Лаушевић опет на сцени

Laušević opet na sceni

7 septembra 2017

NA turneji Jugoslovenskog dramskog pozorišta po Americi i Kanadi, u septembru i oktobru, ansamblu predstave „Hadersfild“ priključiće se Žarko Laušević. Poslednji put Laušević je u pozorištu igrao 1993. godine na festivalu Grad teatar u Budvi, u Njegoševog „Lažnog cara Šćepana Malog“, tumačio je ulogu knjaza Dolgorukova.

Posle dvadesetčetvorogodišnjeg odsustvovanja sa scene, pojaviće se u ulozi oca u kultnom komadu Uglješe Šajtinca. U premijernoj postavi ove predstave oca je tumačio Josif Tatić. Posle Tatićeve smrti, na sceni Jugoslovenskog dramskog ovu rolu tumačio je Miša Janketić, koji zbog zdravstvenih razloga nije mogao da krene na turneju po Severnoj Americi.

Priču o povratku starog prijatelja iz desetogodišnje emigracije i ponovnom susretu sa najboljim prijateljima režirao je Aleks Čizholm. Uz veliki broj gostovanja predstava je osvajala i nagrade, uključujući tri Sterijine – Uglješi Šajtincu za najbolju novu dramu, Nebojši Glogovcu i Goranu Šušljiku za glumu. U predstavi igraju i Vojin Ćetković, Damjan Kecojević i Tijana Čurović.

TORONTO, NJUJORK, VAŠINGTON…

SEVERNOAMERIČKA turneja Šajtinčevog hit komada, po kojem je snimljen i istoimeni film, počonje 15. septembra u kanadskom gradu Kičeneru. Sledećeg dana imaće dva izvođenja u Torontu, a u Kanadi će biti odigrana još jedna predstava 17. septembra u Vindzoru. U SAD, izvođenja su zakazana u Njujorku (21. septembar), Vašingtonu (24. septembar), Čikagu (28. septembar), i Bostonu (30. septembar).

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *