ЛАВРОВ „МАТИРАО“ БРИСЕЛ: Хоће да нас искључе из Савета Европе?! Изаћи ћемо сами

ЛАВРОВ „МАТИРАО“ БРИСЕЛ: Хоће да нас искључе из Савета Европе?! Изаћи ћемо сами

16 октобра 2018

Уколико Европска унија буде захтевала да искључи Русију из Савета Европе, Москва Бриселу неће то дозволити, већ ће из те институције изаћи сама, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров.

„Русија је у Савет Европе ушла из разлога што је та институција осигуравала општеевропско, универзално, законодавно пространство. Они који то подривају нелегитимним средствима лишавањем права руској делегацији у односу на представнике других земаља – знају због чега то раде. Ако буду захтевали да нас икључе, нећемо им омогућити ту радост, сами ћемо отићи“, рекао је Лавров у интервјуу за „Јуроњуз“.Лавров је додао и да је неприхватљиво да се једна таква организација урушава искључиво зарад задовољавања амбиција одређених политичара који седе у неколико европских престоница.

„Не мислим да је учешће руске делегације у Савету Европе важније за Русију него за саму Европу“, закључио је.

О Скрипаљу

Москва се залаже за решавање проблема по питању тровања бившег руског агента Сергеја Скрпаља правним методима. Међутим, све што је Запад рекао о том питању личи на гротеску, рекао је Лавров.

„Русију оптужују да је са највећом вероватноћом уплетена у овај инцидент, као и у дешавања у Каталонији, па и у друге случајеве, али ниједан конкретан доказ није представљен. За разлику од наших партнера, Русија је формирала правну државу и поштујемо та правила. Надамо се да ће и други та правила поштовати“, додао је.

Асад стиже у Русију?

Руско руководство позвало је председника Сирије Башара ел Асада да посети Русију, између осталог и Крим, саопштио је Лавров.

„Недавно је шеф републике Крима Сергеј Аксентов боравио у Дамаску на позив председника Сирије. Управо је он понудио Асаду да посети Русију, а самим тим и полуострво Крим“, рекао је.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. M says:

    Lavrov priča gluposti!NE,nego Rusija treba pustiti Europu da ih izbaci!Inače će jednog dana Europa reći da su Rusi krivi za to jer su sami izašli,a uzroke će gurnuti pod tepih!Pa je bolje da je Europa i formalno kriva za to,kad bude trebalo rješavati probleme!A Lavrov neka sjedne,popije 2 vodke i smiri živce!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u