ЛАВРОВ „ОЧИТАО БУКВИЦУ“ Помпеу о Венецуели

LAVROV „OČITAO BUKVICU“ Pompeu o Venecueli

2 marta 2019

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je s američkim kolegom Majkom Pompeom o situaciji u Venecueli, kao i o mogućnosti da se organizuju bilateralne konsultacije o venecuelanskoj tematici, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Telefonski razgovor je, kako je navedeno, održan na inicijativu SAD.

„Sergej Lavrov je osudio američke pretnje na račun zakonitog rukovodstva Venecuele, jer je to neprikriveno mešanje u unutrašnje poslove suverene države i najgrublje narušavanje međunarodnog prava“, navedeno je u saopštenju.Lavrov je naglasio da podstrekivanje i destruktivno spoljno mešanje „pod licemernim izgovorom ukazivanja humanitarne pomoći“ nemaju ničeg zajedničkog s demokratskim procesom.

„Povodom predloga Vašingtona da se održe bilateralne konsultacije o venecuelanskoj tematici ukazano je da smo mi na to spremni, ali da je neophodno neposredno se rukovoditi principima Povelje Ujedinjenih nacija, jer samo Venecuelanci imaju pravo da određuju svoju budućnost“, saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se dodaje da su se tokom razgovora o drugim međunarodnim pitanjima Lavrov i Pompeo dogovorili da se nastave kontakti na nivou eksperata o Siriji, Avganistanu i Korejskom poluostrvu.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    Naravno da je Lavrov pre ovog razgovora nazvao Tel Aviv.On i njegov šef Vladimir Putin postupaju i deluju samo na način kako im to odobri Izrael.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *