ЛАВРОВ ДОНЕО ИНФОРМАЦИЈЕ У СРБИЈУ: „Србима се у Вашингтону спрема замка“

LAVROV DONEO INFORMACIJE U SRBIJU: „Srbima se u Vašingtonu sprema zamka“

18 juna 2020

Lavrov: Podržavamo politiku neutralnosti o KiM

Lavrov se zhavalio na toplom prijemu, istakavši da se u Beogradu oseća kao kod kuće.

„Zadovoljni smo nivoom saradnje, ekonomski odnosi se razvijaju dobro, visoko smo ocenili saradnju na suzbijanju virusa korona, takođe smo govorili i o nedopustivosti revizije istorije“, rekao je Lavrov, dodajući da predsednika Srbije očekuje na Paradi pobede u Moskvi 24. juna.On je naveo da će Rusija podržati sve inicijative koje mogu da pomognu Prištini i Beogradu da dođu do uzajamno prihvatljivog rešenja u skladu sa rezolucijom SB UN koja potvrđuje teritorjalni integritet Srbije.

„EU koja ima ulogu posrednika mora tu ulogu da sprovodi nepristrasno i da insistira na sprovođenju dogovora o ZSO“, rekao je Lavrov.

Svako rešenje, prema njegovim rečima, mora da bude potvrđeno u UN.

„Podržaćemo svako rešenje koje je prihvatljivo za Srbiju“, naveo je Lavrov.

Na pitanje da li bi Rusija prihvatila rešenje po kome bi, hipotetički, Srbija priznala Kosovo u zamenu za dobar finalni paket i članstvo u EU, Lavrov je rekao da to nije pitanje za njega, veĆ za srpski narod i rukovodstvo.

„Mi znamo stav srpskog rukovodstva po tom pitanju – da će se voditi isključivo nacionalnim interesima“, rekao je ruski ministar.

Vućić je dodao:

Ako mislite da je moguće da priznamo  kosovo, da budu deo UN, a mi da ne dobijemo ništa, ili da postanemo član EI, odgovor znate – odgovor je ne.Vučić: Lavrov nas je upoznao sa novim zabrinjavajućim informacijama o Kosovu

Podrška Rusije integritetu Srbije i očuvanju Kosova i Metohije bila je ključna tema susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa diplomatije Rusije sergeja Lavrova.

„Dobili smo dodatne informacije od Lavrova u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova i Metohije koje su me još više zabrinule. Očekuje nas težak period i još snažniji pritisci“, poručio je Vučić posle sureta.

Predsednik Srbije preneo je zahvalnost Lavrovu jer Rusija podržava Srbiju svuda u međunarodnoj areni. A zatim se vratio na kosovski proces:

„Moraćemo da budemo veoma obazrivi po pitanju svake ideje koja nam bude predstavljena. Dogovorili smo se da se konsultujemo na dnevnom nivou. Ako bi bilo kada, bilo gde, došlo do nekog rešenja, neophodno će biti miljenje Ruske federacije“, rekao je Vučić.

Predsednik je zaključio i da će Srbija umeti da sačuva svoje interese bez obzira na cenu koju će morati da plati.

On je podsetio da ga za par dana očekuje razgovor sa Vladimirom Putinom, za narednih 4-5 dana razgovori sa najvišim evropskim zvaničnicima, a zatim put u Vašington na susret koji organizuje Ričard Grenel.

KOMENTARI23 komentara

 1. šiško says:

  On ko švaba tralala. Ne damo nezavisnost šiptarima ako ne dobijemo ništa. Drugim rečima, on se neprekidno cenjka. Dajemo KiM ako nam date dobru ponudu. A šta je to dobra ponuda, videli smo i dosad. Sve "dobre ponude" su se svodile na punjenje njegovih privatnih džepova. Ni iz jedne njegove trgovine dosad Srbija nije dobila ništa, pa neće ni ovaj put. A zapravo narod Srbije ne da KiM NI PO KOJU CENU, jer je on esencija bez koje on ne može opstati. Zapad i hoće da Srbija ne opstane, to je dokazao svim svojim dosadašnjim postupcima. Zato je toliko i zapeo da ga otme. I šta sad radi ovaj zajedno sa ovim? Cenjkaju se oko našeg opstanka! Neka nam je Bog u pomoći. Još mi je jedina nada to što je ovaj evidentno lud, a ona njegova takodje, i mnogo težak slučaj za svetske moćnike koji su nam je poslali (vidi: https://www.youtube.com/watch?v=GVTe3-0JKa4), pa ćemo valjda uspeti da nekako poništimo taj sporazum.

 2. Milos says:

  Sta bi, sto dozivotni predsednik ne kaze Lavrovu u lice da je rezolucija 1244 laz i da Srbija nema nista na Kosovu?Sto cuti kao zaliven?

 3. E.Lirsch says:

  Previse je obog proheravanja Rusa i vrova. I "careva". Dok pordzavate ovaj izrod u "Beogradu" i "scaki dogovor" tornjajte se. Podrsak Rusak i ostavlja ovu bagru na vlasti. A vi to ne znate. Vasa podrska mu daje opravdanje za sve zlocine sto nanosi Srpskom rodi i Srbiji. Vi ste saucesnici u zlocinu prema Srpskom narodu. … Cudi me da i ovoga puta kao i uvek pred izbore ne poneste kamione i avione. A i ORDEN niste poneli. D O S T A.

  • persida says:

   Rusi koji podrzavaju Vucicev rezim su grobari Srbije. Ne mesajmo ovo sa ruskim narodom i ruskom kulturom. Ovde govorimo o ljudima na vlasti. Ruska vlast nije nista bitno uradila za Srbiju, osim ako se verbalna prepucavanja u UN ne smatraju necim velikim. A to nam nije pomoglo niti vratilo Kosovo.

 4. padre says:

  Ne znam, šta mu znači ono "a mi da ne dobijemo ništa", koje stalno ponavlja!Znači li to, da bi, ako mu ponude malo više pristao?

  • Slobodanka says:

   U Evropi zastupnici tvrdog stava da Srbija ne dobije ama baš ništa a da preda sve to su tkzv. Kosovo i Nemačka (vodeći motor EU), verovatno i njoj najbliže zemlje, dok u SAD zastupnik tog tvrdog stava je Bajden (Demokratska stranka i sorošoidna ekipa). "A mi ds ne dobijemo ništa" produbiće razlike SAD-Nemačka koje postoje već i po mnogim drugim pitanjima, takodje može da produbi i razlike unutar EU. Mali Alek to ne radi sa takvom namerom, nego ne može da sačuva vlast te ni da sproede konačan sporazum ako ne dobije to NEŠTO MALO. Problem je u GVOZDENOJ OKRUTNOSTI ZAPADA jer Srbiji ne da ni malo, a zbog te okrutnosti dobiće NIŠTA. Tramp je prvi shvatio da je bolje da malom Aleku da nešto-malo te da bude završeno ovo pitanje, a zauzvrat za to nešto malo dobio bi mnogo - potvrdu da baš on Tramp istisnuo je Rusiju sa Zapadnog Balkana. Lavrov je dugo u diplomatiji i može da pretpostavi šta namerava Tramp i zato su hitro došli u Beograd 9 dana pre Vučićevog odlaska u Fašington.

  • Milos says:

   To znaci da bi priznao Kosovo ako bi Srbija dobila sve do Severne Kosovske Mitrovice.Onda bi Vucic priznao ostatak Kosova za nezavisnu drzavu.To je "kompromis".

   • Miraš says:

    Ali na to ne pristaje Nemačka i EU, a Vučkova Srbijica bi i u EU. Nemačka ne dozvoljava promenu granica tkzv. Kosova.

   • SiNiša says:

    Mala ali bitna ispravka: Srbija daje u svim vučićevim abortiranim planovima a svoje ne može da dobije- već je njeno!

  • persida says:

   Ma, dao bi celu Srbiju za deset dolara i to ne krije. Sta tu nije jasno?

   • zaliv.net says:

    @Perso jos ista terapija? Gde vam se to sto pricate javlja, kad piskite ujutro ili uvece?

  • zaliv.net says:

   Znaci da je pametno da bude podele jer zaista Kosovo nikad vise (bez rata) ne moze biti ponovo nase.

 5. Miraš says:

  Lavrov svira a Dačić će da peva. Čini mi se da i Vučić će da peva, no videćemo.

 6. šiško says:

  Lako je nama za zamke u Vašingtonu. Nas muče zamke koje nam sprema vlast Srbije u BEogradu i širom svea.

 7. uddu says:

  Da li nas autor ovim tekstom navodi na nešto ili nas sprema za neko neprijatno iznenađenje?Da,sigurno će priznati Kosovo i dobiće i zauzvrat nešto-pokoje milionče i imunitet.

 8. uddu says:

  Zaboravio sam da dodam i "-Fuj !"

 9. Golema Balanica says:

  Niko,ni vučić,ni amerika,ni Rusija nemaju pravo da donose odluke osim NARODA SRBSKOG,o njegovoj budućnosti.Samo SRBI , ne građani Srbije , imaju i pravo i obavezu da odlučuju o svim stvarima koje se tiču države Srbije,jer ZEMALJSKO JE ZA VREMENA CARSTVO , A NEBESKO DANAS I DOVEKA.

  • persida says:

   A gde ce taj srpski narod da donese bilo koju odluku. Da li vidis igde masu od milion Srba koji zahtevaju bilo sta? Ovo sto pricas su suplje fraze supljeg pravoslavca.

  • zaliv.net says:

   @Golema, narod izabere Vucica a on u ime naroda ima pravo da odluci jer je vecina njemu dala poverenje to je nesto sto tako funkcionise svuda u svetu. Ali verujem da kada bi doslo do nekog takvog bitnog pitanja referendum bi bio skoro siguran jer ni jedan politicar ne zeli da se igra sa svojom karijerom tj brojem pristalica.

 10. Penzioner says:

  Rusija: Nema trgovine Kosovom za EU integracije, nema stolice za Kosovo u UN i nema podele Kosova i Metohije Ovo je naslov koji ne prenose režimski mediji, već portal Srbijadanas.net i Srbin info. Koliko vidim na slici Dačić i Lavrov su dobrog raspoloženja, a Vučko je, bar po izdatom saopštenju, ostao k'o pokisla kokoš. Zamajavati narod sa svih medija na kojima jaše punih osam godina ne može doveka. Eno mu i naslova o ekonomskom uspehu: "LIDER U REGIONU Minimalac u Hrvatskoj kao prosečna plata u Srbiji". Trubio je i na privatnoj BN televiziji o neviđenom ekonomskom uspehu, ali tu laž ne može prosipati onima koji svake godine idu u BiH u kojoj su niže cene svih proizvoda i usluga nego u Srbiji. Sami trgovci su mi u rodnom gradu pričali da im nije jasno kako proizvod iz Srbije može biti jeftiniji u Republici srpskoj nego u Srbiji. Odgovor je veoma jednostavan. Stopa PDV u Srbiji je posle Hrvatske najviša u regionu (U Srbiji 20%, u BIH 17%, a u Hrvatskoj 25%). Zbog toga su građani Hrvatske prelazili u Republiku srpsku u kupovinu, isto kao i građani Srbije, najčešće baš u Bijeljinu.

 11. Rista says:

  Mnogi greše kao i vi, Golema Balanico! NIKO nema pravo da preda teritoriju jedne države. Pisao sam o tome, ali hajde da vas potsetim. Jedna generacija naroda to pravo sigurno NEMA! Da je to pravo punopravno, već bi bio referendum, naravno namešten i Kosovo bi bilo priznato kao albanska država. Nikakav referendu na koji bi izašli svi današnji Srbi, NEMA pravnu snagu predavanja srpske teritorije. To je jasno regulisano u gotovo svim Ustavima sveta, samo mi tandrljamo "narod ne da!" Dao ne dao, ni narod nema to pravo. Teritorija jedne države nije diskutabilna, ali kao što znamo, siledžije kroje granice kako im odgovara. To je nešto drugo i ne zasniva se na pravu nego na divljačkoj sili. Vremenom to narodi prihvate jer sila lomi, ali nikad ne zaboravljaju. Možda bi tokom vekova i nekoliko generacija da svaka izađe na referendum i saglasi to nekako i prošlo na nivou narodne odluke, ali opet narod NEMA takvo ustavno pravo ni u kom slučaju. Čak ni sa 100 generacija. Pojedinci još manje, a referendum ni najmanje. Dakle, NIKO nema prava da potpipše predaju dela državne teritorije. Da ponovim, taj član ima gotovo svaka država na svetu u svome ustavu i jasan je kao dan. Današnja generacija i ni jedna pojedinačna generacija NIJE stvorila državu Srbiju. Srbija je stvarana vekovima, i jedna generacija nema prava da je rasparča na nekom referendumu bio on potpuno ispravan ili falsifikovan, ma kakva nam država danas bila a to pravo takođe nema ni 100 generacija. Neće Srbi nikad zaboraviti otete teritorije niti će ih oprostiti, pa makar tako išlo i do kraja vremena. To nisu stvari koje se zaboravljaju a još manje praštaju. Uopšte nije važno što je delu Srba mozak zamro na medijskim podmetanjima, ima kome nije i kome nikad neće. Nadam se da je svima poznato da se ono što je zabranjeno pisati i ostavljati dokumente, čuva prenošenjem sa kolena na koleno, a današnja kolena su sva redom pismena taman toliko da se nikada ne zaboravi. Pa šta nam Bog da!

 12. Rista says:

  Pod određenim uslovima pritiska, sankcija, gladi, umiranja i sličnih muka narod bi potpisao predaju dela teritorije na refrendumu, ali zato su tu Ustavi država koji čak i taj potpis ne prihvataju, a narod bi pod takvim uslovima prihvatio da potpiše čak i lakše od Vučića, jer tada ne bi bilo posledica po narod osim gubitka teritorije, ali zato su ustavi jasni i svi redom kažu "To pravo nema NIKO!" Kasnije generacije bi pitale "skakvim pravom su tadašnji posrani Srbi potpisali predaju teritorije?" Pitanje bi bilo potpuno na mestu, većina naroda to zna i zato i ne pomišlja na neke potpise. Sve ostalo je podmetačina, prevara i zakulisne radnje. Ni jedan Ustav na svetu nema poglavlje koje bi reklo "pod odrđenim uslovima, tamo "neko" IMA pravo..." Ne. Takvo poglavlje nema ni jedan jedini Ustav na svetu. I molim vas sve redom, nemojte više urlati "narod ne da!" Dosadilo mi da čitam jedno isto pogrešno i iskrivljeno mišljenje koje vama lako mogu izmeniti i prevesti vas žedne preko vode. Ustave država su pisale najpametnije glave sveta i kao što vidite, malo ko je shvatio pravo značenje Ustava Srbije. Dobro da Ustav u tom delu nije pisao ni Vučić ni današnji narod Srbije. Inače, to pglavlje Ustava država je univerzalno pravilo, zakon i zaštita naroda koji može ipak biti slomljen na trenutak. Narod može, ali Ustav NE može biti slomljen. Od Boga došlo i ceo svet prihvatio potpuno. Vučićma pravo koje mu je dao narod a to je da proglasi okupaciju KiM a da sam ja tamo, uključio bih u tu okupaciju sve otete srpske teritorije, pa taman meni to bilo zadnje što sam uradio. Kvislinzi ne služe zato da potpišu kapitulaciju niti da sarađuju sa okupatorom, jer to okupatora ne zanima. On je osvojio a kvislinzi se postavljaju da NE PROGLASE okupaciju. Iako sav Srpski rod zna i oseća na svojoj koži da smo okupirani, nije dozvoljeno proglašavanje okupacije jer im neugodne posledice po okupatora koji svojom silom sprečava takve stvari.

  • uddu says:

   Da li ste primetili da se na ovom sajtu uglavnom pogađaju svaki naredni potezi Velikog vođe ? E,pa tako i dosta nas ovde prognozira da će on priznati Kosovo,kad-tad,i to uskoro.Možda ne sad u Vašingtonu,ali to će "on"uraditi uskoro.To je njegova misija:uništavanje drage nam Srbije !Posle će doći kući i reći da to što je on potpisao,to nije priznanje,to je nešto drugo.A zatim će njegovi pitbulovi(Vulim,Stefanović,Gojković,Martinović,Đukanović,Mitrović i ostala izdajnička gamad...)da režu i balave po medijima i po narodu.E, a tek onda im mi nećemo poverovati ,ali budale hoče!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *