ЛАВРОВ О РАТУ ЗАПАДА ПРОТИВ РУСИЈЕ: Навео и пример Србије и шта је јој је Бајден учинио

LAVROV O RATU ZAPADA PROTIV RUSIJE: Naveo i primer Srbije i šta je joj je Bajden učinio

18 januara 2023

Mirovni plan Zelenskog je apsurdan i sa njim su pregovori nemogući, a Zapad vodi posredni rat sa Rusijom preko Ukrajine da bi konačno rešio rusko pitanje, izjavio je danas na godišnjoj konferenciji za novinare šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov.

„Ne može biti ni govora o pregovorima sa Zelenskim zbog toga što je on zakonodavno zabranio da se vode pregovori sa ruskom vladom“, izjavio je Lavrov, navodeći da je mirovni predlog Zelenskog apsurdan i da za sada nema ozbiljnih predloga o miru, prenose RIA Novosti.Prema rečima Lavrova, Ukrajina ne sme da ima vojnu infrastrukturu koja bi mogla da predstavlja opasnost za Rusiju, što je i cilj takozvane specijalne vojne operacije koju je pokrenula Rusija u februaru prošle godine.

Zapad preko Ukrajine vodi posredni rat sa Rusijom, a njihov cilj je i konačno rešenje ruskog pitanja, kazao je ruski ministar spoljnih poslova.

Lavrov je pomenuo i vojne intervencije Zapada u bivšoj Jugoslaviji, Libiji, Iraku i Siriji.

„Srbija se protivila da se Balkan potčini Zapadu i šta se dogodilo sa Srbijom? Godine 1998. Džozef Bajden, koji je u to vreme bio senator, tražio je da pod hitno počne bombardovanje SR Jugoslavije, da se sruše svi mostovi preko Drine. I samo godinu dana kasnije to se i dogodilo“, podsetio je Lavrov.

Prema njegovim rečima, sankcije protiv Rusije mogu da budu uvedene i protiv bilo koje druge države koja odbija da ispuni američka naređenja, a Evropska unija izgubila je samostalnost u odnosu na NATO.

„Proces formiranja multipolarnog svetskog poretka biće dugotrajan, to će biti određena istorijska epoha, a mi smo na vrhuncu tog procesa“, zaključio je Lavrov.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gagi says:

    Lavrov svojim izjavama opet hoce da nas posvadja sa demokratskim svetom od koga imamo korist i koji nas je bombardovao. Stalno nas svojim izjavama podseca i upucuje da se secamo losih trenutaka i polomljene nacionalne grbace, svih Srpskih izbeglica u rodjenoj zemlji i neprebolnih rana. To stvarno nije korektno, mi smo svojevoljno i bez pritiska odlucili da budemo dobrostojeca kolonija. Dobrovoljno cemo saradjivati sa naprednim i slobodarskim svetom uz ogromnu zahvalnost sto su nas uopste zivotno postedeli i sto nismo svi izbeglice na npr. mesecu ili u Africi. U pravu su svi ovi sto zagovaraju sankcije Rusiji, treba vec jednom da nas ostave na miru jer smo mi nas put izabrali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *