ЛАВРОВ: Јапан да призна суверенитет Русије над Курилима

ЛАВРОВ: Јапан да призна суверенитет Русије над Курилима

5 фебруара 2019

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров каже да Јапан треба да призна пун руски суверенитет над Курилским острвима како би се убрзали преговори о мировном споразуму две земље.

„Први корак мора да предузме Токио, а не ми. То треба да буде пуно и безусловно признање исхода Другог светског рата, укључујући суверенитет Русије над свим Курилским острвима“, рекао је Лавров на Руско-таџичком словенском универзитету, преноси Тас.Русија очекује да Токио преиспита ситуацију, „зато што је Јапан једина земља у свету која није признала резултате Другог светског рата, иако се придружила Уједињеним нацијама, ратификовала повељу те организације која дефинише ове резултате као коначне и никако предмет ревизије“.

Руски председник Владимир Путин и јапански премијер Шинзо Абе договорили су интензивирање разговора о мировном споразуму на састанку у Сингапуру у новембру, а затим су најавили нов формат преговора у којем су шефови дипломатије задужени надгледање рада.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Ama, opkolite te faking kosooke, pekinezerske peškiće sa 1.000 Kalibara i prisilite ih da svih 120 ml.japanaca kleknu da vas mole za milost, i tako svaki dan mesec dana, da ih ponizite dibidus :-)))

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u