ЛАВРОВ „ГРМЕО“ У ЊУЈОРКУ, поставио незгодна питања за Америку!

LAVROV „GRMEO“ U NJUJORKU, postavio nezgodna pitanja za Ameriku!

24 septembra 2016

lavrov-u-un-sinhua-1

Rusija zahteva da se istraži incident sa vazdušnim napadom na sirijsku armiju u Dejr ez Zoru, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Situacija je bila statična više od dve godine – vladina armija, opsada DAEŠ-a. I ništa. Ako je to greška posle dva dana obaveštajnog rada i navođenja ciljeva, onda želimo to da istražimo“, rekao je Lavrov na konferenciji za medije u Ujedinjenim nacijama, komentarišući izjavu predstavnika Centralne komande Oružanih snaga SAD da je cilj izabran posle dvodnevnog osmatranja i prikupljanja obaveštajnih podataka.

Prema rečima Sergeja Lavrova, teško je shvatiti ko u SAD donosi odluke kada je reč o razmeni obaveštajnih podataka sa Rusijom o Siriji, „nešto tu nije u redu“.

Šef ruske diplomatije je, takođe, izjavio da je zatražio da se omogući pristup mestu incidenta s humanitarnim konvojem UN-a kod Alepa, kako bi se ustanovilo šta se dogodilo.

„Veoma je teško utvrditi kakvo je naoružanje korišćeno za napad. To je mogla biti bomba iz vazduha, artiljerijski napad, napad avijacije. Potrebno je pronaći ostatke municije. Zamolio sam kolege da omoguće pristup mestu incidenta kako bi se počela poštena, otvorena istraga“, rekao je Lavrov i dodao da ga je američki državni sekretar Džon Keri uverio da su SAD zainteresovane da se ustanove uzroci ovog incidenta.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je bespilotna letelica američke koalicije, koja može da izvodi napade iz vazduha, letela iznad oblasti u kojoj je bila kolona vozila. Pentagon je naveo da avijacija koalicije nije letela iznad oblasti u kojoj je napadnut humanitarni konvoj. Ipak, prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, američki dron je napustio zonu napada na konvoj pola sata posle incidenta.

Ruski ministar je, takođe, istakao da Rusija nikada nije govorila o „planu B“ o Siriji.

„Mi nemamo plan B. Uveren sam da je to zato što ne može da bude vojnog rešenja ove krize“, naglasio je Lavrov. „Nikada nismo spominjali plan B. To su radili naši partneri, mada je potom usledio demanti. Verujem Džonu Keriju kada kaže da ne može biti vojnog rešenja“, rekao je Lavrov.

Komentarišući problem podele na teroriste i „umerenu opoziciju“ u Siriji, Lavrov je rekao da se nada da on nema veze sa eventualnim postojanjem „plana B“.

„Očigledno je da je potrebno dodatno učvrstiti poverenje među spoljnim igračima. Tada ćemo se potruditi da postignemo rezultat. Ali ako to nije nesposobnost nego odsustvo želje, a nadam se da to nije tako, ne želim u to da verujem, tada je zaključak samo jedan – negiranja ’plana B‘ nisu potpuno iskrena“, rekao je Lavrov.

(rs.sputniknews.com/Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. Radikal says:

  Lavrov probio zvucni zid u njujorku.

 2. bob marli says:

  Obican sou, Lavrov je obrezani, dozivotni ministar Rusije. Jeo je govna i za vreme Jeljcina, Putin ne sme da ga skine.

 3. doka says:

  Iz usta ti izlaze,ceo sav si u njima !

 4. bob marli says:

  Doka, iznesi dokaze da nisam u pravu. Nemas pojma.

  • perungromovnik says:

   BOB MARLI - AJDE NAPASI NAM SE KURCA SVIMA, TI MU DODJES KAO NEKI STRUCNJAK, A? TERAJ SE U PIHCKU MATTERINU STOKO ARNAUTSKA!

 5. SRBIN says:

  Najnoviji video sa Vučićem, koji obara sve rekorde gledanosti! Za manje od dva dana videlo ga preko 400 000 ljudi. https://www.facebook.com/1519921778312750/videos/1596482643989996/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *