ЛАНЕ ГУТОВИЋ: На високим функцијама у Србији су морални идиоти!

LANE GUTOVIĆ: Na visokim funkcijama u Srbiji su moralni idioti!

6 novembra 2015

kul-lane-gutovic 45Doajen srpskog glumšta Milan Lane Gutović smatra i misli da ćemo izgubiti borbu za srpsku kulturnu baštinu, i da će Kosovo postati član Uneska.

„Bićemo pobeđeni u Unesko, a meni ostaje samo dnevna doza tuge zbog neizrecivog gubitka“, rekao je Gutović.

Čuveni glumac je na pitanje šta će biti sa našim svetinjama ukoliko budu pale u ruke onih koji su ih do juče uništavali istakao da njima ona i ne treba da bude svetinja.

„U tom smislu nemam neko posebno mišljenje o Albancima, koje bi se razlikovalo od mišljenja koje imam o Hrvatima, Slovencima, Amerikancima i Englezima. Svetinja Amerike, koja se zove Alamo za mene ne predstavlja ništa. Vitezi okruglog stola su za mene samo literalni pojam, za mene Gračanica nije nijedno od toga. Ona je meni svetinja. Njima nije niti bi trebalo da bude“, rekao je Lane.

On je priznao da bi bi prihvatio funkciju ministra, kada bi ga neko predložio.

„Milim da bih prihvatio da me neko imenuje, ali sam se ne bih kandidovao. Na to nisam spreman“, rekao je Gutović za alo i dodao da smatra da “bela lađa” zvana Srbija trenutno stoji u mestu.

Govoreći o premijeru i opoziciji Lane je istakao da, kada je reč o vlasti, nije siguran da bi se drugi ponašali bolje i drugačije da su na mestu premijera.

„Možda bi kod tih drugih bilo nekih nijansi u stepenu nespretnosti, bezobrazluka i manipulanstva, ali rezultati bi bili isti“, rekao je Gutović.

Prema njegovim rečima na visokim funkcijama danas su moralni idioti, a kao deo propasti države vidi i to što cela Srbija prati rijalitije.

PITAJTE TASOVCA ŠTO NEMA PARA ZA KULTURU!

Gutović je, govoreći o kulturi istakao da nema posla za mlade glumce, ne zato što nema pozorišta već zato što nema publike. Na pitanje zašto se izdvaja najmanje novca na kulturu, glumac je bio kratak:

„Za to pitajte ministra!“

(Kurir)

KOMENTARI7 komentara

 1. miroslav says:

  Mala ispravka g.Gutovicu.Svaka vlada pre ove je bila bolja od ove.Ova je bezobrazno losa,nemoralna i vrhunski glupa.

 2. Pitagora says:

  Bez obzira na lične simpatije prema Lanetu, ovo što je rekao bledo je prema istupanjima Raleta Milenkovića. I, moram da napomenem, nimalo mi se ne sviđa izjava, da bi pristao da bude ministar kulture ako bi ga pozvali, ali se ne bi kandidovao.

 3. Sa says:

  Srbi su postali moralni idioti..zato sto je globalizacija i holivudizacija na velika vrata usla u malu srbijicu..tako da moralna idiotizacija je inn u gotovo celom svetu.

 4. da dodam says:

  Srbiju ne može slomiti ni ova gomila bolesnih idijota koji je trenutno lome slomiće je slomiti izgubljena nada za boljim ljudima koji nikako da počnu da se rađjaju.

 5. Sibirjak says:

  Mala ispravka g, Gutoviću. Ipak cela Srbija ne gleda rijalitije.

 6. Milutin says:

  Gutović je, govoreći o kulturi istakao da nema posla za mlade glumce, ne zato što nema pozorišta već zato što nema publike. Na pitanje zašto se izdvaja najmanje novca na kulturu, glumac je bio kratak: „Za to pitajte ministra!“ ////////// Dositej ka je stupao prvi put na tlo Srbije, kaže da ni Kolombo dok je otkrio Ameriku, nije doživeo takvo ushićenje/radost. Dobro, ovo vreme satanizma je svuda manje-više naćelo državu, kulturu, patriotizam, moral,...ali ipak, probajte pomenuti "parametar"da metnete u jednačinu....

 7. Milutin says:

  da ne pominjemo kako ološ gasi i najstariji kulturno-obrazovni list u Evropi , zatrpava hrišćanske bazilike, radnici na tvrđavi Golubac više mešaju paprikaš od maltera, preprodavaju pronađene arheološke primerke,...kako je Vasić sasvim skrajnut, kao i sama Vinča za vreme nacizma,...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *