ЛАВРОВ: Дошао је крај стрпљењу Русије у односима са Западом

ЛАВРОВ: Дошао је крај стрпљењу Русије у односима са Западом

14 јануара 2022

СЕРГЕЈ Лавров је изјавио да је стрпљењу Русије у односима са Западом дошао крај.

„Нашем стрпљењу заиста је дошао крај. Били смо веома стрпљиви. Сви знају да ми дуго упрежемо. Јако дуго смо упрезали, али је сада време да `возимо`. Чекамо одговоре на наше конкретне предлоге“, рекао је руски министар иностраних послова.Додао је да се Русија доследно и брзо ослобађа ризика повезаних са структурама и сферама које контролише Запад:

„Сви механизми економских веза који зависе од структура које контролише Запад, наравно, садрже ризике. Ми се већ доследно и брзо ослобађамо тих ризика. Укључујући пре свега област високих технологија“.

Лавров је – иступивши на конференцији за медије у Москви – посебно нагласио да је постављање ударног наоружања и војних база Сједињених Држава и других земаља НАТО на Азовском мору и другде у Украјини „још једна црвена линија“ за његову земљу.

„Чак и ако Украјина остане изван НАТО, могући су њени билатерални споразуми са Американцима, Британцима и другим западним земљама са појавом њихових база. То је и за нас неприхватљиво јер је размештање ударног наоружања на територији наших суседа, у овом случају Украјине, и војна претња Руској Федерацији и црвена линија“.

Лавров је такође оценио да је Запад себи дозволио превише захтевајући да Русија „врати трупе у касарне“ на својој територији, док саме западне земље стварају војне базе у балтичким државама и земљама северне Европе, као и на Црном и Азовском мору, дакле: у иностранству.

Још је додао и прецизирао: „Од нас траже да вратимо војску у касарне на нашој територији, а паралелно с тим, Американци, Канађани и Британци држе своје војнике у балтичким државама и другим земљама Северне Европе. Јоша Британци граде базу на Азовском мору, а то нама категорички не одговара. Тражимо правно обавезујуће безбедносне гаранције зато што је Запад отишао предалеко“.

У међувремену је председник руске Државне Думе Вјачеслав Володин рекао да амерички конгресмени треба да размисле о последицама распламсавања хистерије око антируских санкција, јер ће од њих имати штету саме САД. Још је додао:

„Русија има оружје које нема ниједна држава на свету, али ми ту предност не користимо у дијалогу са НАТО“.

KOMENTARI3 коментара

  1. Beli Orao says:

    Ма млатните их једном заувијек прије ного ли се опасуље па они млатну вас и остали свијет !

  2. Srbski vitez says:

    E pa, traže izgleda po svaku cenu, pa će i dobiti to što traže... dobiće tako žestoko po toj pokvarenoj i uobraženoj gubici da neće znati ni šta ih je snašlo! Nema tu nažalost više ništa da se pregovara jer nema sa kim! Prosto, Rusi su zaista pokazali i više nego ogromno strpljenje i odgovornost za svetski mir! Za uzvrat šta dobijaju...? Ništa osim bezobrazluka, drskosti, đubrašluka i pogane pokvarenosti SAD-ističkih zlikovačkih hijena! Međutim, genijalni Putin je izašao sa konkretnim zahtevima koji jednostavno ne mogu biti odbijeni, ako ih pak odbiju, Rusi imaju puni legitimitet da ih u slučaju nastavka ove podmukle agresije u jednom trenutku totalno razbiju! Ako pak potpišu sporazum ( što bi bilo ravno čudu jer to im nikako ne odgovara ) pa ga prekrše, što inače stalno rade, Rusi tada opet imaju pun legitimitet da ih totalno razbiju! Ali bi tada u oba slučaja potpuna odgovornost bila na Zapadu odnosno na SAD-ističkim zlikovačkim hijenama! Savest ruskog naroda i njegovog vođstva bi bila čista i neopterećena a tako bi bilo zabeleženo i u svim istorijskim udžbenicima od Osnovne škole pa sve do fakulteta u svim državama sveta! Od ovih skotova čak je i Hitler bio manje bezobrazan... barem nije pravio baze na ruskom pragu a za uzvrat tražio od Rusa da na svojoj teritoriji vrate vojsku u kasarne!!!??? Neverovatno, ali ovo je otprilike dokaz da na zapadu nema više ni R od razuma! Ludilo obesti, arogancije, bezobrazluka i alave gramzivosti totalno je opselo izdegenerisane umove zapadnih skotova! Teši me je jedino što će Rusi u ovom sukobu pobediti, samo će cena opet biti previsoka! Ali šta je tu je! Nema povlačenja pred đavoljim silama zapada!!!

  3. Ivke says:

    Rusija ima oružje koje nema nijedna država na svetu, ali mi tu prednost ne koristimo u dijalogu sa NATO“.????????????? Pa koristite!!!!!!!!!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u