ЛАВРОВ ИЗНЕО ПОДАТКЕ: Понудили су Бугарима и Албанцима да поделе Македонију

ЛАВРОВ ИЗНЕО ПОДАТКЕ: Понудили су Бугарима и Албанцима да поделе Македонију

19 новембра 2018

Meeting of Foreign Affairs Ministers of Russia and Lebanon Sergei Lavrov and Gebran Bassil

Шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову – који је данас наступио пред Саветом Федерације (горњим домом националног парламента) – један од сенатора поставио је два питања: „У Македонији је фактички почела нова обојена револуција. По украјинском сценарију, само што је у почетној фази. Није ли дошло време за активније супротстављање обојеним револуцијама у Европи? Зар не би баш у почетним фазама таквих државних преврата требало укључивати међународне механизме попут ОЕБС-а и Савета безбедности УН да обојене револуције не би постале уобичајена пракса смене државне власти?“.

Лавров је одговорио подробно. Његов одговор преносимо у целини:

Потпуно сам са вама сагласан. Нас све то веома забрињава. Македонски догађаји се прилично грубо усмеравају извана.

У току су покушаји да се влада Николе Груевског оптужи за некомпетентност и за то да не извршава своје обавезе пред становништвом, а приписује му се и много шта друго. Али, иза свега тога је жеља да се на њега утиче због одбијања да се прикључи санкцијама против Русије.

Ми поуздано знамо да су такви притисци на њега вршени и у вез с тим што је у своје време подржао Јужни ток, активно рачунајући на тај гасовод у македонском интересу.

Сада он показује спремност за сарадњу поводом реализације других варијанти за испоруке енергената из Русије на југ Европе, укључујући Турски ток.

Веома је жалосно и опасно што се у достизање циља подривања владе Груевског покушава укључити албански фактор.

Пре више година тамо су биле оштре противречности међу Словенима и Албанцима. Тада је био закључен Охридски споразум који је повратио мир и сагласје.

Када смо ми потом – у контактима са Европском унијом – покретали питање права Руса и рускојезичних у Естонији и Летонији, питали смо их: „Зашто сте подржали Охридски споразум и дали Албанцима у Македонији прилично озбиљан обим права, а не можете да учините то исто за Русе у Естонији и Летонији?“. Одговор нисмо добили. Добро је ипак што је конфликт у Македонији био разрешен.

Сада су у току разговори да Македонију треба још више „федерализовати“, направити од ње „гипку федерацију“, можда и „конфедерацију“. Износе се чак и идеје да се она као вештачка држава раскомада – да се део да Бугарској, а део Албанији.

Без помињања Македоније, премијер Албаније је, у ширем оквиру, истурио паролу „Велике Албаније“. У Тирану путују лидери албанских партија у Македонији и тамо добијају инструкције.

Паралелно са тим, амерички амбасадор у Скопљу себи призива лидере македонских партија и опозиције.

Крајем априла је било организовано путовање (по Македонији) представника ОЕБС-а и низа западних земаља и ЕУ. Дошли су у Скопље, прогласили се за „ОЕБС мисију“ и при том износили неке рецепте и испостављали захтеве Груевском.

Да се таква самовоља не би понављала, замолили смо седиште ОЕБС-а, генералног секретара и председника ОЕБС – актуелног министра спољних послова Србије Дачића – да утврде шта се догђало и да нас обавесте како се тако нешто уопште могло догодити.

Имајући на уму број тих посредника самозванаца, јуче сам – иступивши у Комитету министара Савета Европе – предложио да генерални секретар СЕ, можда заједно са генералним секретаром ОЕБС-а, посети Скопље, да поразговара са свим актерима тамошњих процеса и да изнесе своје препоруке које би размотриле међувладине сктурктуре.

Ми све што се догађа схватамо веома озбиљно. Сматрам да сте у праву и да надаље треба деловати онако како сте рекли, а можда и оперативније, претицати догађаје и тражити да међународне организације упућују (у Македонију) независне експерте, представнике секретаријата који би онда реферисали о свему. Да би се одлуке доносиле колегијално и у легитимним структурама, а не испод тепиха.

(Факти.орг)

KOMENTARI194 коментара

 1. Draga says:

  Moj jedini komentar je da zmiji treba istisnuti otrov da ne truje Svet .Zna se ko to svesrdno i smišljeno radi

  • obren says:

   bravo BRAVO I BRAVO - lakse je Rusima da zavadjaju izmisljaju nego da nahrane narod. ONI KOJI SU BILI U RUSIJI ZNAJU KAKO VLADA PUTIN I NJIMA JE SMESNO KAKO LAZU ali oni lazu dobro pne koji tamo nisu bili i predstavljaju Rusiju kao Staljin 1945 kult licnosi ON JE BOG ON RONI 4000 METARA BEZ MASKE I IZRANJA ANFORE ON BIJE GRIZLIJE ON NA PIJAC IDE MIGOM PO SITNICE ITD. A stvarnost je drugacija ako kamiondzije parkiraju pored puta nocu nenadju ni njega ni kamion ni robu.Kamiondzije spavaju u zici sa 4 mitraljeska gnezda i obezbedjenjem kerovima isecenih usiju. LAKSE JE LAGATI NAROD I PRODAVATI GAS I NAFTU NEGO PROIZVODITI .

    • Jovo Veselinovic says:

     jes lavrov je sad okaza koliko voi srbe i srbiju makedonija je dusanova i srbska zemelja anije bugarska i albanija makedonija pripada SRBIJI

   • Milan says:

    Tako puno gluposti u malo teksta od coveka koji nikada nije , sem na karti video Rusiju.

   • Tomik says:

    Да исте ви такозвани Србин који за горку кору хлеба продаје интересе Србије.

   • RUSOS says:

    Ne lupaj Bio sam u Rusiji. Nije tako.

 2. Lady Gaga.......četnikuša mlada......... says:

  Draga, to rade Amerikanci, ali veštačka tvortevina kakva je BJRM morala jre kad tad da se raspadne. A i neka. Iako im Šiptari rasturaju taj njihov bantustan, i pored toga što Bugari jedva čekaju da se malo provesele u sred Skoplja, mali obožavaoci kosookog drekavca i graditelji besmislenih spomenika i dalje Srbe smatraju najvelim neprijateljima. Moj savet je pustiti ih da se međusobno pokolju, a onda lepo ući i asanirati teren tako što će se posuti debeo sloj sode bikarbone, da ih zemlja lakše svari.

  • Aljoša Jovanović says:

   ovo je zločesto. zlo se uvek obije u svoju glavu.

  • sasho says:

   Еден поздрав и препорорака за тебе и сите како тебе што имаш толку гнев,а не љубов спрема македонскиот народ,кој ти е мајка и тебе и на сите словени,псалма 109та ред:17/18/19/20/21..... За сите наши брајќа кпи не тапшат со лева рака по преку грб грабат нож со десна за наш грб,господ ќе им суди на братоубијците на тебе гага шро побргу поубо и за македонците и за брајќата србит.

  • obren says:

   TI BAS VERUJES OVOM OLOSU I KOMUNJARI KGB-cu njegova ili njina taktika je NEPRIJATELJ VREBA I ROVARI.Sada te porobljavaju PROIZVODIMA ko ima robu taj vlada A RUSI ROBU PROIZVOD NEMAJU IMAJU SIROVINE I SLOBODU STAMPE KO U SRBIJI, BESTE DECO OD OVOG GOLOGUZANA I PREVARANTA, BI LEBA U RUSIJI NEMA

  • pina says:

   A sve te balkanske drzhave su veshtachke stvarane kako kojoj svetskoj sili prdne tako stvori naciju. Ako je Makedonija veshtachka tvorevina isto su i ostali naokolo nemojte se udarati u grudi d STE VI NESHTO POSEBNO.

  • Натали says:

   Гад си ти и само бог може да ти плати за ово!

   • Натали says:

    Гад си ти и само бог може да ти плати за ово!(mislim za negatora Makedonije)

  • Ilija Krneta says:

   to LAVROV i Rusija nikad nisu za, niti je to rekao da makedoniju uzmu albanci i bugari a ne SRBI da povrate svoje rusija za srbiju i vratice srbiju u celosti kad tad rusija nikad nije izdala srbiju samo sto je staljin kumujnara katulik pobijo i ruse i srbe u srbiji i radijo sa hitlerom rat protiv rusa praoslavne vere

 3. Milan says:

  Mrsi srpski od sto ste mnogi pametni Kosovo vi go zemaa i Vojvodina ke vi ja zemat i ke ostanete beogradski pasalak kako sto ste i bile od belgrad do nis

  • prle says:

   Čak i da je tako, a nije, mi smo bili bar od Beograda do Niša, a vi NIKADA, NIGDE, ni kao država ni kao nacija! To je ono što vas boli, ali i istina da ste ustvari Srbi "so teškata govorna mana"!

   • M says:

    Pazi malo sta pricas.ja sam srbin koji zivi u Mkd volim Srbiju i Srbe ali ne takve kao ti.

 4. iki says:

  Je li Ledi GAGA, a Amerika nije vestacka tvorevina, pa ona je ona zmija koju treba udariti u glavu, a sa njom odlazi i njen prirepak Englska. E, tada mozemo da razmisljamo o nekakvom miru. Amdrika je zlo, to je Mamon, daj, unistimo ga.

 5. Dule says:

  cetnikuso mlada na kojim si ti drogama zivota manje masturbacije utice na nervni sistem ... Vestacka tvorevina ti je oplodilo kravu koja te je otelila ... Previse energije se trosi ko je priznao Kosovo a ne ko ga je izgubio a izgubljeno je zauvek bez obzira na to sto se reklo ili napravilo necu ni da spominjem Presevsku dolinu,Bujanovac ma znas i sama cetnikuso a mozda je vreme cetnikuso da i Vojvodina polako ide svojim putem posto ko normalan zeli da zivi u drzavi gde je najveci uspeh pobeci iz nje ... Ajde jos malo pa i drzavna kasa ode bankrot .... I onda ono sta ostane kako bi trebalo da nazovemo cccc i onda ko je u ovoj prici vestacka tvorevina ??? I daj molim te nemoj mi price mi cemo ovo ono ako udjemo videli smo gde god se tuklo dobilo se batina ....

  • Batina says:

   Ajde dUle na sledecu dozu, ona prva nema vise dejstva.

  • prle says:

   To je zato što nikom nismo lizali dupe kao vi! A za vas je i Paja Patak velika i nepobediva sila! SRBINE, sa teškom govornom manom!

 6. Lady Gaga.......četnikuša mlada......... says:

  Evo, javila se ta protobugarska govna,koja sebe zovu makedoncima, i koja na srpskom portalu nešto pametuju nama, srBSkom,starom istorijskom narodu, pokazujući još jednom svu svoju mržnju,tipičnu za konvertite,otpatke i veitačke narode, koji prepotencijom i umišljenošću pokušavaju da zamene nedostatak svega,od povijesti, tradicije preko jezika i kulture, pa se raduju npr. Srpskom gubitku Kosova, mada Srbi Kosovo nikadaq ne mogu da izgube, jer da podsetim, sve okuirano uvek se vrati, a ovoga puta i mnogo brže, mada bi ciganiji iz BJRM bilo pametnije da se bavi time što u samom Skoplju,inače najvećoj ciganskoj čergi u Evropi ne smeju da pređu na drugu strranu najveće grčke reke Vardara, da ih Šiptari ne bi je@bali u dupe. Na drugu stranu reke prelaze izgleda samo makedončure,da bi se za sitne pare kurwale sa šipcima, što iz ekonomske potrebe, više iz zadovoljstva,jer su drolje. Ovde neki malomnik zaziva odvajanje Vojvodine od Srbije, što ni teorijski nije moguće, jer je 80 % stanovništva u Vojvodini srpsko, što bi značilo da bi jedino nekim novim genocidom moglo da se eliminiše srpski element u Srpskoj Vojvodini. Dakle,ponovo, mržnja veitački stvorene majmunolike kobajagi nacije u BJRM prema svemu što je srpsko je duboko usađena u samu srž postojanja te, tek nedavno,novoustanovljene šatro narodnost. Ali ne brinite. Njihova je propast izvesna, jer su šaka jada, jer su izgubljeni u vremenu, uskoro će nestati u prostoru, pa će onda do mile volje moći da maštaju o otcepljenju nekakve Preševske doline, u kojoj živi jedva 30 hiljada Albanaca, okruženih,u ovom trenutku sa 15 hiljada žandarma i vojske. Rekoh, soda nbikarbona, mada sada mislim da je negašeni kreč mnogo bolji. P.S. .....a onaj pacoliki Kajmak Šupak nije prošao u finale Eurosonga.....Europa nije prepoznala falsifikovanje istorije u vidu jonskih stubova i engleski sa jakim ganci naglaskom.........znači, neka se vrati da čisti septičke jame po Beču......

 7. Sumadinac says:

  Ajde dosta SVI...u Balkanskoj tragediji svi mi ucesnici odlicno znamo ko je prodao veru za veceru,ko je bio p*zda,ko je cinio zlocine a ko ostao covek...svima su nam ruke krvave...a nije moralo tako da bude...ali tako je hteo zapad a seme zla je imalo pogodno tlo u Jugoslaviji gde su na vlasti bile vodje sve supak do supka ...i to je to...

  • Mi says:

   Sumadinac, podrska, valjda je posle svega jasno da smo GLUPI gubitnici svi sa prostora bivse Jugoslavije .

 8. Egeed says:

  Do Lady Gaga > ti nemozes da bides srbin...mora da si izrod. Zaradi takvi kako tebe lugjeto se mrzat. Eden prijatelski sovet do tebe: odi pogledaj se vo ogledalo kolku si gaden, pa razmisli kakov beden zivot zivees....a resenie: skokni vo septicka jama i udavi se vo smradot. Na zdravje.

  • Batina says:

   Cokalio pisi srbski da te ceo svet razume.

 9. pravda says:

  Mora se otkloniti UZROK,a uzrok su AMERI i NATO-vci zajedno sa EU,EU podanik AMERickog zla. Samo neznam zasto se mi sami nudimo EU,da sami izvrsimo samoubistvo. Zato STOP AMERIMA STOP EU Zivela Rusija-sa Rusijom je SLOBODA.Ko nece svoga da ljubi u RUKU tudjina ce u DUPE.

 10. Lady Gaga.......četnikuša mlada......... says:

  Šumadinac, nisu nam svima ruke isto krvave. U poslednjih dvadeset godina Srbi su žrtve a svi drugi su krvnici i zlotvori. I ne mogu biti svi jednako odgovorni. Uostalom,šta tebe briga za druge,gledaj ti svoj narod. A za ovu gnjidu koja se potpisuje kao Egeed: KONJU, NAUČI SRPSKI AKO SE VEĆ JAVLJAŠ NA SRPSKOM PORTALU, MI OVDE NE RAZUMEMO BUGARSKI. i nemo bre da napujdam moju kiuvavu Milicu da vam razjede tzv. Državu.

  • N.N says:

   Lady Gaga jebes ih u mozgic onaj mali zakrzljali,iskompleksirani :D

 11. Ziza says:

  Cetnikuso ja sam Srpkinja koja je osetila potrebu postaviti vam jedno pitanje:"Da li je rec povijest,rec koja se koristi u srpskom jeziku?"U mom jeziku srpskom to je rec Istorija!!!

 12. nekitamo says:

  Da povijest je na srpskom tj srpska rec. A i Bugari pricaju Srpsko Ruskim jezikom dok tkz Makedonci pricaju staro Srpskim jezikom.

  • Lune says:

   Hm,hmm..znaci, Kirilo i Metodije su, iz Kragujevca,skliznuli u Macedoniju, da ih nauce ??

   • ralence says:

    Кирило и Методије су рођени у Солуну и воде порекло из богатих породица ,тај читав крај је био насељен Словенским живљем а не Грчким. Они су били своји на свом и припадали су под управом Српских Деспота и Кнезова. Под утицајем Православне Цркве и стања у Словенским Народима написали су прву Српску Азбуку и ширили су писану реч и културу међу Словенима од Старе Србије до данашње Чешке.

  • Johnny Hazard says:

   Ne postoji nikakav starosrpski jezik, koji bi iole ličio na Makedonski. Postoji praslovenski, koji je bliži srpskom, staroslovenski, a od 12. v. Se staroslovenski deli na redakcije. Kod nas tada ravnopravno postoje srpska i makedonska redakcija sa svojim posebnostima. Bugari i Rusi imaju svoje odvojene redakcije...Ne postoji nikakva hrvatska ili slivenačka redakcija.

 13. Lady Gaga.......četnikuša mlada......... says:

  Hvala Nekom Tamo, sve je lepo objasnio. Povijest (povest) kao i tisuća kao i kruh kao mnoge druge reki odomaćene u rvatskom jeziku, jesu srpske, a uostalom srpski i rvatski su u lingvističkom ogledu jedan jezik, s tim što je savremeni rvatski nastao na čisto srpskom narečju i prihvatio je 90 % i više pravila Vukovog jezika i pravopisa.

  • Lune says:

   Hm,hmmm..tacnije, Vuk je capio spise od, Srbina kordunasa,i nastavio dalje.

 14. oPaki Paki, mitolomac says:

  Невероватно је, али истинито, Homo Sapiens, биће истинског бола и патње, коначно је открио своју праву природу! Јер ови који владају светом, нису бића с друге планете, као ни ови који ликују што ће им они нанети бол! Опасуљите се, људи, не спречи ли се ово лудило, нестаћемо сви, и ми, и наша деца, и деца наше деце!

 15. boki says:

  da ste pametni (i boziji ljudi sa verom u dusi kao nasi preci) kao sto niste , vi biste znali u dubini duse sta znace reci nasih predaka upucenih svim dusmanima ...ne daj boze da se Srbi sloze...a mi smo se vekovima zbog dobrote i ljubavi u dusi mesali sa svima zenili i radjali decu i u medjuvremenu odvajali i postajali neki novi ljudi , neki novopeceni makedonci, siptari hrvati bosnjaci neznas ko je blesaviji i povodljiviji od koga ...i ja danas pogotovu pobesneli zapad posle koliko vekova kao nekad moji preci ponavljam ne daj boze da se svi neki novi prekrsteni Srbi sloze ...vi novopeceni makedonci i svi ostali nadjite istinu u recima svih nasih svetaca ljudi koji su dusom mislili a ne ispranim mozgom sa uprtim pogledom u stranog gospodara ...prodali smo veru za veceru i zato cemo svi ispastati dok se ne slozimo i ponovo postanemo svi ljudi boziji ljudi poreklom stare srbije koja je zbog postenja i dobrote i naivnosti istrpela sva kidanja od strane svih pohlepnih za koje i dan danas mislimo da nam oni misle dobro... oprosti im boze ne znaju sta rade

 16. ziki says:

  Zgrozen sam komentarima. Dok god se ovako ponasamo, mislimo i govorimo, stradacemo i vise nego sto jesmo do sada. Medju Srbima nema sloge i to je nasa najveca nesreca. Hocemo li se ikada dozvati pameti? Nista ne shvatamo. Zato sto smo razjedinjeni i puni mrznje jedan prema drugom, ta zmija, kako je vi zovete, je uspela da nas ovako razbuca i od svih zemalja bivse Jugoslavije napravi male, slabe i siromasne drzavice kojima moze bez po muke da vlada. Nastavite ovako da se mrzite, pljujete i vredjate, zmija ce tako lakse da nas proguta.

 17. Kosta says:

  Zmija nije Amerika , zmija su neobrazovane seljacine a takvih ima u svakoj zemlji . Zasto " cetnikusa mlada " mrzi Makedonce ? Sta su Makedonci zgresili Srbima u tokom cele istorije ? Tko je slao vozove i pomoc dok su bombardovali Srbiju ? Od dakle su ti avioni polecivali , iz vase " bratske " zemje Grcke . Ja mogu da ti dokazem sta su cetnici uradili u Makedoniju od 1911-1942 , pobili su vise Makedonaca nego Turci za 500 god .I sta sad , treba da mrzim sve Srbe ? Treba da se iskorene sve seljacine svih zemalja , jedino intelegencija nas moze spasiti . Sta su nam Ameri krivi , ako ih ne volite zasto onda pola Srbije oce u EU ? A sto se tice Makedonke su kurve , samo pogledaj Pink TV . Ili idi malo u Dubai pa vidi kako se Ruske plavuse jebavaju sa Arapima pimpovani od svojih Rusa . Seljacino cetnicka .

  • ralence says:

   Kosta@Cetnici nisu bili u Juznoj Srbiji od 1911 god. vec od 1908 god. I zvali su se Komite. Najpoznatiji od njih bio je Vojvoda Babunski I Vuk. Boreci se protiv Bugarasa,Turaka i Arnauta za oslobodjenj Slovena i sprecavanja masovnih ubistava,zlocina I oduzimanja I pljacke imovine od gore navedenih okupatora. Bugarasi su ubijali "Makedonce" koji su hteli da se oslobode od Osmanlija I pridruze Srbskoj Drzavi. Takvima Komite nisu oprastali zlocine I kazna je bila smrt. Otrov i Mrznja prema Srbima koje su komunisti ostavili I dalje se siri u Makedoniji.

 18. Миодраг says:

  за македонце који се сматрају словенима (пошто постоје и они други, али за њих ово не важи) : Мао Це Тунг је рекао: мишљење је као гузица- свако има право на своје! Моје мишљење је да нам је заједнички интерес да зауставимо шиптарску најезду а после ћемо се ми лако договорити. Држите се а и ми са вама! Уздравље!

 19. Marija says:

  sakam iskreno od srce da vi go cestitam na site vas 24 maj i na celiot slavjanski rod denot posveten na seslovenskite prosvetiteli solunskite braka Kiril i Metodij spasiteli na slavjanskata rasa od pretopuvanje i isceznuvanje...sakam da si go pozdravam mojot srbski narod blizok po rod i vera i sakam da upatam poraka do site vas...ne govoram srpski ne od toa sto ne go poznavam tuku ednostavno od princip,pocituvam i sakam sekoj da si go zacuva svojot identitet i samo taka vo megusebno pocituvanje ke go ostvarime naseto zaednistvo vo borbata protiv zaednickoto zlo koe se nadvisnalo nad site nas...iako vi zvuci cudno vo 21 vek da ja vozobnovuvam idejata za panslavizam jas sum cvrst obedinuvac okolu taa ideja...nekoj velat deka e toa izmislica,no jas ve ubeduvam deka tie koi ja zapocnale predvremeno ja sogledale potrebata od nea...kako sto se gledaat i denesnite konstelacii vo geo-politickiot svet dojdeno e vremeto na sozrevanje i zaokruzuvanje na taa ideja...uporno vo mojata zemja ja proturkuvam i deluvam na javnoto mislenje...ovoj pat imame cvrst lider i vodac koj znae sto pravi i jasni se negovite nameri okolu ova prasanje...mora so site sili da go podrzime i da zastaneme na negova strana kolku toa da bide bolno za denesnite politicari koi se zagovaraci na idejata za vlez vo EU i NATO...najgolemoto zlo koe mozese da go pogodi nasiot slavjanski rod...ne e slucaen i manevarot na Putin sto go napravi so turski tok...inaku koga bi se rascepkale slavjanskite drzavi ke bideme lesna meta za manipulacija od sekakov tip,dali go sakate toa ili sakate da bideme edinstveni i silni vo eden sojuz-slavjanski sojuz !...veruvajte sekoj den koga gi gledav avionite koi letaa nad naseto nebo vo pravec kon Belgrad sum gi prokolnuvala od dnoto na dushata za toa sto ni go pravat !...vie ste nasi braka i taka i ke ostane !...vremeto na radikalizmot pomina,dojde vremeto na mudrost i razum...dozvolete golemiot covek sto samo Gospod ni go isprati Putin da ne obedini i da ja povrati slavata na slovenskata rasa !...Ve pozdravuvam uste ednas od srce...

  • N.N says:

   Marija sestro od svega sto rece ja razumeh jedino rec Putin i panslavizam :D ali dovoljno mi je. Drago mi je da nisu svi makedonci ispranih mozgova sa poniznim pogledom uprtim u americkog ambasadora

   • ЉУПЧЕ says:

    AKO НЕРАЗБИРАШ, КАКО СЕ СЛОЖУВАШ?

 20. Milan says:

  Jos samo cetnicku smrdiju sjebati i balkan ce biti miran, ovako oni uvijek podjebavaju i potpaljuju vatru, pa gledaj Seselja jebite mu mater sta govori.

  • idiiiiiiiiiiii says:

   kud si jaro doso na cetnicku zemlju da rovas balkan su naselili cetnici i bice u celini cetnicki a te vase nove nacisticke drzave gradice te u inostrnstvu dleko od balkana i srbije nema vise komunista da rovate po srbiji idi mate iz srbske makedonije

 21. Milan says:

  ROBERT: Cetnik peder ne, mozda je homosexsualac mogao bi ga dobro unovciti u Parizu..Nisu svi srbi cetnici, ali 90% sigurno iz klupa Seselja i Draze Mihajlovica, jednog pod stol, drugog ispod stola isto misle jebi ih...U sve vjeruj ali u srbina nikada, ma ni u mladu srpkinju kad se skine gola...Samo su trebali berlinski zid preseliti mozda bi manje kostao ovako nikada mira od tih istocnjaka ili cincara, opancara,frulica ili cobana turskih gena...Jebes narod koji nema vlastite gene (genus)...............

 22. Milan says:

  Tko je i kada rekao da su srbi slaveni..............????? Hahahahaha, pa to su POTURICE...Sta su turci radili 500 godina, pa nisu cuvali ovce nego pravili djecu ne i zbog toga su srbi POTURICE opancari, cincari,frulice koji je to narod????

  • N.N says:

   Milan a sta ste vi ''makedonci''? Posebna rasa? Nacija? Sta ste vi? Aj mi objasni ''genijalcu"" makedonski tj.seljacino obozavatelju eu i nato-a

 23. Zravec says:

  Steta je sto vi Srbi nemozete da prihvatite realnost. Nazalost jos uvek zivite u svetu za koji mislite da se okrece oko vas. Toliko ste opsednuti srbstvom da ne mozete prepoznati prijatelje. Makedonci su za vas ostali "cokalije" (pogrdni naziv po vama), a da neznate sta u stvari znaci ova turska kovanica, kao sto verovatno i neznate sta u stvari znaci "gedza", ponovo turski opis za.karakternu osobinu naroda koji je bio u njihovoj imperiji. Ali to sada i nije vazno, vazno je da su Makedonci, kada su vasi sada dragi prijatelji iz NATO-a i EU, bombardovali vasu zemlju i narod, prvi i jedini do sada razvalili americku ambasadu u Skopju. Makedonci su vam slali sve sto vam je bilo potrebno. Isli smo da darujemo nasu krv (tada vam nije smetalo sto je bila makedonska), a bili smo sa vama da zivim stitot stojimo i branimo vase mostove. I tada vam nisu smetale nase makedonske ruke. Prosle godine smo vam sve poslali da se spravite sa poplavama. Verovatno vam je poznato da smo vam puno toga spasili. valjda smo susedi, prijatelji, braca....? Sada je drugo vreme, sada vi mozete da se spraldate na nas racun. Ali to govori o vama kakvi ste ljudi-neljudi. Pokazali ste pravo lice kada su zimus kod nas bile poplave. Kako vas nije bilo stida da trubite da ste donirali 50.000 eura.... Bice prilike, mozda ce i vama ponovo da zatreba pomoc. Iskreno se nadam da se to nece desiti, ali ipak, moguce je. Sta mislite dali cemo biti u stanju da vam pruzimo ruku? Tesko. Bicu prvi koji ce skrenuti glavu od vasih "problema", jer gde bi da jedan cokalija, fyrom-ac, juzni srbin pomaze vama....za njega je najbolje da cisti klozete u Becu. Jel da! Zivi bili vi meni, ali stvari se tako brzo menjaju da ce vam Siptari doci glave.

  • N.N says:

   Zravec doci ce i vama vasi dragi siptari glave ne brini se! Vi ste poznati obozavatelji siptara jer ste polu siptari,polu bugari,nekakva mesavina...a za pomoc...niste vi nama nista poslali kad su bile poplave! Tako je izvestio RTS i vise njemu verujem nego ''braci'' isprdcima!

   • MARKO says:

    MIR SVIMA NARODIMA ...STOP THE WAR !!!!! Evo klikujte ovo https://www.youtube.com/watch?v=X2hsF6wDMMA u sloveniji takve netrpeljivosti mediji ne podržavaju,,,to je veoma štetno za vse narode..promijenite nešto u svome ponašanju na www stranicama stisnite zube i zamislite si da je ovo samo ružan san...hvala i svima lep pozdrav iz slovenije. Bio sam u Beogradu Hotel Bristol godina 1989 na ispomoč nekoj tvrdki u Srbiji...super ljudi i uopče ne razumem da se sve to tako posle par godina smuvalo u negativizam ..morda da je na djelu bilo uništavačko ludilo ...isto tako sječam se lepih dana u Makedoniji...šteta šteta

 24. Makedonec says:

  Golema blagodarnost do brakata srbi koi ne pocituvaat kako Makedonski narod so Makedonski jazik i Makedonska crkva a na ostanatite neka im sudi sudijata nad sudiite, na ovoj ili onoj nacin, porano ili podocna, a koga ke dojde vreme neka se setat na ovie pisani zborovi..! Na prvite im posakuvam mnogu radost, mnogu sreka, mnogu potomstvo i uste pogolema mudrost!

 25. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  I tako,zaključak je sledeći: * BJRM ne postoji, makedonci su večtački projekat, njihova crkva je sotonino čedo, i sve ukupno, je@bo ih Toše i ona preprodavačica dece Esma Ćelava. Perspektiva: rasčetvorenje bantustana zvanog BJRM između Srbije,Bugarske, Grecije i Šiptarije. P.S. .......a znate li da je ono predgrađe najveće ciganmale u Jevropi, Šuto Orizarija, nekakvo skoplje, ima MIKRO KLIMA kao posledicu toga što je najprljavija tzv. prestonica Europe.......?.......

 26. makedonec says:

  Ledi gaga ti si ljubomorna kurva strav ti e da ne ti gi zemime albancite pa nema koj da te prca

 27. Aleksandar says:

  hahah lady Gaga makedonska crkva sotonino chedo LOL pa od sto e vasa sveta srpska crvka tolko sveta za toj 80 % od popovi se pederi, pedofili , narkomani, lopovi i tako dalje i tako dalje dodeka u nasata crkva do sega ne e imalo takov skandal !!!!!

 28. Ordanco says:

  Bivši jugoslavenski fašistički Nepriznati teritorij urina treba odmah razdvojiti !!!

 29. istina says:

  Puuuunooooo pozdrava za mladu cetnikusu.Hrabrija si od vecine muskaraca.Jebi ovu stoku,sta reci za makedoniju....ni naziv drzave nije izvorni,a najpoznatiji predstavnik zamisli boki13.Cke bugarske,,,,kakav je to narod,sve smrad do smrada.Puni boraniju sestro slatka.bugari,makedonci,siptari sve govna....da li ce majka priroda da pusti vodu.

 30. Maja says:

  Svi ovi komentari koje pisu"SRBI" cisto sumnjam da su srpski??? Bar se nadam da nisu jer bi me bilo stid takvih srba ( namerno mala slova zbog malih lujudi ). Ako ste stvarno izrod moga roda bolje da se pokrijete usranim cebetom jer ovakve komentare na racun Makedonaca nece napisati pa cak ni pomisliti pravi Srbin. I zato prijatelji i braco Makedonci, ne verujte da je ovo sto pisu ludaci ono sto misli velika vecina Srba. A ti Milane sto Srbe onako ispljuva nisi pravi Makedonac jer to pravi Makedonac nikad ne bi napisao. Ko vam je Milane davao nesebicnu pordsku u zadnjim nemilim dogadjajima??? Da nisu mozda albanci??? Koliko bese Srba medju poginulim policajcima???I da vise ne nabrajam nego da vam svima koji pljujete jedni druge kazem....niti si ti Milane naneo stetu Srbima tim pljuvanjem niti je ova cetnikusa i ostali naneli stetu Makedoncima nego samo svom narodu.

  • MARKO says:

   BRAVO MAJA TAKO SE PIŠE ...LEP POZDRAV IZ SLOVENIJE

 31. mija says:

  Ja ovde ništa ne razumem. Oko čega je izbio spor? Je li vas nešto u izveštaju Sergeja Lavrova izazvalo te se tako besomučno pljujete? Ne bih rekao. Po stilu i greškama vidim da su neke od komentara ovde napisali isti ljudi koji se u drugim prilikama predstavljaju kao Hrvati. Ovde su zapravo najoštrije medjusobno suprotstavljeni upravo komentari sa istim greškama. A vi sami dalje zaključite.

 32. Srbin says:

  Nema potrebe da se mi Srbi i vi Makedonci svadjamo, to su americke propagande koje zele da oslabe nas pravoslavce na Balkanu. Treba se drzati zajedno kao i sto smo bili uvek i da se pomazemao, u suprotnom cemo nestati. Pamet u glavu.

  • MARKO says:

   JOŠ JEDNOM B.R.A.V.O TAKO SE PIŠE

 33. frka says:

  Kada citam ove komentare zamisljam stratege koji su osmislili sve te balkanske igre i citajuci ih smiju do suza zadovoljno trljaju ruke.Sa dva tri covjeka je tesko manipulisati ali sa milijunima nista lakse nema jer ovce ne vide dalje od nosa.Boli Zapad kurac za shipce ..makedonce,bugare ,,muslimane ,,rvate,Oni ih samo koriste kao alat za svoje geopoliticke planove.Jedino sa primitivnim narodima se moze manipulisati dok sa onima koji misle..nedaj boze da komsiji crkne krava nemaju sanse.Pamet u glavu ljudi.Ne pada snijeg da pokrije brijeg nego da zvijeri pokazu svoj trag.

 34. Kolo says:

  Lady Gaga.......četnikuša mlada......... Ma pusi kurac bre nakazo!

 35. Filip II Makedonski says:

  Lady Gaga popusi mi kurac ti kurvo usrana, blage veze nemas of zhivotot Moro droljo Edna chetnichka sve Da ti ebam .!.

  • mijo says:

   puno su se zajigrali ovi pokrsteni srbi hrvati i siftari i bosanci jos oni neznaju kako cetnik bije nema tite ni slobe da izdaje srbe okrece se kolo srece nije nista zavrseno tek pocinje 4 rajh doso je car na celo srba bice vrati koko sto si pozobala uz boziju pomoc

 36. MAKEDONEC says:

  Lady Gaga kurvo smrdsko-ciganska! Poteknuvas od smrdija - maticna zemja na ciganite i ti ke zboris za nekakva vestacka drzava xDDD. Makedonkskata civilizacija e edna od najstarite vo Evropa. Dodeka Aleksandar Makedonski gi osvojuval Egipet, Persija i Indija vaseto seuste neosnovano pleme ne znaelo ni ogan da zapali. Kucinja ciganski, mozete samo da laete za Makedonija, ama realnosta e deka smrdistan se raspagja, Kosovo e samo pocetok, tek doprva doagja interesnoto ^_^. Ubi zakolji da smrdin ne postoji!

  • N.N says:

   MAKEDONEC haha polako ''brate'' isprdku iskompleksirani,zakoci malo,kompleksi ti rade na mx! Aleksandar Makedonski koga toliko uzimas u usta nije bio ''makedonac'' nego grk! Hahaha! Ali znas ti to dobro isprdku jel tako? A jel mozes da mi odgovoris isprdku iskompleksirani zasto Grcka ne dozvoljava tvojoj boranija siptar drzavi da se zove Makedonija? Ili mozda znas i odgovor na to? Hahaha poturice zvalave iskompleksirane!

 37. MAKEDONEC says:

  Smrdistan = mesavina od tursko-ciganski genetski otpadok koj govori slovenski jazik. Smrdistan = genetska mutacija, kancer na Balkanot!

  • prle says:

   U pravu si,to je možda i bolji i prikladniji naziv za tu vašu "državu" BJRM, jer onaj grčki naziv za kojim čeznete (Makedonija), ionako skoro niko ne prihvata!

 38. RUSOS says:

  Stvoriti savez pravoslavnih zemalja Srbije,Bugarske,Makedonije i Grčke. PRAVOSLAVCI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE.

 39. Jaoooo says:

  Vi ste svi ludaci i niste normalni i pored toga sto 2/3 od vas su decaci - delikventi... Pa, pa, pa, pa, koji komentari covece... Lady Gaga, garantujem da ti nemas ni S od srbina. Oni koji najzesce rade to, kao sto to radis ti, to rade radi dokazivanja pred drugom narodu na kojim zele da pripadnu. Sebe naziva srbina samo da dokaze da je isti ko ostali i tako da se umiljkuje da ne bi ga izbacili iz drustva, t.j. u ovom slucaju naciji.

 40. Zoki says:

  Znaci od sekogas novo napravenata drzava Srbija koja ima istorija 700 do 800 god. I ja kradi cela istorija na R.Makedonija kako I mnogu drugji drzavicki od okolu. Srbite od sekogas bile prvi neprijateli na Makedonija I Makedonskiot narod ama ako BOG se gleda zatoa uste ke se davite vo zracenjeto na tomahok bombite I Amerika trebase da vo sotri site oti sojot ne si go znajte I ne si go branite... ama ke vi dojde denot ke ve sotri nesto oti samite se nekite eden so drug... A za R. Makedonija zemete procitajte nekoi knigji ama poranesni da vidite sto istorija ima... a garantiram deka postarata generacija na R. Srpska ja ucele I se gordeele so istorijata na R. Makedonija I sojot mu poteknuval od Makedonskiot narodna site okolu... Pozdrav I ste ja prifatile ili ne ovaa e vistinata...

 41. Macedonian says:

  @CETNICKA- LADY GAGA (TRANSVESTISKO OROSPIJCHE) TRANZVESTITCE, Ne se sekiraj Ti za Nas MACEDONCITE i MAKEDONIJA, Nie sme opstoile 2500 godini do sega na ovaa nasha Teretorija i mozeme sami da se spravime so site nashi neprijateli, kako sto sme pokazale vo minatiot period! Sme pominale i Rimsko, i Vizantijsko, i Tursko, 2x Bugarsko, 2x srpsko i pokraj site asimilacii i torturi pak sme si ostanale Makedonci!!! Srbija i narodot nejzin pate od takvi "Heroi Tranzvestiti" kako "Chetnickata-Lady Gaga", kade da zapocnale Vojna sekade izgubile, A kako sto trgnala rabotata ce ostane Srbija, posle Preshevo, Sandzak i Vojvodina samo BELGRADSKI PASHALUK!!! p.s A inace Cerkata nemoze da bide postara od nejzinata Majka, "tranzvestitce-cetnicko"! Da ne sme bile nie Makedoncite, Makedoncite od Solun, ne bi bil pismen. Ali mozebi i podobro bi bilo, NE bi pishel vakvi SRAMNI PRIMITIVNI FASHISTICKI POPAGANDI! Pozz do site dobronamerni srbi...

 42. pasanac says:

  Koliko se ja sjećam Grci su Filipa, oca Aleksandrova, nazivali barbarom, a sad ga svojataju kao i njegova sina. I mi smo se kleli u bratstvo i jedinstvo i šta ostade od toga? Povijest se ponavlja, a mi ništa ne učimo iz nje.Kad bi se ispunile želje šovinista svih boja, da žive u Velikoj Srbiji, u Velikoj Hrvatskoj, u Magna Graeciji..., trebale bi barem 2-3 ovakve planete.

 43. DRAGAN says:

  lady gaga kako mozes da pricas gluposti pa jel si ti krscena kucko muslimanska jel ti znas ko vam je veru dao i pomogao da drzavu napravite jel si ti nekad u zivotu bibliju procitala jel ti znas uopste odakle hriscanska vera krece u evropu MAKEDONIJA e bibliska zemjo fukaro jedna smrdljiva gomila antihrista su pokusali da je uniste i svoj grob tamo nasle smrado jedna od coveka zbog takve smrde ce pravoslavna nacija zauvek ostati razjedinjena,ili si mozda i ti jedna od onih fukara zena u crno da bog da ga cjeli zivot nosis bjeli dan da nevidis fukaro jedna smrdljiva ti ces nama BJRM ali uprkos svemu primi puno pozdrav iz makedonije mi smo ljudi koji znaju da oproste SAMO SLOGA SPASAVA PRAVOSLAVJE

 44. ika says:

  Jaoo Tito,alal ti vera kako si mogao da drzis 50 godina zaedno ove bre neandertalce od Naroda .. p.s. ovaj cetnik sta lupeta gore on nije srbin nego neki grcki peder koi najverovatno studira u Beogradu

 45. king says:

  srbija i makedonija zauvek skups u srcu bili smo i bicemo braca nemoze nam niko nista ziveli srbija i makedonija

 46. pasanac says:

  Ej,Lady Gaga, ako si stvarno mlada, nije važno što si četnikuša, ajde da se ženimo! Znam kako sunce žeže i pali na kontinentu pa možda miris mora i soli malo ublaži stavove. Ne možeš baš sve i svakoga mrziti. Uništit će te! I u najzatrovanijem srcu ima mjesta za ljubav. Okreni ploču i probaj ljubav!

 47. Gjoko says:

  Ova e mnogu providno. Jasno e deka postojat fondovi i crni pari za finansiranje na grupa na lugje so pristap na internet, da pishuvaat po forumi i za nekoja nadoknada parichna na mesechno nivo trba d aispolnat nekoi celi: - pottiknuvanje na megjuverska omraza, megjuetnichna i megju sosedni nacii i narodi. - izmenuvanje na javnoto mislenje vo nechija korist - prinesuvawe na lazhni informacii i koristenje na lazhni iminja Toa e dosta poznato i na golemo se koristi od marketign kompanii za produkti, brendovi i slichno. Partiite shto s ena vlast go koristat toa za zgolemuvanje an svojot rejting preku madiumi na niv bliski. A vo nashiov sluchaj, Lady Gaga voopshto ne postoi, toa mozhe da bide nekoj mlad klinac, shto z anadoknada od 200 eura postira informaciiza celite koi gi napishav prethodno. NAJPAMETNO E DA SE IGNORIRAAT KOMENTARITE NAPISHANI OD LICHNOSTI KOI SE PLATENI ZA ISTITE. Znachi nekoj zema pari za da pishuva takvi poraki i da pottiknuva omraza, nema potreba nikoj od citatelite na intermagazin.rs da komentiraat na tie postovi zatoa shto togash celta e ispolneta i toj shto go finansira Lady Gaga, ja postignal celta. Eve za primer sakam da iznesam na google search kakvi rezultati dava, https://www.google.com/#q=paid+forum+posting Sramota i greota e za mali pari da rabotsh takva rabota Lady Gaga, sramota e i tie pari se smrdeni pari, nikogash air nema da vidish od takvi pari. So Srekja i ti posakuvam da si najdesh vistinska rabota. Pozz

 48. pasanac says:

  Ако нема Леди Гага, нема ни сватова! Штета.

 49. Branko says:

  Prvo samo jedna napomena do onih koji kao proveravaju komentare pre objave da rade casno svoj posao a ne da objavljuju koje kakve komentare a do licima koje se predstavljaju lejdi gaga i sta ti ja znam kao prvo nematem..da da se pojavite svojim pravim imenom ako ga uopste i imate jer sa time pokazujete koliko vas je strah da vam neko ne vidi pravo ime i jos samo ovo jedan komentar je naglasio da se lica(lGaga) baci u septicku jamu pa ako bi se bacila-o onda bi i septicku jamu zagadila takvim licima nije mesto na ovozemaljskoj kuglu jer zagadjuje okolinu.Inace ja znam da u sakoj naciji ima i dobrih i losih tako da na portalima nije mesto da jedni drugi pluju jer mi smo ipak komsije i ko ce drugi da nam pomogne ako ne mi sami izmedju sebe jer englesna gnasna politika voli da se mi sto vise svadjamo zato su nam i rasturili Jugoslaviju nije nam bila dobra sa oko 10 milijardi duga ali i 10 milijardi u rezervi sto je kao i da ga nismo imali a sta da sada kazemo kada smo duzni oko 250 milijardi dolara nesto slicno kao Grcka sta mislite sada jer nam je bolje???Kada cemo vratiti toliki dug NIkada jer ce nam krvopie sisati samo kamatu a dug ce nam biti na vratu.E L gag sada idi operi svoje lice pa kometarisi ako imas nesto pametno da kazes u sta sumnjam a posteim prijateljima dali bili Makedonci ili Srbi sve najbolje.

 50. Apis says:

  MALO SAM CITAO KOMENTARE PA MI SE SMUCILO. DA LI SU MAKEDONCI SRBI ILI DRUGI NAROD TO JE NJIHOVA STVAR I ODLUKA NE TREBA IM USILJAVATI NASE UVERENJE. SVE MAKEDONCE KOJE SAM UPOZNAO PAMTIM KAO DIVNE LJUDE I MENI SU DRAGI KAO I SRBI. MOZDA IH TAKO SVI OSECAMO I ZATO SVOJATAMO DA SU NASI STO NIJE ZLA NAMERA JER KOME KAZEMO TI SI NAS? PA ONOME KO NAM JE DRAG, SA KOJIM OSECAMO BLISKOST I POVERENJE. NASE RAZLIKE I JESU MINIMALNE I DA POLITICARI NE POTENCIRAJU NAROD IH NE BI NI PRIMECIVAO. ZATO DRAGI MOJI MAKEDONCI BUDITE UVERENI DA VAS VECINA SRBA ISKRENO VOLI KAO BRACU A BRACA SE PONEKAD I SVAĐAJU ALI RETKO MRZE.

 51. Рашо says:

  Nas samo može spasiti jedna vojna i obaveštajna koalicija južnog Balkana, uključujući Srbe sa jedne i druge strane Drine; Makedonce; Grke i Crno Gorce koji bi narovno trebali prije da zbace onog Homoseksualca sa tornja. Nama preti ne samo zapadna Evropa, već prije ili kasnije i Turska, stime da Rus nije u stanju da se bori sam sa zapadom. Uz Kredit iz države BRICS to bi se dalo i financirati. Financiske sile sveta hoće da slome svaku individualnost, pokušaju da uguše svaki autonomni ekonomski pokret. Nikakv državni savez ovde može na vreme da pomogne, nego samo najbrži i najadekvatni deo društva, jedne državne jedinice!

  • N.N says:

   Raso ooo pa gde ste milogorci montenegrinski? Najnovija ''nacijo'' sa duhovnim ''ocem'' rascinjenim raspopom dedeicem! Samo vi falite montenegrini sto ste priznali nezavisno kosovo!

 52. SrbinBosanac says:

  Makedonci su moja Pravoslavna braca . Imamo iste probleme koje moramo da rjesimo. Rjesimo ih po Bozijoj volji i milosti zajedno sa slavenskim carem na celu velikim Vladimirom Putinom.

 53. Makedonac says:

  Srbi su kulturan i civiliziran narod, a ovi idioti shto lupetaju ovde nemaju nikakvu vezu sa srbima i srpstvom. Usput, osim Boga, sve ostalo je veshtachko, pa i Ledy Gaga - chetnikusha.

 54. VLADO-SKOPJE says:

  ZOSHTO SHIRITE OMRAZA MEGHU NARODOT TOA IM ODI VO POLZA NA DUSHMANITE SHTO NI JA RASTURIJA ZAEDNICHKATA DRZAVA JUGOSLAVIJA I PAK NE VI DOAGJA PAMET-GLEDATE DEKA PRAVOSLAVNIOT NAROD E ZAGROZEN- SAKAAT DA GO UNISHTAT I DA GO SNEMA-ZATOA KJE VE MOLAM NE SHIRETE OMRAZA POMAGJU PRAVOSLAVNITE NARODI MAKEDONCI SRBI CRNO GORCI SLOVENCI I HRVATI A MOZE I BUGARI

 55. macedonian says:

  Auuu kako ste glupi LOL pa to nije srpkinja garant 100% to je siptar koji prica srpski iz Kosova kako mozete da nasednete tako ccc no comment

 56. Ванчо says:

  Dobro bre intermagazin.rs имате ли ви админа на сајту бре? "Ма волим и ја вас"

 57. Gjorgi says:

  Sega Makedonija utre Srbija I tako dalje neli.srbi alo.ne e poentata koj I kako I kako nastanal nas ne jebat trieset god I se shto pravime gi podrzavame osvestete se nema kraj ova dodeka na evropa i na amerika narodot uziva zgolemeni benifiti I standard za ziveenje nie so I od nacionalizam I lazen patriotizam stanavme nivni robovi otvaaraat fabriki I raborime za mochani trista evra plata heheheh za kur ne ne biva lady gaga na cel balkan od grcija do slovenija od rumunija do albanija treba soda bikarbona da se posipe ne samo na Mk nishto ne se reshava so Mk pozdrav I odjebete

 58. Makedonska devojka says:

  Aloooooo bre sta se palite na ovu Ustaskinju šta se naziva Cetnikusa! Pa jel ne vidite da je Hrvatska kurva nedojebana pa sad se ljuti jadnica... Pozdrav svim Makedoncima i Srbima!

 59. stojan says:

  balkanska federacija oti od ovie uniite samo novrecnik iporedok ke dobieme od hristijanska ke preminima vo bankarska religija. od komunizam socijalizam ke preminime vo monetarizam.nemaat ni tatkovci ni malki tuku samo gemopsihijatri.balkan spasise duri mozis,nie tuka nesi smetame edni na drugi odaleku idat dane podelat i unu,istat uste mnogu nepravdi ne cekaat dodeka nepocnaat daim pagaat lisja vo nivnite dvorovi belkim togas kese trgnat podoma dasi pocistat,

 60. Albo says:

  Pa daj bre administratore salio Sam se pusti koment hahahaha

 61. mirmore says:

  Lady Gaga, ne truj se toliko, nije to dobro. Prava Lady Gaga nema sanse da se izvuce iz rupe u koju je upala, ali ti mozda jos mozes. Ostavi to sto uzimas sada, pocni da uzimas nesto drugo. Brz i uspesan oporavak zelim.

 62. alvega says:

  pa dajte bre luge osvestete se .... pred sve lejdi gaga .... predstavnik na Srpskata nacija i patriotizam a sepak nosi ime na edna od najgolemite Holivudsko masonski kurvi .... znaci dosega niz godinite trebase da naucite kako funkcioniraat amerite i kako uspevaat da gi raskaraat megusebno bratckite zemji do stepen na masovno megusebno istrebuvanje ... receptot e sekogas i sekade ist ... vo tolpata na luge sekogas se ispraka vakov platen izord koj e najbucen koga e vo prasanje patriotizomot dodeka istovremeno gi potpaluva strastite i plamenot kaj ostanatata okolna publika ... vakvi likovi ima niz sekade ...so sigurnost lejdi gaga e vusnost maz koj van istovo raboti za nekoja nevladina organizzacija vo Srbija ... taka da gi zamoluvam i Makedoncite i brakata Srbi da nikako nepotpagame pod vlijanie na vakvi stvorovi i ozordi kako lejdi gaga ... vsusnost celta u misijata na istiov manjak e bash ova ... da ne raskara megusebno Srbi so Mekedonci ... nie sme eden ist narod edna ista vera nie sme braka po krv i nemoj da dozvolime da vakvi izrodi volku lesno manipuliraat so nasite strasti i custva .... jas lejdi gaga go pratam vo izminative 2 godini niz 100tina repliki i komentari i navistina uste nemozam da svatam kako seuste e tuka i kako adminite i kreatorite na sajdov seuste go nemaat banirano i otstraneto za dobroto na site nas pravoslavnite braka koj sme na sajdov so edna ista misla i zaednicka cel a toa e da opstane pravoslavieto na Balkanot i da go zgazime zloto koe go delime zaednicki ...neprijateli ne se Srbite na Makedoncite i obratno ... nie imame eden ist zaednicki neprijatel a toa se balistickite siptarski kucinja koj samo zaedno i vo sloga moze da go iskorenime od Balkanov .

 63. Biljana says:

  Dobar Dan svima!Zelim Vam sve najbolje,iz srca,svim narodima,svim Ljudima....Budimo Ljudi i volimo jedni druge,jer Ljubav je iznad svega,iznad boje koze,iznad nacionalnosti,iznad novca,iznad SVEGA!Izvinjavam se na mom srpskom,mozda nije bash kako treba,rodjena sam u Makedoniji,i nije mi problem da budem i Rusinka,i Srbinka,i Makedonka,svi smo mi brakja i sestre u Hristu!I Neljudi su nam isto to,ali mi nemamo ljubavi ni medju sobom,a kamo li prema njima...Koja tuga!!!

 64. srbin says:

  PA ,MAKEDONCE ,SRBIJA JE BILA DO SOLUNA ,A VI NIKAD NECETE BITI DRZAVA !VISE NECE BITI MAKEDONIJE BRM -BRM ! BICE ALBANIJA I BUGARSKA !

  • N.N says:

   srbin haha tako je brate! Bice sciptarija:D

 65. Gjoto says:

  Се обраќам до сите кои коментираа, со една голема Молба како до браќа и сестри. Едно запаметете дека сите словенски народи имаме еден и единствен корен, ДОКАЗ: Нашите јазици на кои што зборуваме не се случајно слични ние меѓусебно се разбираме секој кога зборува на својот јазик затоа што нашите сегашни државни јазици биле дијалекти на некогашната наша единствена држава на Александар Велики Македонски. Запад добо знае ние сите словенски народи кои сме и што сме и цело време работи на тоа да не раскара и во братоубиствена војна да се самоистребиме. Запад се плаши ние словенските народи да не ја осознаеме вистината а тоа е дека сме еден народ и дека ако ја осознаеме вистината тогаш природно е да се обединиме. Е тоа му смета на запад. ЗАМИСЛЕТЕ АКО СИТЕ СЛОВЕНСКИ НАРОДИ СЕ ОБЕДИНИМЕ И ФОРМИРАМЕ СВОЈА УНИЈА ТОГАШ ЗНАЕТЕ ЛИ ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ ЌЕ ВОСКРЕСНЕ АЛЕКСАНДРОВОТО ЦАРСТВО ТОГАШ НИЕ СЛОВЕНСКИТЕ НАРОДИ ОБЕДИНЕТИ ВО ЕДНА ДРЖАВА ЌЕ ГО ВЛАДЕЕМЕ СВЕТОТ УШТЕ ЕДНАШ Е ОД ТОА СЕ ПЛАШИ ЗАПАД И ЗАТОА УПОРНО НЕ РАСКАРУВА ШИРЕЈЌИ МЕЃУ НАС ОМРАЗА. ПА ЗАТОА МИЛИ БРАЌА СЕТРИ МАЈЌИ ТАТКОВЦИ НЕ СЕ КАРАЈТЕ СТОП НА ОМРАЗАТА ОТИ ТОА ГО САКА ЗАПАДОТ. МИСЛЕТЕ ПОЗИТИВНО И ОБЕДИНЕТЕ СЕ ИНАЧЕ СИТЕ ЌЕ НЕ УНИШТИ ЗАПАДОТ ЕДНИ ПОРАНО А ЕДНИ ПОКАСНО ЈАС ГИ САКАМ СИТЕ СЛОВЕНСКИ НАРОДИ. ПОЗДРАВ.

 66. Anobimus says:

  Ma kakav bre Aleksandar Makedonski taj covek nikada niti je bio makedonac.. Makodonija niti je postajala u to vreme.. Covek je gradio Grcku i svako dobro donosio u Grckoj pa vi Makedonci nemate nikakvu istoriju zemlja sa najmanje istorije u EU A to sto ste priznali kosovo sto ste glasali da navece Srpske svetinje manastiri i crkve budu primljene u Unesko to govori koliko vi nas volite ma treba vas pustiti siptarima da vas malo civilizuju.. Samo Sloga Srbina Spasava

  • N.N says:

   Anobimus da bre Aleksandar Makedonski je bio ''makedonac''. Hahaha jadni,njihovi ''istoricari'' se decenijama upinju da dokazu da je Aleksandar rodjen u ovoj vestackoj titovoj tvorevini,i nikako im ne uspeva! A nece da kazu zasto Grcka ne dozvoljava da se zvanicno zovu makedonija? To pitanjce zaobilaze kao kugu. Hahaha

 67. stojan says:

  E gllupi luge...dodeka vie se cukate so nacionalizampo gradi ...kapitalizam ve eb. U gz ....robcinja bedni

 68. Bugarin Nis says:

  Dugo ziveti majka Bugarska od bugarskog grada NIS

  • heroj says:

   tito osvojo veliku srbiju sad je nacisti titini dele makedanija bila cara dusana ali nikad vise sad se javlja ponovo turska bugarska ce pozeliti za srbijom bugari hoce nis ali hoce i siftari imace bugari posla sa albanijom i turskom bugarska izdala svog saveznika srbiju izda ce i sama sebe kajace se ali kasno

 69. Kosančić Ivan says:

  FYROMIANCI...... tišina.....Živite u Vardarskoj Srbiji i Srpskog ste porekla a pljujete po Srbima. Prvi ste priznali takozvanu republiku Kosovo, glasali ste ZA prijem u UNESCO, dali ste Skopski Petrovec da nas odatle biju za vreme bombardovanja , treba li još? Moj deda je bio oficir na Srpskoj granici u Bitolju. Biće BItolj opet Srpski.

 70. Bane says:

  Ајде сега еден по еден да ми го попушите куров македонски.

 71. Дарко says:

  Koja vestecka tvorevina be gnidi srpski , Beogradski pasalak ke ostane od vas zarem ne gledate

 72. Miraš says:

  Makedonke i Makedonci, imate naše razumevanje i podršku. Želimo dobre i prijateljske odnose sa Vama. Zdravlja i napretka svima.

 73. Srgjan says:

  od svega ovog sto sam procitao kao komentar ovde kosa mi se naezi.nemate pojma ni vi iz Srbije sta pisete a ni ovi moji iz Makedonije. gde god da dodjem u Srbiju imam rodjake i prijatelje i kad sam tamo osecam se kao kod kuce. neka neko kaze kad srbin dodje u Makedoniji dali se isto oseca jer nijedan nije nasao primedbu i nasa dva naroda su u svakom smislu povezani blagonaklono jedni prema drugima. ZAO MI JE TIH KOJI SU ZATVORENI MEDJU 4 ZIDA I JEDU TRICE KAKO MAKEDONCI ILI SRBI NISU DOBRI. to su junaci svog naroda koji ga samo unistavaju i to je pomaganje neprijatelja nasih dva bratskih naroda.oduvek smo Ruse osecali i osecamo ko braca i uvek smo bili i bicemo nklonjeni njima a ne Americi i Nemackoj i zato guraju albance napred na nasu stetu jer oni nemaju simpatije prema rusima i nisu im naklonjeni ko mi. PAMET U GLAVU opametite se

  • N.N says:

   Srgjan hahah aj rise jos malo zivota ti! Srbi i makedonci braca? NIKAD bre!! To je bilo nama vestacki nametnuto od strane copavog zagorca i kurvatske udbe,a sa time je gotovo odavno! Samo sto poneki od vas jos uvek ne shvataju da su srbi i makedonci isto toliko neprijatelji koliko srbi i kurvati,ili srbi i siptari! Nema sa vama prijateljstva! NIKAD!!

 74. Makedonc says:

  nemozam da sfatam kolku omraza cuvate vo sebe site i Makedoncite i Srbite i drugite balkanski narodi, popoleka decki site mozda ste po malku vo pravo za minatoto no nikoj od vas ne e potpolno vo pravo za toa pusto minato koe po koj znae koj pat ve vraka 10 veka nazad i od toa na site zaedno ni pati idninata nasa i na nasite deca. Srbite postoele i ke postojat isto i Makedoncite postoele i ke postojat toa sto ima zagovori ako e tocno vo idnina nema da postojat i dvete e zagovor od muslimanstvoto a i od katolickata mafija na celo so papata, zatoa popolek, pred se da bideme luge da se sakame da si podademe raka da odime naprd vo zivotot da se raduvame na napredokot a ne na banovini provincii i dali postoel Aleksandar kako Makedonec, mnogu za tie prasanja vie ne ste tie sto kazuvaat, za toa postojat knigi i dokazi vo site golemi biblioteki pocnuvajki od London Moskva Peking Pariz Sidnej Stokholm Kopenhagen i drugite najgolemi centri tocno tamu pisuva koj sto imal i koj sto ukral no ako samo toa gledame ke se mrazime zasekogas, dajte da odime napred prekinete srbite da ziveete vo minatoto so toa ja poebavte Yugslavija gigantot vo evropa dajte olabavete

 75. Svetlana says:

  Ej luge, osvestese site do eden, vodete ljubov, a ne vojna. Gospod neka Vi prosti na site

  • N.N says:

   Svetlana haha ostavi ti boga! Zabole njega taki za nas ovde! I kakva ljubav bre?! Ne dao vam vas makedonski bog da dodjete u srbiju,kako bi vas docekao...al ne bi bilo sa hlebom i solju.

 76. Spasoje says:

  Pravoslavci u pamet se Makedonci su naša braća moramo da ih pomažemo i hrabrimo , dok ova govnava vremena prođu , da bi preživjeli kao i mi. Jer "Svjetski Dogon " ima namjeru da uništi pravoslavlje kao pojavu ,pa i Makedonce a to im nikada nećemo dozvoliti jer smo sve pregurali do sada , pa ćemo i ovo , sa vjerom u Boga , svoje nedamo a tuđe nam nikada nije ni trevbalo ...od tuđega tuga bije od svojega sunce grije , a Makedonci su ono što smo i mi 1 Mi smo se vazda voljeli pa to nećemo mijenjati , smrt Fašizmu - Svijetskom Dogonu i njihovim slugama i domaćoj bagri !

 77. SEKULA says:

  Jako zabavno. Pioni sami nemogu da matiraju. Svi zasluzujete po jednu flasu piva, ziveli!

 78. Lady Gaga says:

  Narod koji je školski primer kako loše okruženje može da dovede do krize identiteta... Bugari ih smatraju Bugarima, Srbi Srbima, a Albanci strpljivo rade na tome da jednoga dana budu Albanci. Jedino Grke zabole šta su, samo im ne daju da se nazivaju Makedoncima. Zbog toga se u njima razvila potreba da svima dokažu da su oni, ni manje ni više, nego direktni potomci Aleksandra Makedonskog. Kako bi to postigli, u svojoj prestonici su, u toku zadnjih deset godina, podigli monumentalnih antičkih spomenika skoro onoliko koliko ih je za života podigao sam Aleksandar. Pri tom imaju budžet koji je, čak i u poređenju sa našim, smešan. A na kraju svega, da ironija bude veća - ako je verovati nekim istoričarima - mladi Aleksandar je voleo svoje vojnike više nego što je uobičajeno, ako me razumete... tako da je vrlo moguće da on direktnih potomaka i nije imao.

  • N.N says:

   Lady Gaga haha ma oni su hermafroditi! Razmnozavali su se i kao pedercine! A javna je tajna da je Aleksandar Makedonski bio pedercina i da se zbog toga posvadjao i sa svojom majkom i sa ocem. Haha

 79. Lady Gaga says:

  Makedonci Stanovnici ili državljani BJRM. Iz samog naziva Bivša Jugoslovenjska Republika Makedonija proističe da je bivša. No to im nije smetalo da trpaju nos gde mu nije mesto i da priznaju nezavisno Kosovo. Šta li će tek kod njih biti. A imaju Šiptara iha....

 80. Lady Gaga says:

  http://www.svet.rs/nas-svet/estrada/zauvek-u-nasim-srcima-tose-proeski-sutra-bi-proslavio-33-rodendan

 81. nord says:

  Makedonci nisu krivi sto je njihova vlada priznala Kosovo.. Oni su nasa braca i treba da se drzimo zajedno protiv istog neprijatelja. Komentari koji izazivaju neprijateljstvo izmedju srba i makedonaca pisu agenti globalizma kojima je stalo da oslabe obe zemlje.Ne nasedajte na provokaciju. Braca makedonci su dobro isprasili shiptarske i zapadne agente u Kumanovu.. alal im vera i slava poginulim policajcima u toj akciji.

 82. Lady Gaga says:

  Софија – Промовисање „свежих“ података о броју нових држављана Бугарске, потпредседник државе Маргарита Попова открила је да је само у последња четири месеца, између осталих издато више од 2.200 држављанстава – Македонцима, док софијски медији сабирањем већ оперишу бројком од милион грађана из источног суседства који су прихватили документа Бугарске! То би значило да се половина Македонаца „побугарила“, с обзиром на то да бивша југословенска република има два милиона становника. По бугарским статистикама чак две трећине укупног становништва Македоније има бугарско порекло, што их квалификује да затраже комшијско држављанство. Чиме су све Македонци мотивисани да траже документа из Софије и које сигнале очитава Скопље од својих грађана који се на тај начин легитимишу? „Вероватно је да Македонци са бугарским пасошем уживају привилегије које носе документа Европске уније и заштиту која се пружа грађанима Уније, али вероватно има и нечег другог. Македонија је под великим притиском. Етнички је подељена земља, што показују и најновија убиства. Један број Македонаца по пореклу има услове за бугарско држављанство и на тај начин тражи сигурност, јер, тешко је данас бити Македонац, живети у етнички подељеној земљи којој је блокиран улазак у ЕУ и НАТО“, каже Предраг Симић, професор Факултета политичких наука у Веограду. Примамљивом иновираном понудом либералних услова за стицање држављанства Бугарске, поред Македоније, расте број становника и Молдавије, Украјине, Србије, укључујући и оне из јужне српске покрајине, посебно у области Гора, који прихватају нову шансу за добијање пасоша чланице ЕУ. Маргарита Попова је од преузимања функције потпредседника државе у јануару ове године у више наврата говорила о развијању „нове политике према Бугарима који живе у иностранству“, укључујући ту, како се прецизира, „бугарске заједнице у Македонији, Србији, Молдавији и Украјини“. Љупчо – Бугарин Бугарске пасоше не узимају само „обични“ грађани већ и политичари који о томе нерадо говоре. Да је власник бугарског пасоша није се либио да призна Љупчо Георгиевски, бивши македонски премијер и некадашњи лидер и сада владајућег ВМРО ДПМ

 83. Lady Gaga says:

  BJRM-OVCI TVRDE DA JE CAR DUSAN MAKEDONSKI CAR Српски цар Стефан Душан је крунисан у Скопљу, чиме се између осталог доказује да је данашња територија БЈРМ увек била Српска и да су ту живели Срби. Српски народ је изродио највеће светске великане и због тога ови непостојећи народи покушавају да их својатају и тиме оправдају сопствену беду и мизерију. Хрвати, Бошњаци, Црногорци, Македонци...шта им је заједничко? Сви су измишљене нације и сви хоће да присвоје најбоље из Србије.

 84. Lady Gaga says:

  Znači braća Makedončići sad svojataju i cara Dušana?Do sad su svojatali Aleksandra Makedonskog,pitam se ko li je sledeći,možda neki faraon-Tutnes,Ramzes,Tutankamon... :lol: Realno,i ime njihove države je ukradeno,Makedonija je bila deo Antičke Grčke,a ovo danas što se zove Makedonija to je izmišljotina prezubljenog i debilnog sina jugoslovenskih naroda i narodnosti-druga Tita.On je izmislio tu državu i od srpskog povardarja stvorio novu naciju i državu.Hvala mu veliko,baš nas je taj komunistički gad zadužio u istoriji... =D> Samo razmišljam ako oni indijanci Šošoni krenu opet da ih makljaju,neće im pomoći ni Dušan ni Aleksandar :D

 85. Lady Gaga says:

  Овакве глупости о постојању некакве македонске нације пролазе код зомбија без обзира на њихову националну припадност. А зомбија је све више јер је то циљ глобалисте. Македонија је био назив за део простора и нема везе са било којим конкретним народом, јер макендонски народ никада није ни постојао нити може постојати. Имамо овај имагинарни што га произвели масони. Доласком Срба на Балкан прва насеобина Срба је била у том делу који се зове Македонија. Па су чак Срби изградили и велики Сервогордон у Малој Азији. Ћирило и Методије су старосрпскисловенски језик и научили у околини Солуна од Срба. Чак су Срби насељени код Олимпа кренули да се врате у постојбину а онда су се са пола пута упутили у Паганију и створили једну од првих српских кнежевина. И није први пут да се локални жупани одричу српске државности и стварају своје квази државице, што чине Мило и ове несреће у Македонији, вратиће се нови Душан Силни и ослободити Српске земље и ставити их под јединствену унитарну Србију. Дукљани су век и по били одрођени од Рашке па их је Вукан спустио на дрво а Немања на земљу. На жалост, српска историја је пуна примера локалних жупана, кнежева, краљева који су да би остварили лично богаћење и владање продавали српство свима, Турцима, Млечанима, Византијцима, Аустријанцима. До године у Приштини- придружите се СРПСКИ НАЦИОНАЛИСТИ

  • N.N says:

   Lady Gaga haha tako je Gaga..spustas ih samo tako..visoki su im kompleksi mnogo,jer ni sami ne znaju sta su ni kosu...hahaha car Dusan bio makedonac...hahaha..Aleksandar Makedonski je bio ;;makedonac''..hahaha Tesla je bio makedonac..i Pupin bre... koji su oni kompleksasi i isprdci...

 86. tragac says:

  mene mas mi se dopagaat komentarite....pa nie makedoncite sme bile najposakuvaniot narod srbite velat sme bile srbi,bugarite bugari sme bile,grcite velat do bakarno gumno pred prilep sme bile grci..albancite i tie nesto velat slicno...stvarno mi se sviga toa sto ne sakaat site da bideme nivni...pa ni sme najposakuvaniot narod...ili mozi i najmokniot narod pa se plasat site od nas..nesto tuka ima ali sto ?si znat samite..pozz

 87. tragac says:

  ako prodolzat so vakvi komentari stvarno se gordeam sto sum MAKEDONEC....vaka imam golema cena...a i poznat ke bidam....abe glup narod ,sto davaat komentari deka ne postojme ne svesno sami priznavaat deka postojme deka ne ima ...znaci ne ima inace za koj zboraat nemaat pojma...mnogu gliupi luge ovde coek mozi da vidi..

 88. Lady Gaga says:

  ПАЗИ ОВОГ КРЕТЕНА: ПОНОСЕН ЈЕ ШТО ЈЕ "МАКЕДОНЕЦ". ПА ЧЕГА СЕ ПАМЕТАН СТИДИ, ТИМЕ СЕ БУДАЛЕТИНА ПОНОСИ...

 89. Lady Gaga says:

  Kako ti nije jasno?Sve je veoma jasno i prosto.Makedonija je vestacka tvorevina napravljena od strane komunista i Tita samo sa jednim ciljem da bi se Srbija rasparcala.Oni prvo nemaju pravo na ime Makedonija na to imaju pravo samo Grci.Drugo ti ljudi koji tamo zive su Srbi, a Tito i komunisti su ih proglasili za neku nazovi "naciju".Grci ih zovu Skopljanci.To je bila uvek nasa zemlja i uvek ce biti.Raspacati Srpski narod i rasrbiti ga to je bio Titov plan tako je bilo najlakse razbiti Srbe na male drzavice izmisliti nacije tipa Crnogorci i Makedonci.Mislim smesno i jadno!Rasrbljavanje tamo pocinje jos od 1945 kada oni pocinju naisno da isteruju Srbe i da teraju ljude tamo da se izjasnjavaju ko Makedonci. Recimo oni koji su imali prezime Jovanovic sada su Jovanovski umesto ic su im izmislili ski samo da ne bi imali nasa prezimena. Postoji puno ljudi u Makedoniji koji slave slavu, a dobro znamo da taj obicaj imaju samo Srbi jednostavno oni su to zadrzali jer su bili Srbi.Recimo do 1974 godine na popisu se dosta ljudi tamo izjasnjavalo da su Srbi.Komunisti kada su to videli napravili su im MPC to jestdekterom naredili da se napravi MPC jer svaka nacija mora da ima i svoju crkvu. Ako priznaz njihovu crkvu priznajes i da postoji njihova nacija.Oni to znaju dobro zato se njihova drzava i mesa toliko u sukob nase crkve i one njihove sekte MPC. Mi ne mozemo da priznamo njihovu naciju jer tako nesto nikada nije postojalo niti ce potojati nacija pod imenom Mekedonci. Severni deo Grcke se naziva Makedonija i samo Grci imaju pravo na to ime. Nikada u istoriji nije postojala drzava i nacija pod imenom Makedonija. Danasnja nazovi Makedonija je Juzna Srbija uvek bila i bice. Smesno je videti kod njih kako u javnim ustanovama tipa posta, bolnice, opstine drze Titove slike.Ja ih razumem oni slave onog ko im je izmislio naciju i drzavu i to sve uradio preko ledja Srba i na nasoj zemlji. Oni u skolama uce neku falsifikovanu istoriju kako je Aleksandar Makedonski, car Dusan, kraljevic Marko kako su oni bili Makedonci. Mislim uzas, jad i beda! Hoce da dolaze u Prohor Pcinjski da obeleze neki svoj dan drzavnosti jer su se tu 1945 godine sastali neki njihovi smrdljivci komunisti i kao tu su doneli odluku o nastanku Makedonije he he!Mislim da umres od smeha! Izmislili neku svoju zastavu i himnu misle da su neka drzava. Naravno njima smeta prisustvo SPC tamo jer je to nesto Srpsko i veoma opasno po njih jer moze ljude da osvesti i da im otvori oci da su Srbi. MPC nije priznata od nijedne Pravoslavne crkve u svetu samo od strane Vatikana.Ako pogledate isti scenario je u CG.Tamo takodje pokusavaju da naprave CPC jer bi time dokazali da CG nacija postoji sto je i sami znate cista glupost. Mi Srbi nikada ne smemo da se odreknemo Juzne Srbije.Nasa SPC ne sme da prizna MPC nikad.To je nasa zemlja.Ti ljudi su zavedeni i rasrbljeni, ali mogu da se vrate Srbiji.Ako dopustimo stvaranje neke Makedonske nacije sutra ce se stvoriti nove tipa CG ili Vojvodjani. Makedonska drzava je svesna toga i ona proganja sve sto je Srpsko. Njima smeta sve sto je Srpsko!Znaju oni dobro zasto! Oni sebe zovu demokratskom drzavom, a na drugu stranu progone svestenike i stavljaju ih u zatvor. Srbija je mlako reagovala na ovo sto oni rade tamo u Makedoniji.Mora je drzava Srbija ostrije da reaguje.

  • Cigo says:

   Није Тито први радио на распарчавању Србије. Пре њега, Србије се одрекао Александар Карађорђевић. Утопио је у југословенски муљ. Одрекао се српског имена своје државе да би нахранио сопствену сујету да буде краљ свих јужних Словена, а с'обзиром на пропаст Романових, богами и свих Словена. Болесник!

 90. Lady Gaga says:

  Makedonci" ponovo protiv Srbije! O СРПСКОМ ИМЕНУ У ДАНАШЊОЈ МАКЕДОНИЈИ "ДА СE ЗНАE ДEКА СМE СРБИ" Жeлeћи да прoгoвoримo o судбини Срба у Jужнoj и Старoj Србиjи, данас држави БJР Макeдoниjи, пoкушаћeмo да прикажeмo ставoвe наших, српских, пoлитичара, научника, публициста и jавних радника oд краjа другe пoлoвинe 19. вeка па дo данас. Бавeћи сe oвим прoблeмoм пoкушаћeмo и сами да схватимo, заштo су и на oснoву чeга мнoги тврдили, а пoнeки и данас тврдe, да на прoстoрима Jужнe и Старe Србиje живи нарoд српски, да су Бугари, Грци, Цинцари, Турци и Арбанаси тамo мањина, а да тада нису знали за Макeдoнцe као посебан народ. Да покушамо да oдгoнeтнeмo, кoликo je тo у нашoj мoћи, прави пojам Макeдoниje и Макeдoнаца, тe да сe пoдсeтимo нeких oд мнoгих палих хeрojа за српствo са oвих прoстoра. Даклe, пoкушаћeмo да сe пoзабавимo oним штo je у истoриjи пoзнатo каo: Макeдoнскo питањe, као и местом и улози Срба на овим просторима. Гoвoрити o такoзванoм макeдoнскoм питању данас, пoслe гoтoвo вeк и пo, ниje ни малo jeднoставнo. Мoрамo узeти у oбзир тo, да данас пoстojи држава, кojа нoси назив Макeдoниjа, да у њoj живи нарoд кojи сe у вeћини свojoj, Макeдoнцима oсeћа, какo нам тo гoвoрe званични пoслeратни пoписи станoвништва у Jугoславиjи, и да oни, у oгрoмнoj вeћини свojoj, гoвoрe jeзик кojи називаjу макeдoнским. Бeз oбзира били oви пoдаци тачни или нe, мoраjу сe узeти у oбзир. Такoђe, мoра сe уважавати чињeница да данас пoстojи и Македоска Акадeмиjа Наука и Унивeрзитeт, каo и читав шкoлски систeм кojи je пoслeратнe гeнeрациje васпитаваo да су oни искључиво и једино Македонци, а да се свака друга нацонална свест запоставњала и игнорисала. Мeђутим, oвo ниje oснoвнo питањe. Oснoвнo питањe je постојећа, данас видeли смo у кoм oбиму, актуeлна макeдoнска пoлитичка и нациoнална свeст. Питањe сe пoставља, какo je мoгућe да сe oд нарoда, за који се сматра да је пореклом српски или бугарски, конституише нациjа, страна матичним. Нe смeмo такoђe забoравити ни тo, да je пeдeсeт гoдина oвo станoвништвo усмеравано и васпитано у макeдoнском духу, а и ту је, каo штo je пo oсталим српским зeмљама, агрeсивнo атeизиранo и разсрбљиванo oд странe Комунистичке Партије Jугославије. Данас, рeкли бисмo, код oгрoмне вeћине правoславнoг слoвeнскoг станoвништва у БJРМ, нe пoстojи српска нациoнална свeст, каo уoсталoм ни бугарска (њих je [Бугара]) пo пoпису из 1981.г.: - 1980 или 0,1%, а бугарски гoвoри 1419 или 0.07% станoвника), или грчка (Грка je: 707 или 0.04%, а грчки гoвoри 647 или 0.03% станoвника). Мoжда je прoфeсoр Eкмeчић у праву када кажe: "Самo je институциjа истe крснe славe oву вeрску заjeдницу (правoславнe Слoвeнe, прим. М.Р.Р.) joш вeзивала за српску прoшлoст. Oна сe истo назива, али пoстoje и лoкални називи, каo: служба, свeтац и чини. Ипак je тo била нejака црквeна институциjа да би у управнoм пoглeду, oвo правoслављe вeзала са српским у jeдну цeлину. Црквeна хиjeрархиjа je била страна..." (Милoрад Eкмeчић, Стварањe Jугoславиje 1918. гoдинe, стр. 113). Српскo имe, укoликo joш ниje сасвим, ускoрo ћe пoстати потпуно странo и тo странo на oним прoстoрима, гдe сe пoмиње раније него у данашњим (неоспорним) српским земљама. Пo нама дoступним пoдатцима, српскo сe имe први пут пoмињe, окo 950. гoдинe, како кажe Кoнстантин Пoрфирoгeнит: (Πρόζ τόν ϋδιoν νίόν Pωμανòν [De administrando imperio] cap. 32. (p. 99.) p. 152. ed Bonn), да град (τα Σερβλια) у сoлунскoj oбласти краj рeкe Бистрицe (пoд Oлимпoм) има свoje имe oд Срба, кojи су сe ту наjпрe били насeлили. И дoцниje сe чeстo спoмињe таj град (τα Σερβλια), у кoм je живeo и владика. У старoм српскoслoвeнскoм прeвoду Joвана Зoнарe зoвe сe таj град Српчиштe (И Николица Срьбчишщемъ прїιєтъ Царь [и Николица прими од Цара Србчиште]) [старинe 14 (1882) стр.163] цeo цитат: прoф. Василиje Ђeрић O српскoм имeну у старoj Србиjи и у Маћeдoниjи, Бeoград, 1904, стр. 9). Oва oбласт бива jeднo врeмe и цeнтар нашe државe, пoштo jу je краљ Милутин 1282. гoдинe, присаjeдиниo свojoj краљeвини, а касније се у Скопљу Стефан Душан 1346. године крунише за цара. Данашња Jужна Србиjа била je у старo врeмe цeнтар српскe државe кojа сe пo разним спoмeницима и нарoдним пeсмама називала каo: "... Краjина српска, зeмља царска, нашeг краљeвства, или страна, српска краљeвина, српска зeмља старoставна, српска зeмља убojна (хeрojска), српска зeмља мoрeна (збoг чeстих турских напада) и Рашка пoнoсна..." (др Драган Субoтић, Истoриjски кoрeни и присутнoст Срба у БJР Макeдoниjи, Диjаспoра билтeн цeнтра за прoучавањe српскe диjаспoрe института за пoлитичкe студиje бр. 1., Бeoград, jун 1994., стр. 2). Иакo свe oвo гoвoри o постојаној српскoj прoшлoсти на овој територији, данашњe гeнeрациje су разсрбљeнe и нeмаjу никакав oсeћаj да су са Србима jeднo. Иакo у мнoгим краjeвима ни пoчeткoм 19. вeка, нациoнална свeст (српска углавнoм) ниje била jака, ипак je пoстojаo кoд oбичнoг нарoда oсeћаj да су jeднo са Србима и да су им oни, акo ништа другo, oнo барeм ближи и oд Грка и oд Бугара. Српска нациoнална свeст кoд oвoг станoвништва била je дoста нeуjeдначeна. Oвим сe прoблeмoм бавиo и прoфeсoр Цвиjић. Даjући станoвништву Старe Jужнe Србиje eпитeт амoрфнe слoвeнскe масe и балканскe душe, прoф. Цвиjић oбjашњава oснoвни миљe за фoрмирањe свeсти o сeби за oвo станoвништвo, нациoналнo нeсвeснo пo њeму: "... цeнтралнoм типу, каo и Византиjскoм царству, вишe je вeра нeгo нарoднoст пoслужила каo вeза. Са истим мoралним схватањима и истим ступњeм матeриjалнe културe сви су варoшки хришћани били вeзани правoславнoм вeрoм и пoд oпштим имeнoм Рисjани чинили су врлo jeдинствeну цeлину прoтиву Турака. Имали су истe црквeнe oпштинe, истe eснафe, чeстo и истe интeрeсe. У варoшима су joш била чeста укрштања бракoвима измeђу Грка, Арoмуна, правoславних Арбанаса и Слoвeна. Чак и Грци, чиjа су рoдoљубива oсeћања била дoста jака, нису их у oвo врeмe виднo испoљавали. Oваквo je стањe траjалo joш oкo 1860. гoдинe, и стари људи гoвoрe данас o врeмeну када су сви били вeзани jeднoм вeрoм (наша eдна вeра, Рисjани људи). Изузeвши у кoсoвскoмeтoхиjскoj oбласти и даљe дo Прилeпа oви људи нису имали у нарoдним пeсмама никаквoг нациoналнoг имeна: oни су били самo Рисjани. Њихoвe лирскe пeсмe прeдстављаjу oвo душeвнo стањe oвакo: Рисjанка сам сe рoдила, Рисjанка пак ћу загинам, Турчинка жива нe бидвам..." Даљe сe прoф. Цвиjић пoзива на знатнe oстаткe српскe срeдњoвeкoвнe културe и кажe: "... Бeз сумњe, збoг тих знатних oстатака срeдњeвeкoвнe српскe културe и збoг свeжих успoмeна из дoба oвe српскe владавинe и oних бoрби кoje су вoђeнe прoтив турскoг завojeвача, у нарoду oвe oбласти oчувана су српска истoриjска прeдања. Тo су уjeднo и jeдина истoриjска прeдања цeнтралнe oбласти. Али нису у свим краjeвима пoдjeднакo жива или jeднакo сачувана, пoнeгдe су шта вишe скoрo ишчeзла..."

 91. vidovnjak says:

  Poštovana Lady G., to što vi radite je raspirivanje nacionalne netrpeljivosti i možete i proveriti da je kažnjivo. S druge strane - vi nikom ne činite uslugu takvim stavom, a ponajmanje Srbiji u ime koje napadate jedan od nama najbliskijih naroda u okruženju. Ne znam da li je to vaš privatan stav ili radite za nekoga, ali je zapanjujuće da nema nikog od administratora da reaguje na vaše vrlo agresivno podsticanje drugih da reaguju onako kako sigurno ne bi reagovali kad bi znali da su makedonski, crnogorski i ruski narodi prvi i jedini došli dobrovoljno u Srbiju da pomažu u vreme ne tako davnih poplava. Da Rusi nisu imali i poginulihpoginulih u našim poplavama, nikad se ne bi čulo da su bili ovde. Zapitate li se zašto je to tako? Znamo li koliko je njihove novčane pomoći ovde došlo i zašto se o tome ne govori? Ti Bugari koje prizivate u Sloplje sutra će ući u naš Niš. Molite se za svu našu braću pravoslavnu, da nas Gospod sve urazumi i ujedini. Nemamo drugih prijatelja. Nemamo druge porodice medju narodima. To što Vi hovorite - nijedan istinski Četnik ne bi blagoslovio, pouzdano znam, potičem iz takvog kraja. Nemojte sramotiti jednu časnu vojsku koja je verovala u Boga.

 92. Lady Gaga says:

  ВИДОВЊАК, КАД ВИ, ПОТОМЦИ КОЊА АЛЕКСАНДРА ГРЧКОГ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА УНИШТАВАТЕ СРПСКА ГРОБЉА, КРАДЕТЕ СРПСКО КУЛТУРНО БЛАГО И ДАТЕ СРБИМА ПРАВА КОЈА ИМ ПРИПАДАЈУ, ОНДА МОЖЕШ ДА МИ СЕ ОБРАТИШ, А ДО ТАДА НАЦУЦЛАЈ СЕ ВЕЛИКОСРПКОГ КУ@РЦА. И ЗАШТО НИ АДМИНИСТРАТОРИ РЕАГОВАЛИ КАДА САМ ЗА СВЕ ШТО КАЖЕМ У ПРАВУ. А ДА ВАС ТРЕБА РАСЧЕТВОРИТИ, ПО ЧЕТВРТИНА СРБИЈИ, ЧЕТВРТИНА ГРЦИМА, НАШОЈ БРАЋИ, ЧЕТВРТИНА БУГАРИМА И ЧЕТВРТАК ШИПЦИМА. ДАКЛЕ, ФАК ОФ.

 93. Lady Gaga says:

  http://forum.srpskinacionalisti.com/viewtopic.php?f=6&t=10457&start=690&hilit=бјрм

 94. Lady Gaga says:

  http://www.svet.rs/nas-svet/estrada/makedonska-pop-diva-kaliopi-spremna-da-beogradu-pokloni-vece-za-pamcenje

 95. Lady Gaga says:

  http://www.svet.rs/nas-svet/estrada/kaliopi-uspesno-operisana-zali-sto-je-morala-da-otlkaze-koncerte

 96. Lady Gaga says:

  https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSEvASLdCFicBlS_5dtP-g-lP9m51dXp-t-OEG7vrXyXuoyjXgd

 97. Lady Gaga says:

  http://www.svet.rs/nas-svet/estrada/makedonsko-devojce-karolina-goceva-prvi-put-uzivo-u-beogradu-video

 98. Lady Gaga says:

  http://www.svet.rs/nas-svet/estrada/koncert-u-beogradu-karolina-goceva-7-novembra-u-kolarcevoj-zaduzbini

 99. warrior4serbia says:

  Lady Gaga.......četnikuša mlada......... Says: мај 22nd, 2015 u 3:16 pm Hvala Nekom Tamo, sve je lepo objasnio. Povijest (povest) kao i tisuća kao i kruh kao mnoge druge reki odomaćene u rvatskom jeziku, jesu srpske, a uostalom srpski i rvatski su u lingvističkom ogledu jedan jezik, s tim što je savremeni rvatski nastao na čisto srpskom narečju i prihvatio je 90 % i više pravila Vukovog jezika i pravopisa. Теби баш много није добро. Ајде онда објасни, ако су "повијест" и "тисућа" српске речи које су Кроати прихватили и очували до дана данашњег, зашто онда ми користимо речи "Историја" и "Хиљада"? Да би се то ми разликовали од њих!? Не! Покушаваш Србима да наметнеш нешто што никако није истина и што је Усташка идеологија од када су морали да се помире са ДНК анализом да су Усташе заправо пореклом Срби. То никако нису могли да оборе јер се ДНК налаз не обара. Тада су рекли и то да су они прави Срби а да смо ми Турци. Па сад отуда вероватно и то да смо ми кроз давну историју Срба говорили "Повијест" и "Тисућа" а не Старословенским језиком који ни на који начин не личи на Усташки. Онај Јернеј Копитар је само доливао мастило Вуку када је сређивао и Латинично писмо. Тако да ја тебе потпуно разумем. Да си добра и име би ти било боље. Оно "Четникуша" после имена је као стабилизатор напона. Јасне су ми такве особе. А верујем да су и осталима доста јасне.

 100. N.N says:

  makedonci da nam popusite srbima jel znate! Mamu vam iskompleksiranu!Ne znate ni sta ste ni ko ste! Kompleksasi samo srbi vam smetaju a siptari su vam najbolji prijatelji! Gamad poturcenjacka!

 101. Зоран says:

  Потпуно си у праву. Македонци У Србима виде опасност, а комадају их Бугари и Шиптари

 102. Darko says:

  Nisu to srbi sto komentarisu na taj nacin protiv bratske makedonije to su budale a na zalost ima ih u svakoj naciji pozzz za bratsku Makedoniju....

 103. Ivan says:

  Site koi i mislite loso za nasata zemja Makedonija, trgnete se od nas za vek i vekov. Site si imate svoja zemja doma gledajte si ne vo komsiite. Prvo doma sredetesi go gubreto i nozete pustete gi do kaj sto vi stiga cergata. Nema da vi preveduvam na vasiot srpsko hrvatski ili bugarsko albanski jazik. Naucete gi jazicite na komsiite ako sakate da ziveete so niv.

 104. albakos says:

  MA KOSU BRE RUSI DA NUDE MAKEDONIJU NAMA ALBANCIMA I BUGARIMA, SHTA IMA RUSIJA SA MAKEDONIJOM, SHTO NE DELI SRBIJU I VRATE SVE DELOVE KOME SU OKUPIRALI TERITORIJE I DALI SRBIJI., SHTO NE DELE RUSIJU TE TERITORIJE ONIMA KOME I PRIPADAJU

 105. ralence says:

  Cokalije nisu krvi sto Im je Brozovska mrznja prema Srbima isprala mozak i napravili ih Srbofobicnim. Svi oni Makedonci koji Slave Slavu treba da uzmu Srbski Pasos da mogu da obezbede buducnost svojoj deci I unucima. Podelom Makedonije preseca se put Kine I Rusije u Centranu Evropu a sirenje NATOa prema Crnom Moru.

 106. Makedonac says:

  Koliko ovakvih ludaka zivi u Srbiji. Koja je retorika koje je to ponizavanje ostalih. Kako bi se Vi osecali da Vas celo vreme neko pogrdno naziva cokalije, primitivci, ubice i slicno. Zar se niste ljutuli sto su Vas proglasili za glavne krivce za Srebrenicu. Zasto ste se tada stideli i negirali. Dali ste se Vi uopste pitali sto drugi misle o Vama. Sa tim junastvom izgubili ste Kosovo i sada sanjate da ga vratite a tamo ne zive srbi vec neki drugi narod koji ne prica srpski. Javna tajna je da je UDBNA organizovala pobunu albanaca u Makedoniji 2001 odmah posle Vaseg gubitka Kosova. Gde su bili Vasi istoriski prijatelji Rusi, Grci, Francuzi. Rusi su se pravili blesavi, Grci su uzdrzavanjem od glasanja u NATO ustvari glasali da Vas bombarduju a Francuzi zajedno sa Englezima i Amerikancima su Vas bombardovali. I Vi zbog toga mrzite Makedoniju gde su jedino bili masovni protesti protiv bombardovanjha kada smo zapalili ui americku ambasadu. Izgleda smo zaludno srbe osecali kao bliske prijatelje i saveznike, a sada neki srbi na zabadaju noz u ledza. Nadam se da svi nemisle tako jer sam stalno bio na strani srba zato sto sam tako bio vaspitavan od mog oca. Moj je deda cije ime nosim bio solunac i borio se za Srbiju. I pored ovoga kada citam ovakve bolesne komentare pocinjem da drugacije razmisljam i da se kolebam dali su nam stvarno srbi blizak i bratski narod ili neprijatelji jer umesto da nas podrzite neki pljuju na nas. Sto se tice politike i Vi sigurno cete gledati ovaj film sto se sada prikazuje kod nas jer je Vas Vucic ucenik i sledbenik naseg premijera. Sprovodi iste metode populizma dok Vas ne pokrade do gole koze. Vi i niste svesni kakva se mafija pocela praviti kod Vas. Ova nasa mafija je podelila narod preko zaposljavanja i privilegije koje su uzivali clanovi vladajuce partije VMRO DPMNE. Od 2 miliona stanovnika 500-600 hiljada mladih je otislo u inostranstvo da trazi parce hleba. I sada su nam amerikanci i rusi krivi za sve, a nismo se pitali kuda politicari vode ovu zemlju i glasali za njih. 50% srba je glasali za Vucica, a sada je on najavio promenu ustava. To Vam znaci dragi moji susedi stvaranje zakona po meri nove politicke mafije. Neka Vasm je sa srecom. Mi cemo ipak oboriti ovu vladu mafijasa jer su ukrali 5 milijarde EUR-a i zaduzili zemlju.

  • N.N says:

   Makedonac ma volimo mi srbi ''bracu'' Fyromance...hahah samo dodjite u srbiju,juznu pogotovo,da vas ''pocastimo'' zbog priznanja Kosovaa,zbog slobodnog pustanja nato da nas bombarduje sa vase teritorije,zbog pustanja vama dragih siptarskih terorista da ubijaju zene i decu na jugu srbije...samo dodjite i docekacemo vas onako kako srbi uvek docekaju nepozvane goste- sa puno vrelog olova! Siptarska gamad!

  • Jovan Jovanovski says:

   Alo majmune,koj si be ti ,pa uste pisuvas na srpski,gubre sosrospisko predavnicko,Sto se pravdas .Koja mafijaska vlad,majka ti e e mafijas i site ke ve besime ,Ako ne ti cini Vo Makedonija odi si kaj prostite srpski opamcari.

 107. Grobovlasnik says:

  Nije on Makedonac,nego MOSNJAK.Kako ga ne mozete provaliti. Isprdak se moze poznati po pravopisu

 108. lion says:

  Ovo je stvarno srpski portal I mi makedonci nesto vise drzimo se etickim pravilama da pricamo srpski da bi nas braca srbi bar oni koji nas tako smatraju bolje razumeli.Druga stvar koja po meni je vaznija je to da nas ovaj portal povezuje svi mi koji se pljuvamo megjusobno jer ovaj sajt obragjuje teme o antiamerikanizmu I antiglobalizmu a svi mi to zelumo da citamo jer oni koji nece to nece da uopste da znaju o portal.

 109. silvana says:

  bravo, direktno i tacno receno

 110. Baja says:

  Srbe na vrbe Sretan Uskrs braco Srbi

  • N.N says:

   Baja polizete nam kurvati jaja! Oprem vam ga dobro! Za kitu kurvatska bulja spremna ''brate'' cistacu beckih stala!

  • Zoran says:

   Koliko ja znam, među Makedoncima nema osobe koja nosi ime Baja! Pročitao sam sve komentare i užasavam se koliko ima nepismenih ljudi. Ako vam je teško pisati na srpskom jeziku, pišite na svom materinjem - makedonskom jeziku. Ja sam Srbin, rodila me je Makedonka, rođen sam u Kumanovu. U mojim venama, osim srpske krvi, po ocu, teče i krv moje majke. Volim i poštujem jedne i druge narode, nacije. Razumem vas u potpunosti, bez obzira na to što za Srbe pišete malim "S". Naučite bar osnove jezika! Ni Makedonci, kao narod, nacija ne navode se u tekstu malim "M". Gro navedenih nebuloza onih koji se kriju iza onog "sajs" ne želim ni da komentarišem. Ne zaslužuju!

 111. heroj says:

  srbi izrucuju svoje oficire grvatskoj i posle 20 godina ja neznam ko ce kom .p....i ./pimek

 112. Зоран из Шумадије says:

  Тачно тако

 113. divo says:

  srbi i makedonci braca do oslobodjenja, zivelo pravoslavno carstvo

 114. car DUSAN says:

  i ti se zoves milan majmune i svi tvoji preci su bili SRBI dok se niste izmsali sa mongoloidima

 115. Sniper says:

  Ajmo sad ovako: Gledam da ovde nesto se suska oko makedoncima, ja vam kazem da svi znate da makedonija niti je bila nit bice podjelena ili neznam sta. Sve ono bugare sta price, sve ono grci sta rade i sve ono srbe sta misle jedan dan ce sve to da im se vrati. Jer Najprlavi narod zivi na balkanu ko je navredzan od makedonac, ko je posramotan od makedonac ja cu da vam kazem. Grcki kolima svaki dan idu u mk zasto zasto jede, pazare, zubar, ili neznam sta. Ko im je dirnoo po njihovim kolima, ili pretio njima niko. I na kraju vam pisem na srpskom jeziku da me razumete zasto ja se boim dali ce te me , MAKEDONIJA VECNA.

 116. zoromk says:

  Lady Gaga, ovo sto ti pises je bumerang. To sto zelis da se dogodi Makedoniji vratice se i drugima na Balkanu,a mozda i tebi. Nemoj se radovati drugima u nesreci. Ovo tvoje razmisljanje je satanisticko i genocidno!

 117. Martin says:

  Ne znam zosto Srbite se tolku nacionalisticki nasoceni na ovoj tekst, a fakt e deka site sme vo ista mandza, koja se gotvi sekogas vo nekoja kujna nadvor od Balkanov. Kreditite sto gi zemaat nashite drzavi od EU i SAD za nekakva infrastruktura, spomenici, gradbi, koi ni malku ne im se potrebni na gragjanite, i uste tolku pari ukradeni i vmetnati vo nivnite skrieni smetki, doveduva politicarite od EU i SAD da ne kontroliraat vo sekoja situacija, da manipuliraat so nas kako sakaat, da ni spomnuvaat demokratski vrednosti i da sozdavame demokratija nasproti totalitarniot Jugoslovenski rezim, no gledame kako Amerika gi snabduva so oruzje teroristite, a Rusite zazemaat teritorii koga ke posakaat. Najmnogu od vojnite pocnale na Balkanov, a i sega sme tampon zona, sme del od Evropa samo na Evrovizija. Oladete se prijateli Balkanci od toj nacionalizam, ke ni se vrati kako bumerang seto toa eden den, a najloshata opcija sekako e vojna i sozdavanje na uste drzavi tuka na Balkanov, brzorastecki protektorati na golemite drzavi, koi ke gi kontroliraat segasnite balkanski drzavi. I sekako , pesnata od Elemental- iz dana u dan

 118. Tose says:

  to Lady gaga: Bas mi je zao, neces i nemozes da nam unistis dobre, bratske odnose sa Pravim Srbima, ti si neka grcka Dr.Olja pa mislis da putem ovim komentara nateraces svi da nas mrze. Dzaba ti je sve. Ovde u Makedoniji Srbi imaju svoje skupstene, skole na srpskom, srpske crkve, i bas jako lepo zivimo, da se bas i ne razlikujemo jednim od drugim. Neznam kome ti cinis dobro, mozda shiptarima, ali nas obostrano...sigurno NE !!! Vas su naterali da isporucujete struju na Kosovu, sa hidroelektrane Dzerdap. I pored toga sto vam je Kosovo uzeto. Sta je jos tragicnije imate potisani ugovor sa Kosovo za isporaku energije. Treba da shvatis da nas drugi shevaju, kao sto su nas pritegnuli da priznajemo kosovo. Zakanuli su nam sa gradjanski rat. Kako i da je, pusti da zivimo u miru i ljubav sa Srbima. Pozdrav od Makedonija do site vistinski Srbi.

 119. Beli Orao says:

  Bolje bi vam bilo skorom svima da malo nolje proucite srpsku istoriju pa cete tamo naci i odgovore umjesto sto iznosite vase neznanje u blebetanju po "sajtu"! Teritorija Makedinije,Bugarske i dobar dio Albanije ( nemislim na Kosovo i Metohiju ) ,to je nova Srbija a sve ove navedene su Stara Srbija samo sto su tadasnji mocnici koji su i danas kroili granice i pravili da kazem nove drzavice radi lakseg porobljavanja a i sitnisom se lakse nakusurava ! Da bi se razbio Slavensko jezgto na cijelom Balkanu sve do Grcke a od Rijeke ( Hrvatske) Rim , London, Berlin su i crtali te granice u Slavensko- Srpskom etnosu! Tako je od stare Srbije i nastala Bugarska ( tu je kumovao Car Dusan davsi im drzavu u drzavi),sve ostalosu dalje kroili drugi gore navedeni. Sad zamislite to sve u jednoj drzavi , to bi bila velika kost zapadu da je proguta da li London , Betlin ili USA ! A ovako mrvice od drzava i naroda koji ovdje zivi ( prezivljuje ) lako je praviti plastelin i formiti po zelji! A i ovako glupim vlasima pocevsi od Hrvata, Bosne ,Uh Crne Gore, Makedonije,Srbije,Bugarske, i dobrim djelom Albanije koja je bila Stara Srbija,koji sluguju zapadu pokorno i glume svom stanovnistvu patriote a ustvari bore se da ostanu sto duze u fotelji na bunjistu svog kokosinjca!

  • Jovan Jovanovski says:

   Koja stara Srbija?Opancari nepismeni.Koja NovaSrbija?Samo belgrad ke vi ostane.Da nebme nie Makedoncite uste ke bevte nepismeni seljacista Osven turbo folk za drugi i ne ve biva.Aj sto ve izlupa nato.sega gi molite da ve primat.Fuj ,aj ne glumete nekoj golem narod,zemete si gi opincite i drzte se za niv koga klecite i serete.

 120. Vladimir says:

  Dal se svako od vas ponekad ne upita zasto na prostoru Balkana ima toliko mnogo slovenske drzave. Po meni to je rezultat vanjske manipulacije sa glupim ljudima koji naseljavaju ove prostore na kojim se sukobljavaju interese velikih

 121. sveto says:

  ti si sa velikim problemom - idi i leci se

 122. Jovan Jovanovski says:

  Alo lady gaga-kamenjarka .Koj e tvojot problem,Site vojni gi izgibuvte.Srbija do Tokija a sada manja od Nokija hahaha.Ti li najde da mi kazuvas glupaco isfrustrirana.Na krajot samo belgrdaski pasalak ke vi ostane .toa sto otsekogas ste i bile.Aj glej si tamu mizernite plati i ne go drvi.Mozete samo da ni pluknete pod prozor -BTPS Bivsi turski pasalak.

 123. Cvrcak says:

  Samo se vi prepucavajte, mrzite i proklinjite...a oni tamo trljaju ruke. Pobise, zatrovase direktno i indirektno na duuug period, razorise, zavadise, a vi se kao mladi majmuni primiste i poklaste medjusobno. Nazdravlje. Samo budalama nije odgovarala bivsa YU, pa eto sada imate SVE pa uzivajte. Tako je to kada neko hoce 'leba preko pogace. Ah, da, sve sto jos vredi u njihovim je rukama, a kada i to izvuku...uz ove "dobronamerne" kredite i pomoci, kamate...tek ce tada doci dno dna...

 124. Јоца says:

  Због таквих као тебе Сирбији се десило шиптарска власт у Косово и одцепљење Косова од Србије... Зато буразеру чувај гузицу свије жене и не секирајсе што неко секса туге жене а ти идеш у породилиште!

 125. Kosta says:

  Pod broj 1 : vo blisko minato vreme vo bifso jugoslovenska republika srbija se pravi popis na naselenie. Odi cigan da se popisi i eden od komisijata mu vika ,pisise srbin ke ti dademe stan,rabota itn. Cigo se misli i na kraj mu vika NESAKAM DA BIDAM DVA PATI CIGAN !!! Broj 2 : Ne uspeavte ni pravoto ime da go sacuvate na Kosovo i Metohija i zatoa CEL svet go znae kako KOSOVA i dosega e priznat od 130 drzavi!!! Broj 3 : Site ,,vasi'' poznati lichnosti i najgolemata intelegencija bile i seuste se po poteklo Vlasi !! Broj 4 : .... broj 5 ,6,7,8,9,10,11 .................

 126. Convoyer says:

  И кажеш ти усташо, који ниси ни видео Русије!

 127. igor says:

  Makedonija je zemlj roda Serbskog u Slavu Gospoda i uz njegovu pomoc sto je Serbskog roda uvek ce biti.

 128. Aleksandar Makedonski says:

  Ti vrska nesmash shto zboruvash. No i bez tebe ke uspeeme pak nie MAKEDOCNITE...ANTICHKI NAROD I DRZHAVA. ;)

 129. ати says:

  Македонац си као неки, пишеш латиницу! мрзите Србе, говорите тзв. Хрватским....бљак

 130. Angelina says:

  Bravo za komentar. Stvarno se ljudi dele samo na dobre i loše. Treće ne postoji !!!

 131. Filip says:

  Samo zaedno Srbi i Makedonci protiv siptara,brako Srbi mi kao narod nikad ne bi priznali kosovo kao nezavisnu siptarsku drzavu,nasa vlada je ucenjena od strane amerikanaca i siptara koji ih ima negde oko 300.000 u Makedoniji da priznaju kosovo po cenu graganskog rata i unutrasnje nemire ali se nadam da jednog dana rascistimo sa tim prokletih siptara jednom zauvek da ispravimo istorisku nepravdu koju trpi Sprski i Makedonski narod,pravoslavni smo i treba da se udruzimo dok nije kasno.

 132. мама says:

  Ово је могао да напише неко ко патолошки мрзи своју земљу. Свака част

 133. Banjanin says:

  Zar je ovo moguće??? Ljudi,jeste li vi oni koje sam sretao po Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori...? Ili ste vi neki ubačeni elementi , koji imaju za cilj UNIŠTENJE SVEGA ŠTO JE PRAVOSLAVNO - SLAVENSKO? Zar ne vidite da je ovo što pišete jedni drugima čist SUICID - SAMOUBISTVO? Pročitaste li negdje da se tako međusobno sramote Arbanasi, kojih ima raznih vjera i plemena ? Ne! Pametni ljudi. Bore se za sebe i svoj narod ma gdje bili. Mogu nam poslužiti za primjer. Dozovite se Srbi!!! Sjutra će biti kasno - neće nas biti!

 134. Zoran says:

  Makedonci, sta ste trazili to ste dobili. Hahahahaha.

 135. Archelay says:

  E braka Srbi kako ne vi e srsm tolku mnogu da ne plukate nas,Makedoncite.Mojot tatko kako makedonski partizan vo Makedonsko-kosovskiot partizanski odred se borese i na teritorijata na juzniot del na Srbija protiv bugarskite fasisti,srpskite cetnici i arnautskite balisti i pokraj toa sto za vreme na vasata okupacija vrz Makedonija duri i nevini deca vasite dzelati gi frlaa zivi vo furna.Zaboravivte koj ja dobi bitkata na Drina?16 generali-Makedonci,obuceni vo volnite Akademii na togasnata Otomanska Imperija i 65% ziva sila sostavena od nasilno regrutiranite Makedonci od strana na okupatorskite sojuznici.Potoa,Makedoncite sami si go odbranija ostatokot na sopstvenata teritorija od bugarskite fasisti za razlika od vas,za taa cel,vi podadoja raka Rusite.pa i Tito.Ke dojdi vreme koga ke molite na kolenici za da vi podademe raka ama,ke vi prostime.

 136. Pingback: LAVROV IZNEO PODATКE: Ponudili su Bugarima i Albancima da podele Makedoniju! – ВАСЕЉЕНА

 137. Pingback: LAVROV IZNEO PODATКE: Ponudili su Bugarima i Albancima da podele Makedoniju! - КОМЕРСАНТ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u