ЛАВРОВ ОДБРУСИО АМЕРИКАНЦИМА ЗБОГ УКРАЈИНЕ: Ово је апсолутно неприхватљиво!

ЛАВРОВ ОДБРУСИО АМЕРИКАНЦИМА ЗБОГ УКРАЈИНЕ: Ово је апсолутно неприхватљиво!

5 септембра 2018

Сједињене Америчке Државе шаљу Украјини муницију и оружје, међу којима није само малокалибарско оружје, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на телевизији „Први канал“.

„Сталне тврдње натоваца да ће Украјинци бити у НАТО-у завртела је главу ратној партији у Кијеву, укључујући и председника Порошенка и ти људи сада повећавају наоружање на контакт-линији у Донбасу. Американци поново тамо шаљу муницију и оружје, и то не само малокалибарско, већ је већ велики број инструктора из Сједињених Америчких Држава, Канаде и других западних земаља“, испричао је он.Лавров сматра да сукоб Русије и САД расте, што потврђује и померање војне инфраструктуре НАТО-а према границама Русије.

„Конфронтација се повећава, напетост се повећава. САД су иницирале покретање НАТО-а на наше границе… у смислу распоређивања војне инфраструктуре на нашим границама. САД, Велика Британија, Канада, Француска, Немачка постављају своје батаљоне у балтичке и друге државе које се граниче са бившим Совјетским Савезом. Они такође промовишу иницијативе за укључивање Грузије и Украјине у НАТО… упутили су им званичан позив“, додао је он.

Руски министар је рекао да политика Вашингтона према Кијеву повећава ризик од војног сукоба, што је „апсолутно неприхватљиво“ за Русију.

„Подсетићу вас да су у Јужној Осетији, са друге стране контакта — на грузијској територији — радили амерички инструктори. Тако да ове постепене акције, наравно, повећавају ризик, између осталог и војне конфронтације, што је апсолутно неприхватљиво за Русију и на то су амерички партнери више пута били упозорени“, истакао је Лавров.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 коментара

 1. doktrina soka says:

  Na kraju,mic po mic jedan mali otok u Atlantiku morati ce biti potopljen iz dubine okeana i vazduha,sto ce izazvati i kolateralne stete u ljudstvu,omiljeni sleng,za civilne zrtve Natoa.

 2. M says:

  Ok,Lavrov(Rusija)je to konstatirao-la po 102 put,i što sad?!?

 3. Deda Micko says:

  Lavrov laje, a karavan prolazi.

 4. Miraš says:

  Sve je jasno i zašto Amerikanci pojačano naoružavaju Ukrajinu i zašto su izvršili samo pre nekoliko dana (31.08.2018) atentat na lidera DNR Aleksandra Zaharčenka. Iz pravca Marijupolja (grad na obali Crnog Mora) ukrajinska vojska formirala je udarnu borbenu grupu sa više od 12.000 vojnika. Cilj je udar na DNR i na grad Donjeck i za kratko vreme izlazak ukrajinske vojske malo istočnije na granice Rusije. Orijentacije radi Donjeck je 104 km severnije od Marijupolja mereno vazdušnom linijom, a 113 km ima drumom. "Spremni smo za susret sa neprijateljom u vazduhu i na moru. Mi ćemo zaštititi svoje gradjane. Naše jedinice su potpuno spremne za borbu, neprijatelj neće proći." izjavio je Eduard Basurin zamenik komandanta operativne komande DNR. ... Cilj je da izlaskom na granice prema Rusiji Ukrajina ispuni uslov za ulazak u NATO. Na samitu u Briselu 11 i 12 jula ove godine NATO je pozvao Rusiju da povuče svoje vojne snage iz Gruzije, Moldavije i Ukrajine, a da bi oni NATO mogli nesmetano da se šire. Vojnu prisutnost Ruske federacije na teritoriji istočne Ukrajine je malo teže dokazati. Zatim u Ukrajini živi značajan broj Rusa, po popisu iz 2001. godine tada ih je bilo preko 8,3 miliona.

 5. Miraš says:

  Други могући разлог - Американци нападом на Донбас праве додатни притисак на Русију због предстојеће војне операције у сиријском Идлибу. Размишљају отприлике овако: " Каква дрскост! Нападате наше америчке прокси снаге исламиситичке милитанте и наше западне инструкторе у Идлибу. Зато ћемо ми у исто време напасти руско и проруско становништво у Украјини..." Настоје да створе додатни терет за руску ратну машину. Колико ће због тога губитака имати украјинска војска за Американце је то занемарљиво и неважно. У оквиру припрема за предстојећу велику офанзиву украјинске војске досад су примећене и 4 мобилне мртвачнице фрижидери. Да би се сакрио велики укупан број жртава на страни украјинске војске могућа је и употреба покретних крематоријума.

 6. Ilija Cvorovic says:

  Ako ce pokretati bilo kakvu vojnu operaciju protiv Rusa,vec sada su zakasnili.

 7. Bogomir says:

  Bedna kvazi politika pravoslavnih sovjeta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u