ЛАВРОВ ОДБРУСИО АМЕРИКАНЦИМА ЗБОГ УКРАЈИНЕ: Ово је апсолутно неприхватљиво!

LAVROV ODBRUSIO AMERIKANCIMA ZBOG UKRAJINE: Ovo je apsolutno neprihvatljivo!

5 septembra 2018

Sjedinjene Američke Države šalju Ukrajini municiju i oružje, među kojima nije samo malokalibarsko oružje, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na televiziji „Prvi kanal“.

„Stalne tvrdnje natovaca da će Ukrajinci biti u NATO-u zavrtela je glavu ratnoj partiji u Kijevu, uključujući i predsednika Porošenka i ti ljudi sada povećavaju naoružanje na kontakt-liniji u Donbasu. Amerikanci ponovo tamo šalju municiju i oružje, i to ne samo malokalibarsko, već je već veliki broj instruktora iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i drugih zapadnih zemalja“, ispričao je on.Lavrov smatra da sukob Rusije i SAD raste, što potvrđuje i pomeranje vojne infrastrukture NATO-a prema granicama Rusije.

„Konfrontacija se povećava, napetost se povećava. SAD su inicirale pokretanje NATO-a na naše granice… u smislu raspoređivanja vojne infrastrukture na našim granicama. SAD, Velika Britanija, Kanada, Francuska, Nemačka postavljaju svoje bataljone u baltičke i druge države koje se graniče sa bivšim Sovjetskim Savezom. Oni takođe promovišu inicijative za uključivanje Gruzije i Ukrajine u NATO… uputili su im zvaničan poziv“, dodao je on.

Ruski ministar je rekao da politika Vašingtona prema Kijevu povećava rizik od vojnog sukoba, što je „apsolutno neprihvatljivo“ za Rusiju.

„Podsetiću vas da su u Južnoj Osetiji, sa druge strane kontakta — na gruzijskoj teritoriji — radili američki instruktori. Tako da ove postepene akcije, naravno, povećavaju rizik, između ostalog i vojne konfrontacije, što je apsolutno neprihvatljivo za Rusiju i na to su američki partneri više puta bili upozoreni“, istakao je Lavrov.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. doktrina soka says:

  Na kraju,mic po mic jedan mali otok u Atlantiku morati ce biti potopljen iz dubine okeana i vazduha,sto ce izazvati i kolateralne stete u ljudstvu,omiljeni sleng,za civilne zrtve Natoa.

 2. M says:

  Ok,Lavrov(Rusija)je to konstatirao-la po 102 put,i što sad?!?

 3. Deda Micko says:

  Lavrov laje, a karavan prolazi.

 4. Miraš says:

  Sve je jasno i zašto Amerikanci pojačano naoružavaju Ukrajinu i zašto su izvršili samo pre nekoliko dana (31.08.2018) atentat na lidera DNR Aleksandra Zaharčenka. Iz pravca Marijupolja (grad na obali Crnog Mora) ukrajinska vojska formirala je udarnu borbenu grupu sa više od 12.000 vojnika. Cilj je udar na DNR i na grad Donjeck i za kratko vreme izlazak ukrajinske vojske malo istočnije na granice Rusije. Orijentacije radi Donjeck je 104 km severnije od Marijupolja mereno vazdušnom linijom, a 113 km ima drumom. "Spremni smo za susret sa neprijateljom u vazduhu i na moru. Mi ćemo zaštititi svoje gradjane. Naše jedinice su potpuno spremne za borbu, neprijatelj neće proći." izjavio je Eduard Basurin zamenik komandanta operativne komande DNR. ... Cilj je da izlaskom na granice prema Rusiji Ukrajina ispuni uslov za ulazak u NATO. Na samitu u Briselu 11 i 12 jula ove godine NATO je pozvao Rusiju da povuče svoje vojne snage iz Gruzije, Moldavije i Ukrajine, a da bi oni NATO mogli nesmetano da se šire. Vojnu prisutnost Ruske federacije na teritoriji istočne Ukrajine je malo teže dokazati. Zatim u Ukrajini živi značajan broj Rusa, po popisu iz 2001. godine tada ih je bilo preko 8,3 miliona.

 5. Miraš says:

  Drugi mogući razlog - Amerikanci napadom na Donbas prave dodatni pritisak na Rusiju zbog predstojeće vojne operacije u sirijskom Idlibu. Razmišljaju otprilike ovako: " Kakva drskost! Napadate naše američke proksi snage islamisitičke militante i naše zapadne instruktore u Idlibu. Zato ćemo mi u isto vreme napasti rusko i prorusko stanovništvo u Ukrajini..." Nastoje da stvore dodatni teret za rusku ratnu mašinu. Koliko će zbog toga gubitaka imati ukrajinska vojska za Amerikance je to zanemarljivo i nevažno. U okviru priprema za predstojeću veliku ofanzivu ukrajinske vojske dosad su primećene i 4 mobilne mrtvačnice frižideri. Da bi se sakrio veliki ukupan broj žrtava na strani ukrajinske vojske moguća je i upotreba pokretnih krematorijuma.

 6. Ilija Cvorovic says:

  Ako ce pokretati bilo kakvu vojnu operaciju protiv Rusa,vec sada su zakasnili.

 7. Bogomir says:

  Bedna kvazi politika pravoslavnih sovjeta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *