ЛАВРОВ НАПАО АМЕРИКУ због Србије!

LAVROV NAPAO AMERIKU zbog Srbije!

31 oktobra 2016

lavrov-4r

„Sjedinjene Američke Države čak javno vređaju Rusiju optužujući je za ratne zločine u Siriji uprkos činjenici da su bombardovale civilne ciljeve u bivšoj Jugoslaviji“, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za televiziju „Rosija 1“.

Lavrov je to rekao u intervjuu za dokumentarni film pod naslovom „Doneo sam odluku. Jevgenij Primakov“.

– Kada je najveći patriota u svojoj zemlji, političar s velikim iskustvom, važan državni zvaničnik, osoba snažne intuicije koja poseduje enciklopedijsko obrazovanje i razumevanje različitih procesa, saznao da su SAD odlučile da počnu bombardovanje SR Jugoslavije, smatrao je da nema smisla da nastavi sa uobičajenim aktivnostima i odleti kod američkog potpredsednika Alberta Gora na važne, ali ipak rutinske razgovore – rekao je Lavrov.

Taj zaokret, prema njegovim rečima, „postao je podsetnik da Rusija ne može da u svetu ima drugu misiju sem misiju odbrane istine i da to radi zajedno sa drugim silama, ali svakako ostvarujući ravnopravne odnose i dogovore od uzajamne koristi“.

– Agresija na Jugoslaviju je svakako bila agresija. To je, inače, bio prvi oružani napad u Evropi na jednu suverenu državu posle 1945. godine – istakao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, ako sada o tome govorimo, imajući u vidu ono što se događa u vezi sa Sirijom, zapadni partneri Rusije, na prvom mestu Amerikanci, ali i Britanici, u svojoj histeriji upućuju javne uvrede koristeći reči kao što su „varvarstvo“ i „ratni zločini“.

– Podsetiću da je agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju bila povezana s napadima na ogroman broj civilnih ciljeva, kao što su srpska televizija, mostovi kojima su putovali civilni putnički vozovi i još mnogi. Hiljade ubijenih, od kojih nekoliko stotina dece, 250.000 izbeglica niko se od tada nije setio – rekao je šef ruske diplomatije.

Kako je istakao, da Rusija, posredstvom Primakova, nije reagovala onako kako je on reagovao na to grubo kršenje međunarodnog prava, onda Rusija verovatno to dugo ne bi mogla sebi da oprosti, i njena istorija bi sadržala još jednu neprijatnu stranicu.

– On (Primakov) je to uradio na takav način da je Rusija pokazala svoj karakter i usvojila jedini ispravan stav u tom trenutku – rekao je Lavrov.

Primakov je bio premijer Rusije od 1998. do 1999, a u svojoj karijeri je bio i ministar spoljnih poslova, predsednik Vrhovnog Saveta Sovjetskog Saveza i šef obaveštajne službe, podseća Tass.

On je 24. marta 1999. godine poleteo avionom u zvaničnu posetu Vašingtonu, ali je, u trenutku kada je leteo iznad Atlantskog okeana, saznao da je NATO počeo da bombarduje tadašnju Jugoslaviju.

Tada je Primakov odlučio da otkaže posetu i naložio da se avion preusmeri i vrati u Moskvu, u manevru koji je nazvan „Petlja Primakova“, navodi ruska agencija.

KOMENTARI25 komentara

 1. rade sto says:

  I sta bi kada avion promeni rutu! NISTAAAAAAAAAA!

 2. 369 ppp says:

  Ja bih pitao lavrova , a kada su to rusi obavještavali teroriste , agresore i okupatore ,kada će i što bombardirati kao što su to činili Amerikanci u Čeetniko slaviji??? Lavrovu i vama je bolje da prekinete sa patetičnom cvileži , da vam ne bi NATO počeo nabrajati zbog čega vam je bombardirao otađbinu , jer čete onda ostati izzasranni. Koliko got vi željeli da se zaborave zvjerstva čeetničkih istočnjačkih hordi mi NATOvci ne zaboravljamo................Usput : Makedonci su izbjegli čeeetnička zvjerska orgijanja samo zahvaljujući nama i bolje im je da to ne zaborave....................

  • kuka says:

   Idu slon i miš preko mosta. Most se ljulja, a bat slonovih koraka odbija se o stene. Miš sav ponosan: "Ala mi tutnjimo!"

   • 369 ppp says:

    Svatko ""TUTNJI"" kako može i koliko je sposoban...,a Hrvati su Bome protutnjali VELIČANSTVENM OLUJOM ko nitko nikada poslije 2svj. rata........Istina protutnjali su i svrbijanci i to možda bolje od HRVATA , ali u ORGANIZOVANOJ BEŽANIJI iz Slovenije , Hrvatske , Bosne i Kosova.......Toliko ste "tutnjili " da su se od silne trešnje i buke uplašili i Crnogorci i pobjegli od vas ne rekavši vam nit do viđenja.................

    • kuka says:

     Ajde!?

  • Catherine says:

   Ahaha zapravo, od Lavrova nema ništa. Pogledaj mu patetičnu fotografiju i sve je jasno kao dan. Shvatila sam zašto nas svet mrzi, jer smo uvek naopaki. Kad svi Evropski narodi idu napred, samo se nađu jedni degeni po imenu Srbi koji uvek idu nazad. To nam je bio mentalitet u 90-im, sada je drugačije, mnogo! NATO nas ne bih bombardovao ni te 1999 da nije bilo tadašnje vlasti i komunjare Miloševića koji je državu totalno unakazio! Od tih majmuna po imenu "četnici" ima samo nekoliko u par grupacija koji su pri kraju! Oni su ti kao psi: laju a ne ujedaju. Srbija će ući i u NATO, a ne samo u EU, jer zna se kome pripadamo. Topao pozdrav od ❤ za zapadne susede!

 3. oskar vajld says:

  Lavrov je starti serator, malo ko se seca da je on isto ovako trtljao i u vreme Jeljcinovog rezima. Zasto ga je Putin ostavio na istoj funkciji, ako to sve nije jedna te ista mafija koja se iza vrata dogovara sa Kisindzerom i rabinima.

  • Kamo sreće says:

   Bilo bi jako dobro da i Srbija ima nekog ko "trtlja" u svakom trenutku u korist Srbije. Na žalost, Srbija ima konglomerat psiho TV kanala, počev od TV Palma iz doba Miloševć-Marković, preko Velikog Brata i B92, do sadašnjeg nenormalnog broja kanala nenormalnih emisija i pseudo informacija; a sve to je posledica vladavine sprege mafijaša i zvaničnih institucija. Dok je tako, svako može upravljati Srbijom i od nje praviti deponiju nuklearnog otpada , što je potpisao Radoje Kontić, dobio tuđu kuću na Topčiderskom brdu i , kao svaki loš crnogorac, "šiljio ga" nad nejači i državom. I gde smo sada?

  • Nićifor says:

   Oskar Vajld, pre bi se reklo da ti trtljaš. Evo ti malo više informacija o čoveku koji je bio ministar inostranih poslova u vreme Jeljcinovog režima. Citiram delove novinskog članka: Da li ste čuli za Andreja Kozirjeva? Ako niste, ako tek odnedavna pratite međunarodna zbivanja, da vas podsetim: to je bivši ministar inostranih poslova Ruske Federacije iz vremena kada je šef ruske države bio Boris Jeljcin. Danas, taj 64-godišnji gospodin, koji živi u Majamiju, predstavlja ogledalo ruske opozicije, koja bi, uz podršku Amerikanaca, htela da sruši Putina i uvede ovu zemlju u red ,,istinski demokratskih, slobodnih država’’ po ugledu na zapadne demokratije. I u domaćim i u inostranim krugovima važio je za izrazito prozapadno orijentisanog političara. Nazivali su ga ,,ministrom da’’ zbog toga što je bio saglasan sa svim što Vašington predlaže ili zahteva. U parlamentu, ali i drugim političkim sredinama, Kozirjevu se zameralo i zbog politike prema bivšoj Jugoslaviji. Mnogi smatraju da je bio glavni zagovornik priključenja Rusije sankcijama i njihovom zaoštravanju, njene prećutne saglasnosti da se bombraduju srpski položaji u Bosni. Pravdao je takav stav čas zahtevom međunarodne zajednice, čas potrebom jedinstva Kontakt grupe, čas grehovima srpske strane. Za sve vreme građanskog rata nije izgoviro ni jednu jedinu optužbu na račun Hrvata ili muslimana. Ruski novinari govorili su kako Kozirjev ide u Vašington po ,,svoje mišljenje’’, kada su u pitanju događaji u Jugoslaviji i drugde u svetu. Šaputalo se da je Kozirjev skrivao od najvišeg rukovodstva telegrame ruske ambasade u Beogradu o tome šta se na našim prostorima zapravo dešava. Sa svojim kolegama na Zapadu pet godina delio je pravdu na prostorima bivše Jugoslavije, krojio kapu Srbima u Bosni i Jugoslaviji, zavodio sankcije, proglašavao Srbe agresorima i krvnicima. A sada hoće da ruši Putina uz pomoć Amerikanaca. Samo ne kaže kako će to da uradi u uslovima kada Vladimir Putin uživa podršku oko 80 odsto građana Rusije. Takvu podršku svojih građana ima malo koji lider u svetu. Andrej Vladimirovič Kozirjev upamćen je kao jedinstveni ministar inostranih poslova jedne zemlje, u konkretnom slučaju Rusije, koji je radio protiv njenih interesa.

 4. tinman19 says:

  Što sere Lavrov, pa rusi su prvi podržali sankcije protiv Jugoslavije i nisu prstom maknuli kada su ameri razbacivali bombe po Srbiji. Đubre rusko lažljivo, taj Lavrov. Rusi su svojim lažima i dvoličnim stavom napravili jednaku štetu kao amerikanci bombama. Bolje je Lavrovu i takvim folirantima da ne pričaju ništa.

 5. Trifun says:

  Veliko Hvala Lavrovu i Rusiji za sve sto su nam pomogli, kako u vezi Republike Srpske tako i Srbije i KiM-a! Bez vase pomoci zivot bi nam bio jos mnogo tezi. Za one dupeglavce koji imaju drskosti da napadaju Lavrova ili Rusiju zbog 1999 mogu samo da kazem da to nije krivica Rusije. Nije Rusije duzna nama bilo sta. Ako ista, mi smo njima duzni. I u parama i moralno. To sto se desili u Rusiji je isto sto se nama sada dogada u Srbiji od puca pa naovamo. Prema tome organizujte se za zabcivanje veleizdajnicka klike u Beogradu, to se moze uciniti i olovkom i papirom.

 6. Trifun says:

  Ti sto napadaju Rusiju i Lavrova namerno ili ne kriju da je Srbija danas sa veleizdajnickom vlasti, od puca pa naovamo, i da recimo niko u Srbiji nije htio da zamoli nase saveznike u Rusiji da se blokira ta diplomatska agresija sa UN rezolucijom o Srebrenici koju su Britanci pokrenuli, da Dodik nije zamolio Lavrova za akciju pa je on prvi rekao da je antisrpska aktivnost...Pa se onda Nikolic setio nakon nekoliko mucnih dana natezanja da i on kao trazi diplomatsku pomoc, dok je veleizdajnik Vucic pricao pricu u stilu 'pa nije ni to kraj sveta' i slicno...Halo!

  • Jovan says:

   Bravo Trifune za komentare jer kazuju istinu i kako stoje stvari. Nije nas Rusija bombardovala i uvodila sankcije, ali druga je stvar sto je bila u rasulu, okupirana od slugu pljackaskih hordi nato i domacih pljackasa-tajkuna; tako gladna nije mogla ni sebe brani, ali mnogi Rusi su cinili herojske poteze kao npr.general Ivasov i ostali kada su zauzeli aerodrom u Pristini ali izdajnicka klika srpska je protiv Rusije. Ali cak i da nam nisu pomagli to je neuporedivo sa NEDELIMA teroristico-pljackaske bande natoa koja je nam je nanela stetu vise hiljada milijardi $, proterala milion Srba sa vekovnih ognjista i pobila mnoge, bombardovala iskljucivo gradove i civilno stanpvnistvo, i jos uvek sire propagandne lazi i dan danas nas terorisu i vladaju kolonijom jos uvek zvanom Sribija.

 7. Trifun says:

  Rusija cvrsto stoji uz Republiku Srpsku, i mi je dozivljavamo kao naseg iskrenog i mocnog saveznika! Ko god se usudi da ugrozi RS bice i sam ugrozen.

 8. G.D says:

  cigani vlaski bolje je da sutite kad su tu vasi gospodari arijevski Hrvati! Pocastili smo vas Jasenovcem i opet cemo! Ne zaboravite da je nemilosrdni Hrvatski mac na vasem ciganskom vratu ,cigani popravoslavljeni! Hahaha ZA DOM SPREMNI!

  • Catherine says:

   E dušaaa. Hajde molim te učinite to. Vreme je da se Srbija očisti od degena jednom za sva vremena! Mene poštedite, nisam na strani na kojoj je većina (degena) građana Srbije.

   • Marko says:

    @Catherine ti ces sigurno prva da dignes noge ''sinovima tisucljetne povijesti''. Kad dodju da budu ''gospodari''

 9. Catherine says:

  Jao Lavrove, pa nemoj Ameriku napadati zbog nas molim te! Jbga kad činiš krimi dela u drugoj državi, imaš pravo da se ljutiš kad te neko za to optužuje, ali de rusi dragi, okanite se Srbije već jednom!!!

  • Nićifor says:

   Draga Katarina, Srbija će biti srećna kad se otarasi takvih kao što si ti. Ne baljezgaj u ime 99% srba koji nemaju tvoju svest i karakter. Idi ti učlani se u CEAS kod Jelene Milić, ako već nisi u toj "humanitarnoj organizaciji" za zaštitu Srba.

  • 369 ppp says:

   KATICA ..,NIŠ SE TI NE BOJ OVIH PO ČETNIKA ŠTO TE NAPADAJU . jEDNA SI OD RIJETKIH U SRBIJI KOJA VIDI I GOVORI ISTINU. SAMO NASTAVI TAKO ., NE MOGU TI NIŠTA.....

 10. Trifun says:

  Usttase se usrale. Znaju da valja platiti visoku cijenu za genocid. Kad tad. Tu im ni sam dragi Bog ne moze pomoci. Polako usrase, ne panicite jos. Imate jos malo vremena da kleknete na kolena i molite za oprost. A kada vam i za to vreme istece nema nazad.

  • 369 ppp says:

   UUUuUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH........( ZIJEV )....

   • ***** says:

    Ah bas lepo sto si toliko zinuo,da nama Srbima redom popusis prave Srpske kobasicine,hahahahaaaaa...

 11. Nike says:

  Mi hrvati smo govna,a to se da primjetit po nekim komentatorima na ovom sajtu.Nista mu ne vjerujte,jer se vjerojatno radi o nekakvom klincu.

  • Marko says:

   @Nike jel vi komsije lovite pokemone? To je dobro protiv kompleksa! :D

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *