ЛАВРОВ: Немам довољно стручног знања из медицине да бих коментарисао Зеленског и Бајдена

LAVROV: Nemam dovoljno stručnog znanja iz medicine da bih komentarisao Zelenskog i Bajdena

25 juna 2023

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je izjave predsednika SAD i Ukrajine o nuklearnoj pretnji iz Rusije nazvao „burnim tokom svesti“ kojim ne bi pridavao velikog značaja, prenosi „Moskva. Kremlj. Putin“.

„Teško mi je da komentarišem ono što predsednik Sjedinjenih Američkih Država u poslednje vreme govori. Ne bih sada pridavao prevelik značaj nepromišljenim izjavama koje nemaju utemeljenje“, rekao je ministar.Istovremeno je primetio da mu nedostatak medicinskog obrazovanja ne dozvoljava da analizira turbulentni tok svesti Zelenskog.

„Ursula fon der Lajen ima medicinsko obrazovanje. Ne mogu da snosim odgovornost za psihičko stanje ljudi koji iznova, svakodnevno dokazuju svoju neadekvatnost“, zaključio je šef ruske diplomatije.

Američki predsednik Džozef Bajden ranije je izjavio da postoji realna pretnja da Rusija upotrebi taktičko nuklearno oružje. A Zelenski je u intervjuu za Bi-Bi-Si rekao da će svet pronaći način da ruskom lideru Vladimiru Putinu oduzme „život“ ako ne prestane da „preti nuklearnim oružjem“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *