ЛАВРОВ: Макрон зна да је амерички вазал – али је беспомоћан

LAVROV: Makron zna da je američki vazal – ali je bespomoćan

17 maja 2023

Predsednik Francuske Emanuel Makron oseća se kao američki vazal, ali ne može ništa da uradi povodom toga, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za TV kanal „Carigrad“.

„Makron, očigledno, oseća svoju bespomoćnost kada već godinama govori o strateškoj autonomiji Evropske unije. On se oseća kao vazal Sjedinjenih Američkih Država i neugodno mu je zbog toga. Pošteno, ali on ništa ne može da uradi povodom toga“, rekao je Lavrov.On je takođe kazao da jačanje odnosa Rusije sa zemljama ASEAN-a, Indijom i Kinom od 2001. godine nije značilo da se Moskva „okrenula“ od Zapada.

„Zapad se sam okrenuo, gazeći svoje interese. Kada su potonuli odnosi sa zapadnim zemljama, intenzivirana je naša politika prema Istoku. Štaviše, pokazatelji u odnosima sa Kinom dostižu rekordne cifre“, rekao je šef ruske diplomatije, istakavši da je Rusija duže vreme razvijala saradnju sa Kinom.

Lavrov je dodao da je Rusija uvek bila „evro-pacifička“ sila, te da je Moskva uvek bila spremna da sarađuje sa svima koji su spremni na to pod uslovima uzajamnog poštovanja i koristi.

KOMENTARI4 komentara

 1. test01 says:

  svi oni imaju istog gazdu, skolovani su od strane WEF i svi ponavljaju njegovu mantru (od klausa Smrada) a iza njega stoje druge strukture koje kontrolisu stampanje para i svetske banke kao i najvece svetske kompanije (tzv duboka drzava). Oni su kreatori PLAN-demije (kao i svih ratova) i nece stati na tome. Narod i dalje ne shvata sta se desava, kao i u vreme nacista samo sto je ovo mnogo gore...

 2. Beli Orao says:

  Zapad ne poštuje ni svoje stanovništvo tako ne i sve druge države , zato im se sve to odbija od blentavu glavurdu!

 3. Smrdevit Posavski says:

  ko daje Cajlonac, yebote njuška...ili jehovac-isusovac.

 4. Kosovac says:

  Nije Makron američki vazal, Makron je sorošoid, kao amerikanci što su sorošoidi (ne svi naravno). Verniji opis bi bio reći da je Makron službenik sorošoida, nekog visokog stepena po protokolima. ……………Glavni gazda sorošoida je za sada nepoznat, iako je počela da mu se cepa i buši jagnjeća koža sa kojom je ogrnut. Zadnja poderotina se prikazala prilikom njegovog napada na pravoslavnu Kijevsko - Pečersku lavru. Vidimo i danas ovde jedan naš stari rodnoverac Smrdiša, sa promenjenim nikom, nastupa u svom poznatom satanističkom stilu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *