ЛАВРОВ НАЈАВИО – ЗАПАД СТРАХУЈЕ: Руска армија улази у Сомалију!

LAVROV NAJAVIO – ZAPAD STRAHUJE: Ruska armija ulazi u Somaliju!

20 aprila 2016

1019401740Rusija se upisala u istoriju kao “efikasan” borac protiv terorizma svojim intervencijama u Siriji, a izgleda da će isti model biti preslikan u još jednoj državi.

Naime, šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov, sreo se sa Omarom Šermarkom, premijerom Somalije, a posle sastanka je izjavio da je Rusija blizu odluke da pruži podršku Somaliji u borbi protiv terorizma.

Sergej nije precizirao kakva bi to podrška mogla biti, ali je rekao da će “Rusija osnažiti Somaliju”.

Uzimajući u obzir činjenicu da teroriste u Somaliji bombarduju snage SAD-a, gotovo je izvesno da će isto činiti i Rusija, te da bi uskoro mogli gledati ruske Suhoje u Somaliji.

“Rusija razmatra mogućnosti da ojača bezbednost Somalije. Takva naša odluka bi bila u potpunom skladu sa interesima međunarodne zajednice koji su deklarisani i od strane Saveta bezbednosti UN-a.” – rekao je kratko Lavrov.

Podsećamo, Al Kaida je veoma aktivna u Somaliji, a glavna teroristička grupa u Somaliji je El Šabab (Pokret mladih mudžahedina).

El Šabab vodi oružanu borbu protiv zvaničnih vlasti Somalije.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. SRBIN says:

  PORUKA PRED IZBORE – SISTEM TE LAŽE: Poslušajte najnoviji hit BEOGRADSKOG SINDIKATA -a (VIDEO) Proslavljena rep grupa „Beogradski sindikat“ izbacila je najnoviji spot sa pesmom „Sistem te laže“. Među “zvedama“ spota su se našli brojni svetski lideri, predstavnici domaće vlasti i opozicije, a sama pesma je po svemu sudeći poruka glasačima za sledeće izbore. Pogledajte: https://www.youtube.com/watch?v=hkSzmPnzF-o

 2. rema says:

  Udri po monstrumima!

 3. dejan says:

  PUTINE UDRI R UBIJAJ SVE REDOM I NATO VOJNIKE ONI IH FINANCIRAJU

 4. Dragon says:

  LJUDI "MAGOGA" UDARAJU NA ANTIHRISTA. POCEO JE "ARMAGEDON"

 5. oko says:

  opasno je

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *