ЛАВРОВ НАСМЕЈАО НОВИНАРЕ: “Срамота ме је што је Русија на другом месту у …“

LAVROV NASMEJAO NOVINARE: “Sramota me je što je Rusija na drugom mestu u …“

11 septembra 2020

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov ironično je primetio da je sramota za Rusiju da je na drugom mestu na listi zemalja koje se, prema Vašingtonu, mešaju u unutrašnje stvari SAD pred predstojeće predsedničke izbore.Ranije se američka obaveštajna služba dala izjavu o „mešanju“, Moskva to kategorički negira.

„Trenutno <…> komentatori pitaju političare„ ko se više meša: Rusija, Kina ili Iran? U ovom„ nadmetanju “preko američkih predstavnika, prema njihovim procenama, Narodna Republika Kina i dalje pobeđuje. a kako mi da budemo na drugom mestu, jer smo navikli da uvek budemo prvi“, našalio se ministar na konferenciji za štampu sa kineskim kolegom Vangom Ijem.

Nedavno, SAD su uvele sankcije protiv trojice Rusa i jednog državljanina Ukrajine zbog navodnog „mešanja“ u američke izbore. Rusija je više puta negirala optužbe za pokušaje uticaja na demokratske procese u različitim zemljama, a predsednički sekretar za štampu Dmitrij Peskov nazvao ih je „apsolutno neosnovanim“.

Američki izbori održaće se 3. novembra, a sadašnji predsednik Donald Tramp kandidovaće se za drugi mandat i boriće se protiv demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *