ЛАВРОВ БЕСАН: Видимо непријатељски однос према Русији и Белорусији

ЛАВРОВ БЕСАН: Видимо непријатељски однос према Русији и Белорусији

26 новембра 2020

Министар спољних послова Сергеј Лавров је на састанку са белоруским лидером Александром Лукашенком скренуо пажњу на чињеницу да је Руска Федерација спремна да подржи председникове иницијативе у погледу Белоруса. Поред тога, према речима Лаврова, Запад покушава да се умеша у послове Москве и Минска.

Лавров је у Минск стигао синоћ како би учествовао на заједничком састанку министарстава спољних послова две државе.Русија и Белорусија мирно доживљавају покушаје Запада да интервенише, имају чиме да се бране, рекао је Лавров.

„Усвајају се документи (на Западу) о промоцији демократије, то већ постоји у Русији, а сада су исти документ већ увели у Конгрес САД за Белорусију. Стога, ми то прихватамо мирно, имамо савезну државу. На нама је да се заштитимо, како да одбранимо своју независност“, рекао је Лавров.

Нагласио је да је ово заједнички став председника и влада две земље.

„Изнели сте низ иницијатива које су, верујем, веома важне за белоруско друштво. Председник Путин је више пута нагласио да смо заинтересовани за то да се те иницијативе одрже. Ако можемо да учинимо нешто да их подржимо, ми смо увек отворени за ово“, рекао је Лавров, преносе РИА Новости.

Лидер Белорусије више пута је изјавио да је социјални систем који постоји у републици делимично ауторитаран, и као резултат тога, неопходно је изградити систем који не би био везан за личност председника. Спреман је да се одрекне неких својих високих овлаштења, али само у оквиру уставне реформе. Нови избори су, према речима Лукашенка, вероватно тек након усвајања новог Устава Белорусије.Руски министар је такође скренуо пажњу на то да Сједињене Државе и Европска унија покушавају активно да утичу на унутрашње процесе у Русији и Белорусији.

„Разговарали смо о односима који се развијају између наших земаља и Запада, НАТО-а, ЕУ, САД-а. Искрено, видимо непријатељски однос према Русији и Републици Белорусији. Видимо покушаје активног утицаја на унутрашње процесе у нашим земљама и западни лидери ово не крију превише“, објаснио је Лавров.

KOMENTARI3 коментара

 1. petrovgrad says:

  Zar opet. Dokle više gospodine ministre. Samo ti šizi kao rovac. Zabole ona stvar Crnu Goru, Holandiju, Luiksemburg, Sloveniju Litvaniju a da ne pominjem ove malo jače Germaniju, Franciju i Englesku što si besan. Oni se sprdaju sa Rusima. Alo bato, prošetaj malo neke raketice do Kaljingrad, odmah ima da okrenu ploču.

  • šiško says:

   Ne sprdaju se, nego ispipavaju, čačkaju pokušavajući da sitnim kontinuiranim potezima razlabave odbranu Rusije. A za rakete si potpuno u pravu. Bilo bi dobro kad bi i Rusi šetali rakete "sitnim kontinuiranim potezima".

   • test01 says:

    zasto "sitnim" - treba to da urade uz ogromnu medijsku podrsku. Na zapadu su odavno plasili narod kako su to Rusi odavno uradili. Znaci zapad ih pravi budalama a u isto vreme prebacuju rakete u Poljsku -Rumuniju pa i u Ukrajinu a bogami evo pokusavaju da udju i u Belorusiju... Sta to drugo treba da se dogodi da Rusi "progledaju" - da ispale te rakete na Moskvu? Sa ovakvom politikom upravo ce to i docekati !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u