ЛАВРОВ изнео своје мишљење о Трампу

LAVROV izneo svoje mišljenje o Trampu

25 januara 2017

lavrov-4r

Moskva deli mišljenje sa predsednikom SAD Donaldom Trampom o uspostavljanju rusko-američkih odnosa. ali će se suditi po delima, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Mi smo, kako je naveo predsednik Putin, spremni da prođemo deo svog puta za oporavljanje komunikacija naših naroda u interesima globalne bezbednosti i stabilnosti. Delimo stav predsednika Trampa o uspostavljanju normalnih odnosa. Pritom, naravno, sudićemo po delima“, naveo je Lavrov za vreme Vladinog sata u Državnoj dumi Rusije.

On je dodao da Moskva očekuje da se novi predsednik SAD neće mešati u unutrašnje stvari drugih država.

„Očekujemo da će se Donald Tramp, koji je objavio da mu je cilj, pre svega, rešavanje problema u Americi i da će prekinuti mešanja u unutrašnje stvari drugih država držati se te politike“, rekao je Lavrov.

On je dodao da se Tramp smatra majstorom zaključivanja dogovora, ali i predsednik Rusije ume da se dogovara u interesima Rusije.

„Nemamo iluzija da će biti novog resetovanje sa SAD, ne gajimo naivne nade. Znamo da se Tramp smatra majstorom zaključivanja ugovora, ali i Vladimir Putin takođe ume da se dogovara i uvek u interesima Rusije“, izjavio je Lavrov.

Šef ruske diplomatije se zalaže za otvorene i poštene odnose SAD, Kine i Rusije.

„Mi se zalažemo za to da Rusija, SAD i Kina međusobno grade odnose. Pritom, taj trougao ne treba da bude zatvoren i da se bavi akcijama koje bi zabrinule druge države“, rekao je on.

Rusija nije zainteresovana za raspad EU

Moskva nije zainteresovana za raspad EU, naprotiv, želeli bismo da je vidimo kao jaku i samostalnu, rekao je Lavrov,

„Nikad nismo bili zainteresovani za raspad EU. Predsednik Putin je više puta govorio da je Rusija želela da vidi jaku, jedinstvenu i samostalnu EU“, naveo je on. Šef ruske diplomatije je izjavio da se Moskva nada da će EU prestati da se povodi rusofobima i pređe na politiku normalizacije u odnosima sa Rusijom.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *