ЛАВРОВ: Француска је у НАТО, Макрон зна о чему прича

ЛАВРОВ: Француска је у НАТО, Макрон зна о чему прича

9 новембра 2019

ЕМАНУЕЛ Макрон је председник државе чланице НАТО па зна како ствари стоје унутар алијансе, а и способан је процени у ком се она стању налази – изјавио Сергеј Лавров.

Поводом тврдње француског лидера да НАТО управо преживљава „смрт мозга“, шеф руске дипломатије је рекао:

„Што се тиче медицинске стране те ствари, односно дијагнозе, не бих да улазим у било какву полемику. Ако је председник Макрон осетио да се ради баш о тој дијагнози – он је имао пуно право и да то каже. Он познаје НАТО много боље од мене“.Наступивши на четвртој Московој конференцији о неширењу нуклеарног оружја, Лавров је још – са дозом ироније – рекао:

„У нашем је интересу да са НАТО развијамо раноправно у обострано корисну сарадњу. Зато смо спремни да је наставимо чим НАТО оздрави“.

Макронову изјаву коментарисао је и портпарол Кремља Дмитриј Песков, рекавши да је то питање за „патологе“.

„Да ли је НАТО жив или мртав и који његови делови су коматозни – то није на нама да одлучимо. Нисмо патолози“, рекао је Песков.

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad2 says:

    makron je predstavnik i predsednik krupnog kapitala a francuska je država koja više ne postoji isto kao i nemačka.Priče o njihovoj nezavisnosti ili da su to neke evropske "sile" su čista laž upravo vrha nadnacionalnog kapitalizma čije je sedište u vašingtonu.Makron posledično tome može samo da daje izjave koje su mu NAPISANE jer on ne vodi politiku neke fantomske francusake države nego vodi politiku krupnih bankarskih medjunarodnih krugova čiji je i službenik dugo godina bio.On je i dalje njihov službenik samo na drugom radnom mestu a izjave da je NATO mrtav, da je evropa u opasnosti ako amerikanaci odu itd.itd. su upravo pokupaš plašenja evropskih gradjana i usmeravanje tog straha protiv rusije u jednoj vrlo perfidnoj ratnohuškačkoj kmpni koja se već duže vreme vodi u javnom prostoru čitavog niza članica EU.Makron je lažljivo djubre i to su mu i sami francuzi REKLI javno bankarski aparatiček koga savršeno ne interesuje koje su posledice njegovog delovanja na javnoj funkciji koju obavlja u francuskom društvu,bitno mu je da i dalje bude odan i poslušan bankarski službenik.On je pravi arhetip i primer kancelarisjke podguzna mive spremne da uradi SVE što mu se naloži da uradi iz direktorovog kabineta.

  2. petrovgrad says:

    Нема више за џабе да добијају сировине из својих колонија, пре свега Африке. Тамо Кина успоставља праведан-комунистички систем. Ту се придружује и Русија. Зато се дрма ЕУ и НАТО. Нема више сисе, сада вриште као мала деца. Што се тиче Блиског истока, ризично је ићи по робу.Скупо кошта обезбеђење. Талибани праве проблема, буше гуме на точковима. понку цистерну рокну ракетицом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u