ЛАВРОВ: ЕУ копа ровове око Русије

LAVROV: EU kopa rovove oko Rusije

31 maja 2021

Evropska unija u odnosima sa Rusijom stvara linije razdvajanja kao što bi neprijatelj kopao rovove na frontu, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.„Situacija u odnosima Moskve i Brisela je i dalje veoma zabrinjavajuća. Naš zajednički evropski kontinent se nalazi u krizi nepoverenja bez presedana. Stvaraju se linije razdvajanja koje se premeštaju i učvršćuju na istoku kao rovovi na frontu“, rekao je on na konferenciji posvećenoj odnosima Rusije i EU.

Lavrov je podsetio da je Rusija zainteresovana za dijalog sa EU ali na principu ravnopravnosti i obostranog poštovanja.

„Nije nam jasno ko uopšte tvrdi da Rusija nije zainteresovana za dijalog, to nije istina. Mi smo u više navrata ponovili da smo otvoreni za konstruktivnu saradnju sa EU, ali na principu ravnopravnosti i obostranog poštovanja“, naglasio je.

Konstatovao je i da postoje mnoge oblasti u kojima Rusija i EU sarađuju uprkos tenzijama u bilateralnim odnosima rekavši da su tu pre svega zdravstvo, energetika, nauka, tehnologija i pitanje klime.

U osvrtu na potencijalne neprijateljske poteze EU prema Rusiji, Lavrov je rekao da Moskva neće sedeti skrštenih ruku.

„Svesni smo da u EU ima dosta onih koji shvataju kontraproduktivnost konfrontacije i računamo na to da će zdrav razum pobediti na kraju kako bismo pristupili procesu stvaranja novog izbalansiranog modela odnosa na principima međunarodnog prava“, dodao je.

KOMENTARI5 komentara

 1. Daj mi jednu vakcinu bre says:

  Ok, kada iskopaju dovoljno duboko ubacite im šmrk i pustite vrelu vodu da ih podavite kao pacove. Da vidimo čija majka crnu vunu prede.

 2. Rista says:

  Rusija se ne brani dovoljno. Sve više srlja u predaju. To je logičan zaključak posle svih plakanja ruskih političara. Dosta je iznenađujući preokret koji se dogodio u Rusiji nakon uvođenja sankcija. Rusija se uplašila i zaledila od nekog straha i sve što radi na spoljnom planu je kuknjava. Kažu ovde vrsni komentatori "Bajden puni pelene i napreže mozak da nešto pametno sastavi" ali ne primećuju da isti metuzalemi odavno sede u Moskvi i da pune pelene još od Obame. Gledaj ovog izraubovanog Lavrova? Samo što ne zaplače i verovatno je ispod njega sve mokro. Naučio dve tri rečenice napamet i ponavlja ih već skoro jednu deceniju. Dosadio i Bogu i Svetu. Naprosto za plakati. Doklegod naši komentatori ne vide slabosti Rusije, dotle nema razumevanja a pogotovo neće shvatiti na kakvoj nizbrdici se Rusija tocilja sa ovakvim preplašenim rukovodstvom. Iz Rusije nema čak ni normalne, instinktivne reakcije na neverovatno otvorene udarce Zapada. Rusko rukovodstvo zaselo na nuklearke i tone zajedno sa njima u prošlost. Ako nastave ovako nepokretni i trampavi, Rusiji ne gine kapitulacija. Ko da su mentalno skrenuli. Od tih njihovih strahova i nekog podmuklo razvijenog demokratskog povlačenja pred svim potezima Zapada i leži prilično lagan i neverovatno vidljiv uspeh svih poteza zapada. Da mi neko ovo rekao pre samo 5 godina, ne bih verovao. Na Crnom moru caruju zarđali ukrajinski brodovi sa sjajnim američkim brodovima a Rusija ih ne dira iz prostog razloga zato što poštuje AMERIČKE međunarodne zakone. U Kineskim morima takođe caruje Amerika a Kina šeta svoje brodiće tamo gde nisu Amerikanci. Rusiji i Kini je savez neophodan , ali sa rukovodstvima koje imaju, nema od tog ništa. Kina strpljivo čeka da Zapad namesti loptu na penal pa kad primi go, a onda će Ameri videti. Isto sranje kao i Rusko. Kina je takođe na nizbrdici ali je našem narodu teško to čak i da misle jer će im nestati zadnja trunka nade. Kao i nemoćni Rusi i Kinezi, i Srbima ostala samo nada jer ni oni više nisu u stanju da se mrdaju. Ni dupetom ne mrdaju. Ni Kina ništa ne preduzima da spreči Zapad. Kina i Rusija će pasti jedna za drugom. Mada je nemoguće objasniti našem narodu zašto. Izgleda meni da je Anakonda tri puta ubola. Jednom Ruse, jednom Kineze i pre toga test ujed su primili Srbi. I Svi se počokanjili. Anakonda je počela da guta. Patriotisto još uvek pričaju ali i nje primećuju da su paralizovani. Kina i Rusija su pred izborom - Ili da ratom oteraju Anakondu ili da budu progutani. I to oma, jer vreme kada je Anakonda vrebala naokolo je prošlo. Anakonda ih guta.

  • persida says:

   Jeljcinov kadar, Sergej Lavrov, veci je naprijatelj Rusije i od Kisindzera. On je najvece laprdalo svetske diplomatije, uvek govori jedno te isto, ali to sto govori nema nikakvih posledica, jajara isto kao i Putin, njegov jevrejski sef.

   • Čist je ko Suza says:

    Možda bi izvesna persida mogla da zameni laprdalo i jajaru njegovog jevrejskog šefa i da postavi Rusij kako treba? Fazon i jeste u tome da se laprda od dosade jedno isto, jer svaka nagla promena dovodi do revolucionarnih promena a tada stvari malo vrdaju van kontrole, zato je potrebna evolucija a ne revolucija.

  • Tata je sine says:

   Bože sačuvaj šta sve napisa iz malog mozga izgleda nadasve sklerotičnog u stanju zombi ludila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *