ЛАВРОВ изнео своје мишљење о Трампу

ЛАВРОВ изнео своје мишљење о Трампу

25 јануара 2017

lavrov-4r

Москва дели мишљење са председником САД Доналдом Трампом о успостављању руско-америчких односа. али ће се судити по делима, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„Ми смо, како је навео председник Путин, спремни да прођемо део свог пута за опорављање комуникација наших народа у интересима глобалне безбедности и стабилности. Делимо став председника Трампа о успостављању нормалних односа. Притом, наравно, судићемо по делима“, навео је Лавров за време Владиног сата у Државној думи Русије.

Он је додао да Москва очекује да се нови председник САД неће мешати у унутрашње ствари других држава.

„Очекујемо да ће се Доналд Трамп, који је објавио да му је циљ, пре свега, решавање проблема у Америци и да ће прекинути мешања у унутрашње ствари других држава држати се те политике“, рекао је Лавров.

Он је додао да се Трамп сматра мајстором закључивања договора, али и председник Русије уме да се договара у интересима Русије.

„Немамо илузија да ће бити новог ресетовање са САД, не гајимо наивне наде. Знамо да се Трамп сматра мајстором закључивања уговора, али и Владимир Путин такође уме да се договара и увек у интересима Русије“, изјавио је Лавров.

Шеф руске дипломатије се залаже за отворене и поштене односе САД, Кине и Русије.

„Ми се залажемо за то да Русија, САД и Кина међусобно граде односе. Притом, тај троугао не треба да буде затворен и да се бави акцијама које би забринуле друге државе“, рекао је он.

Русија није заинтересована за распад ЕУ

Москва није заинтересована за распад ЕУ, напротив, желели бисмо да је видимо као јаку и самосталну, рекао је Лавров,

„Никад нисмо били заинтересовани за распад ЕУ. Председник Путин је више пута говорио да је Русија желела да види јаку, јединствену и самосталну ЕУ“, навео је он. Шеф руске дипломатије је изјавио да се Москва нада да ће ЕУ престати да се поводи русофобима и пређе на политику нормализације у односима са Русијом.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIЈедан коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u