ЛАВРОВ: Јапан да призна суверенитет Русије над Курилима

LAVROV: Japan da prizna suverenitet Rusije nad Kurilima

5 februara 2019

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kaže da Japan treba da prizna pun ruski suverenitet nad Kurilskim ostrvima kako bi se ubrzali pregovori o mirovnom sporazumu dve zemlje.

„Prvi korak mora da preduzme Tokio, a ne mi. To treba da bude puno i bezuslovno priznanje ishoda Drugog svetskog rata, uključujući suverenitet Rusije nad svim Kurilskim ostrvima“, rekao je Lavrov na Rusko-tadžičkom slovenskom univerzitetu, prenosi Tas.Rusija očekuje da Tokio preispita situaciju, „zato što je Japan jedina zemlja u svetu koja nije priznala rezultate Drugog svetskog rata, iako se pridružila Ujedinjenim nacijama, ratifikovala povelju te organizacije koja definiše ove rezultate kao konačne i nikako predmet revizije“.

Ruski predsednik Vladimir Putin i japanski premijer Šinzo Abe dogovorili su intenziviranje razgovora o mirovnom sporazumu na sastanku u Singapuru u novembru, a zatim su najavili nov format pregovora u kojem su šefovi diplomatije zaduženi nadgledanje rada.

KOMENTARIJedan komentar

  1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Ama, opkolite te faking kosooke, pekinezerske peškiće sa 1.000 Kalibara i prisilite ih da svih 120 ml.japanaca kleknu da vas mole za milost, i tako svaki dan mesec dana, da ih ponizite dibidus :-)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *