ЛАВРОВ О МОГУЋЕМ УЛАСКУ СРБИЈЕ У НАТО

LAVROV O MOGUĆEM ULASKU SRBIJE U NATO

26 septembra 2019

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov ocenio je da NATO u pogledu bezbednosti ne bi dobio ništa ulaskom Srbije u tu vojnu alijansu.

Lavrov je u intervjuu za ruski „Komersant“ rekao da NATO nije postigao ništa u oblasti bezbednosti ni kada je Crna Gora ušla u tu organizaciju, te da ne bi dobio ništa ni kada bi joj se Srbija i Severna Makedonija priključile.„To znači da imaju samo jedan cilj, a to je da zaustave Rusiju i da to urade na agresivan način“, rekao je Lavrov.

U intervjuu za „Komersant“ Lavrov se kratko osvrnuo i na pitanje Kosova u kontekstu priznavanja Abhazije, Južne Osetije i situacije sa Krimom, rekavši da Rusija nikoga ne primorava ni na šta, za razliku od Zapada, koji je izvršio pritisak na mnoge zemlje kako bi se što pre priznala nezavisnost južne srpske pokrajine.

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Rusija nikoga ne primorava, ali ce dozvoliti Siposima da otmu Kosovo. Hvala Vam Gospodine Lavrov i pozdravite Vaseg gazdu, Gorbacova.

 2. Mile says:

  U Drugom svetskom ratu okupaciju i podelu Jugoslavije izvršile su nemačke, italijanske, bugarske i mađarske okupacione snage. Sada ih je puno više zaigralo od 4, pa još i moćna Amerika. Zatim sada igraju perfidnije i veoma zakulisno te predstavljaju nam se kao jedini mogući ekonomski razvoj i demokratija, kao veoma pravedni i napredni sistemi. Hitler je bio iskreniji, u njegovom poretku jasno se videla vojna okupacija i anektiranje naših teritorija od strane susednih fašističkih država - Nemačke, Italije, Mađarske, Bugarske i Albanije. A danas mi više ne znamo ni koje sve države su nas anektirale imajući u vidu stalnu rasprodaju Srbije kao savremeni vid aneksije.

 3. Slobodanka says:

  Ovo je zapadnoj civilizaciji jedinstvena prilika da samo u svoju korist jednom i za svagda koriguju i reše ono čuveno "ISTOČNO PITANJE", naravno bez Rusije tačnije bez zdrave Rusije. I bez Srbije jer današnji Srbi i ne znaju šta zapravo znači pojam "istočno pitanje". Zašto ste u našem slučaju slušali i čuli samo glasne šumove sa Zapada? Bili ste bolesni tada?

 4. Slobodanka says:

  Vostóčnый voprós — uslovnoe, prinяtoe v diplomatii i istoričeskoй literature oboznačenie kompleksa meždunarodnыh protivorečiй konca XVIII — načala XX vekov, svяzannыh s borьboй balkanskih narodov za osvoboždenie ot osmanskogo iga, nametivšimsя raspadom Osmanskoй imperii i s soperničestvom velikih deržav (Avstrii (s 1867 — Avstro-Vengrii), Velikobritanii, Prussii (s 1871 — Germanii), Rossii, Italii, Francii, vposledstvii — i SŠA) za razdel tureckih vladeniй[1].... Istočno pitanje - uslovno, uzeto u diplomatiji i istorijskoj literaturi označavanje kompleksa međunarodnih protivurečnosti krajem 18 veka pa do početka 20 veka. U vezi je sa borbom balkanskih naroda za oslobođenje od osmanskog ropstva koja je nastalo u vreme raspada Osmanske imperije i sa suparništvom velikih sila Austrije (od 1867 Austrougarske), Belike Britanije, Pruske (od 1871 Nemačke) Rusije, Italije, Francuske, naposletku i SAD. ... NAMERNO SAM NAVELA RUSKI IZVOR (SA VIKIPEDIJE) JER NAŠ OPIS JE SKARABUDŽEN, VEROVATNO NAMERNO. Uglavnom sve što su naši preci uradili za oslobođenje Srbije i za obnovu države počev od 18 veka pa nadalje, sada se sa zadovoljstvom pnjačka, gazi i uništava kao nacionalni resurs. Najžalosnije je koliko u tome učestvuju današnji Srbi.

  • Slobodanka says:

   ... pljačka ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *