ЛАВРОВ БЕСАН НА ИЗРАЕЛ: Вређа се интелигенција…

LAVROV BESAN NA IZRAEL: Vređa se inteligencija…

16 maja 2018

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov smatra bogohuljenjem izjavu da su Palestinci ubijeni u sukobima u Pojasu Gaze bili teroristi.

– Ne mogu da se složim da su desetine civila, uključujući i decu i odojčad, koji su ubijeni u ovim incidentima, teroristi. Smatram da je to bogohulna izjava. Izjava koja je osmišljena da bi se izbegao iskren i ozbiljan razgovor o suštini problema koji razdiru region Bliskog istoka, koji konkretno neće dozvoliti da se ispune odluke Generalne skupštine UN o uspostavljanju palestinske države – rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi.Akcije protesta počele su u Pojasu Gaze u ponedeljak na 70. godišnjicu osnivanja Izraela i preseljenja Ambasade SAD iz Tel Aviva u Jerusalim.

Izraelski vojnici otvorili su vatru na demonstrante. Broj poginulih Palestinaca u sukobima sa izraelskim trupama na granici Pojasa Gaze porastao je na 61. Palestinski lider Mahmud Abas objavio je trodnevnu žalost.

KOMENTARI2 komentara

  1. evangelist says:

    Palestinsku državu je svojevremeno zamalo napravio Jaser Arafat, ali i njega su uklonili. Zemlja Izraela kao da je mala ali ima najjači lobi u svetu, ameriku je i osnovao njihov lobi. Glavni grad je sada Jerusalim, čeka se da tu obnove hram "božiji" ne bi li se u njemu zacario sam satana, i onda nastupa armagedon i novo svetsko carstvo ali ovog puta zaista Božije.

  2. Trifun says:

    Izrael je definitivno pretjerao sa upotrebom sile! Iako je zaista ugrozen i ima pravo da se brani prekomjerna upotreba sile ne ide u njegovu korist. Treba da se mnogo vise uzdrzavaju od takvih ispada. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *