ЛАВРОВ: Француска је у НАТО, Макрон зна о чему прича

LAVROV: Francuska je u NATO, Makron zna o čemu priča

9 novembra 2019

EMANUEL Makron je predsednik države članice NATO pa zna kako stvari stoje unutar alijanse, a i sposoban je proceni u kom se ona stanju nalazi – izjavio Sergej Lavrov.

Povodom tvrdnje francuskog lidera da NATO upravo preživljava „smrt mozga“, šef ruske diplomatije je rekao:

„Što se tiče medicinske strane te stvari, odnosno dijagnoze, ne bih da ulazim u bilo kakvu polemiku. Ako je predsednik Makron osetio da se radi baš o toj dijagnozi – on je imao puno pravo i da to kaže. On poznaje NATO mnogo bolje od mene“.Nastupivši na četvrtoj Moskovoj konferenciji o neširenju nuklearnog oružja, Lavrov je još – sa dozom ironije – rekao:

„U našem je interesu da sa NATO razvijamo ranopravno u obostrano korisnu saradnju. Zato smo spremni da je nastavimo čim NATO ozdravi“.

Makronovu izjavu komentarisao je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, rekavši da je to pitanje za „patologe“.

„Da li je NATO živ ili mrtav i koji njegovi delovi su komatozni – to nije na nama da odlučimo. Nismo patolozi“, rekao je Peskov.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad2 says:

    makron je predstavnik i predsednik krupnog kapitala a francuska je država koja više ne postoji isto kao i nemačka.Priče o njihovoj nezavisnosti ili da su to neke evropske "sile" su čista laž upravo vrha nadnacionalnog kapitalizma čije je sedište u vašingtonu.Makron posledično tome može samo da daje izjave koje su mu NAPISANE jer on ne vodi politiku neke fantomske francusake države nego vodi politiku krupnih bankarskih medjunarodnih krugova čiji je i službenik dugo godina bio.On je i dalje njihov službenik samo na drugom radnom mestu a izjave da je NATO mrtav, da je evropa u opasnosti ako amerikanaci odu itd.itd. su upravo pokupaš plašenja evropskih gradjana i usmeravanje tog straha protiv rusije u jednoj vrlo perfidnoj ratnohuškačkoj kmpni koja se već duže vreme vodi u javnom prostoru čitavog niza članica EU.Makron je lažljivo djubre i to su mu i sami francuzi REKLI javno bankarski aparatiček koga savršeno ne interesuje koje su posledice njegovog delovanja na javnoj funkciji koju obavlja u francuskom društvu,bitno mu je da i dalje bude odan i poslušan bankarski službenik.On je pravi arhetip i primer kancelarisjke podguzna mive spremne da uradi SVE što mu se naloži da uradi iz direktorovog kabineta.

  2. petrovgrad says:

    Nema više za džabe da dobijaju sirovine iz svojih kolonija, pre svega Afrike. Tamo Kina uspostavlja pravedan-komunistički sistem. Tu se pridružuje i Rusija. Zato se drma EU i NATO. Nema više sise, sada vrište kao mala deca. Što se tiče Bliskog istoka, rizično je ići po robu.Skupo košta obezbeđenje. Talibani prave problema, buše gume na točkovima. ponku cisternu roknu raketicom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *