ЛАВРОВ ИЗНЕО УСЛОВЕ: Ево како Русија може да изађе из Савета Европе

LAVROV IZNEO USLOVE: Evo kako Rusija može da izađe iz Saveta Evrope

2 novembra 2018

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov je u telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Tubjernom Jaglandom izneo uslove pod kojima Rusija može da izađe iz te organizacije, rekao je sekretar za medije generalnog sekretara SE Danijel Holtgen.

U saopštenju ruskog ministarstva inostranih poslova se navodi da je ČAvrov sa generalnim sekretarom SE pričao o kriznoj situaciji u toj organizaciji.Holtgen je rekao da je Lavrov uputio poziv generalnom sekretaru radi razmene mišljenja.

‘’Lavrov je uverio Jaglanda u to da Rusija hoće da ostane u SE i da će otići jedino ako druge članice pokrenu mere za njeno isključenje’’, izjavio je Holtgen.

Situacija u Parlamentarnoj skupštini SE

Delegacija Rusije je 2016. godine bila lišena glasa u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope zbog situacije u Ukrajini i prisajedinjenja Krima, a naredne 2015. godine sankcije su se pojačale.

Moskva je odbila da radi pod takvim uslovima. Od 2016. do 2018. rusija nije slala zahteve za punomoć svoje dečegacije zbog antiruskog raspoloženja u Strazburu.

U 2017. godini Rusija je prestala da uplaćuje sredstva u budžet Saveta Evrope. U oktobru 2018. Jagland je, pozivajući se na Statut SE, rekao da će se razmatrati isključivanje iz SE zemalja koje ne plaćaju svoje obaveze dve godine.

Kako je Ukrajina na piratski nalin odgovorila Eusiji na sankcije, pogledajte OVDE.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Pametno je to Lavrov(Rusija)odgovorio Savjetu Europe,i neka se toga drže!Neka Europa učini taj čin ako to želi,i neka bude kriva za to!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *