ЛАВРОВ О СЛУЧАЈУ „АСАНЖ“: Срамота западне демократије

ЛАВРОВ О СЛУЧАЈУ „АСАНЖ“: Срамота западне демократије

23 фебруара 2024

Ситуација око новинара Џулијана Асанжа је срамота за западну демократију, рекао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Што се тиче Асанжа, већ сам рекао да је то срамота западне демократије“, рекао је Лавров новинарима по завршетку министарског састанка Г20.Он је напоменуо да амерички званичници на брифинзима за њега говоре да злочинац а не новинар.

„Асанж је светском јавном мњењу донео истину о активностима америчких специјалних служби, америчке војске, које су биле тајне, а којима су кршени амерички закони и Устав, то је истина. Ако се то зове злочиначком делатношћу онда злочинци психопате који су се тиме бавили желе да њихови злочини остану неоткривени“, додао је Лавров.

Такође је додао да Запад нема права да се меша у унутрашња питања Русије у вези са ситуацијом око смрти Алексија Наваљног.

„Сва та хистерија поводом смрти Наваљног је то јасно показала, не желим то ни да коментаришем, немају ти људи права да се мешају у наше унутрашње ствари, посебно с обзиром на брвно у оку које имају по питању Асанжа, Гонзало Лире који је преминуо од мучења у украјинском затвору и ни Американци нити било ко други није то коментарисао“, рекао је Лавров.

(Спутњик)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u