseca stradali su retki i vredni sistemi PATRIOT. U mesecima kada kada ruska avijacija ima dominaciju u vazduhu, svaki PVO sistem je od vitalnog značaja. Trenutno ruske Vazdušno-kosmičke snage prilično slobodno vrše nalete i svojim FAB bombama nanose priličnu štetu ukrajinskim položajima.

(TV Front)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *