ЛАВРОВ: ЕУ копа ровове око Русије

ЛАВРОВ: ЕУ копа ровове око Русије

31 маја 2021

Европска унија у односима са Русијом ствара линије раздвајања као што би непријатељ копао ровове на фронту, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.„Ситуација у односима Москве и Брисела је и даље веома забрињавајућа. Наш заједнички европски континент се налази у кризи неповерења без преседана. Стварају се линије раздвајања које се премештају и учвршћују на истоку као ровови на фронту“, рекао је он на конференцији посвећеној односима Русије и ЕУ.

Лавров је подсетио да је Русија заинтересована за дијалог са ЕУ али на принципу равноправности и обостраног поштовања.

„Није нам јасно ко уопште тврди да Русија није заинтересована за дијалог, то није истина. Ми смо у више наврата поновили да смо отворени за конструктивну сарадњу са ЕУ, али на принципу равноправности и обостраног поштовања“, нагласио је.

Констатовао је и да постоје многе области у којима Русија и ЕУ сарађују упркос тензијама у билатералним односима рекавши да су ту пре свега здравство, енергетика, наука, технологија и питање климе.

У осврту на потенцијалне непријатељске потезе ЕУ према Русији, Лавров је рекао да Москва неће седети скрштених руку.

„Свесни смо да у ЕУ има доста оних који схватају контрапродуктивност конфронтације и рачунамо на то да ће здрав разум победити на крају како бисмо приступили процесу стварања новог избалансираног модела односа на принципима међународног права“, додао је.

KOMENTARI5 коментара

 1. Daj mi jednu vakcinu bre says:

  Ok, kada iskopaju dovoljno duboko ubacite im šmrk i pustite vrelu vodu da ih podavite kao pacove. Da vidimo čija majka crnu vunu prede.

 2. Риста says:

  Русија се не брани довољно. Све више срља у предају. То је логичан закључак после свих плакања руских политичара. Доста је изненађујући преокрет који се догодио у Русији након увођења санкција. Русија се уплашила и заледила од неког страха и све што ради на спољном плану је кукњава. Кажу овде врсни коментатори "Бајден пуни пелене и напреже мозак да нешто паметно састави" али не примећују да исти метузалеми одавно седе у Москви и да пуне пелене још од Обаме. Гледај овог израубованог Лаврова? Само што не заплаче и вероватно је испод њега све мокро. Научио две три реченице напамет и понавља их већ скоро једну деценију. Досадио и Богу и Свету. Напросто за плакати. Доклегод наши коментатори не виде слабости Русије, дотле нема разумевања а поготово неће схватити на каквој низбрдици се Русија тоциља са оваквим преплашеним руководством. Из Русије нема чак ни нормалне, инстинктивне реакције на невероватно отворене ударце Запада. Руско руководство засело на нуклеарке и тоне заједно са њима у прошлост. Ако наставе овако непокретни и трампави, Русији не гине капитулација. Ко да су ментално скренули. Од тих њихових страхова и неког подмукло развијеног демократског повлачења пред свим потезима Запада и лежи прилично лаган и невероватно видљив успех свих потеза запада. Да ми неко ово рекао пре само 5 година, не бих веровао. На Црном мору царују зарђали украјински бродови са сјајним америчким бродовима а Русија их не дира из простог разлога зато што поштује АМЕРИЧКЕ међународне законе. У Кинеским морима такође царује Америка а Кина шета своје бродиће тамо где нису Американци. Русији и Кини је савез неопходан , али са руководствима које имају, нема од тог ништа. Кина стрпљиво чека да Запад намести лопту на пенал па кад прими го, а онда ће Амери видети. Исто срање као и Руско. Кина је такође на низбрдици али је нашем народу тешко то чак и да мисле јер ће им нестати задња трунка наде. Као и немоћни Руси и Кинези, и Србима остала само нада јер ни они више нису у стању да се мрдају. Ни дупетом не мрдају. Ни Кина ништа не предузима да спречи Запад. Кина и Русија ће пасти једна за другом. Мада је немогуће објаснити нашем народу зашто. Изгледа мени да је Анаконда три пута убола. Једном Русе, једном Кинезе и пре тога тест ујед су примили Срби. И Сви се почокањили. Анаконда је почела да гута. Патриотисто још увек причају али и нје примећују да су парализовани. Кина и Русија су пред избором - Или да ратом отерају Анаконду или да буду прогутани. И то ома, јер време када је Анаконда вребала наоколо је прошло. Анаконда их гута.

  • persida says:

   Jeljcinov kadar, Sergej Lavrov, veci je naprijatelj Rusije i od Kisindzera. On je najvece laprdalo svetske diplomatije, uvek govori jedno te isto, ali to sto govori nema nikakvih posledica, jajara isto kao i Putin, njegov jevrejski sef.

   • Čist je ko Suza says:

    Možda bi izvesna persida mogla da zameni laprdalo i jajaru njegovog jevrejskog šefa i da postavi Rusij kako treba? Fazon i jeste u tome da se laprda od dosade jedno isto, jer svaka nagla promena dovodi do revolucionarnih promena a tada stvari malo vrdaju van kontrole, zato je potrebna evolucija a ne revolucija.

  • Tata je sine says:

   Bože sačuvaj šta sve napisa iz malog mozga izgleda nadasve sklerotičnog u stanju zombi ludila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u