ЛАВРОВ ИЗАЗВАО ХАОС НА ЗАПАДУ – ЛАЖУ И КУРДИ И АМЕРИКАНЦИ: Лавров открио какав су договор Курди склопили са Исламском државом! (ВИДЕО)

LAVROV IZAZVAO HAOS NA ZAPADU – LAŽU I KURDI I AMERIKANCI: Lavrov otkrio kakav su dogovor Kurdi sklopili sa Islamskom državom! (VIDEO)

2 juna 2017

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov objavio je danas saznanja do kojih su došle ruske obaveštajne službe – da su kurdske „Sirijske demokratske snage“ (SDF) postigle sporazum sa teroristima Islamske države u Raki.

Prema informacijama kojima raspolaže Rusija, Kurdi su ponudili bezbedan izlazak teroristima iz Rake, što su pripadnici Islamske države i prihvatili.

Pošto je ova informacija prethodnih dana nagoveštavana iz Moskve, Kurdi su je već odbacili, ali je Lavrov potvrdio validnost ovakvih saznanja.

– Naravno, usledila je i izjava američke komande, u kojoj kažu da nameravaju da promene taktiku i da će umesto periodičnog pokretanja ofanziva, organizovati forsirane marševe kojima će opkoliti Raku i sprečiti izlazak terorista iz grada. Videćemo kako će se to odvijati na terenu – rekao je šef ruske diplomatije, prenosi Tass.

– Naše Ministarstvo odbrane potvrdilo je ove informacije. One se oslanjaju na pouzdane podatke. Štaviše, odmah nakon pribavljanja ovih informacija, militanti ID-a su zaista počeli da napuštaju Raku i kreću prema Palmiri – pojasnio je Lavrov.

Ruski ministar je naglasio da, gde god se nalazili, teroristi Islamske države moraju biti uništeni i da će Rusija uvek dejstvovati u skladu sa tim načelom.

Ruska avijacija budno prati sva kretanja oko Rake, a tokom prethodnih dana uništen je veći broj konvoja koji su se uputili prema jugu Sirije. Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak uništenja jednog od tih konvoja:

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *