ЛАНЕ ГУТОВИЋ: „Шојић би победио Николића на изборима!“

LANE GUTOVIĆ: „Šojić bi pobedio Nikolića na izborima!“

28 jula 2016

tomislav-nikolic-sojicKada bi Srećko Šojić ušao u trku za predsednika Srbije, prema oceni poznatog glumca Milana – Laneta Gutovića koji je glavnom junaku humorističke serije „Bela lađa“ udahnuo život, imao bi više glasova od aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića.

Gutović je uz ovu ocenu izrečenom za TV N1 demantovao spekulacije da će se kandidovati na predsedničkim izborima. Javnosti, međutim, Šojićeva kandidatura i ne bi bila toliko iznenađujuća jer bi u liku šefa Stranke zdravog razuma u realnoj srpskoj politici bio sledbenik izmišljenog Ljubiše Preletavčevića Belog. U njegovo odelo ušao je Luka Maksimović i sa 21,1 odsto glasova na izborima obreo u parlamentu Mladenovca i nametnuo pitanje da li je i pored ovako vidne banalizacije političkog sistema, očajni narod otelotvorio nepostojeću ličnost u građansku alternativu vlastima.

Istraživač javnog mnjenja Miroslav Šutić ne misli da bi poput Belog, Šojić doživeo uspeh na predsedničkim izborima.

– Tekstovi o predsedničkom kandidatu Šojiću ne deluju kao nekakvo ruganje, već su probni balon vrha vlasti, odnosno Aleksandra Vučića – kaže Šutić za „Vesti“ .

On tumači da je u budućoj izbornoj priči reč o dva Vučićeva aksioma.

– To je priprema terena da se aktuelni šef države Tomislav Nikolić skloni sa te pozicije, ali da u njegovu fotelju ne sedne zaštitnik građana Saša Janković ili poverenik za informacije Rodoljub Šabić – tumači Šutić.

Raste broj budala

– Karikaturalni tipovi koji nas vode se umnožavaju. Postaje jasno i da je broj budala porastao, pa koliko je tih budala koji trpe da ih ovakve karikature vode – pita Gutović.

KOMENTARI3 komentara

  1. Svetislav says:

    Neka gutović ako je Srbin iz Crne Gore ode tamo u rodno selo i neka pobedi mila šiptara, a mi ćemo lako sa našim srbskim crnogorcem nikolićem!

  2. Svetislav says:

    Pardon. Neka guta ode u rodno selo svog oca i odakle potice i pobedi mila djukadjinija!

  3. kosovac says:

    Milan – Lane Gutović je potpuno u pravu, i kada bi se on kandidovao za predsednika ja bih pristao da mi poprskaju prst onim otrovnim sprejom i glasao za njega. A ovaj „Istraživač javnog mnenija Miroslav Šutić“ je gori od onih koji su nekada po kafanama prisluškivali pa sutradan dostavljali Udbi rezultate svog istraživanja. Uostalom, lopova i prevaranata ima u svakom društvu, pa manje ili više neki Šutić ne može mnogo da šteti. Ne može da koristi, ali srećom ne može i da šteti, nagledali smo se raznih istraživača, analitičara, pa i Lazanskog. Važno je da oni za svoja istraživanja dobiju nadoknadu, da ne crknu od gladi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *