Лавров опет стао у одбрану Србије!

Lavrov opet stao u odbranu Srbije!

6 novembra 2015

sergej-lavrov 3454Pokušaji da se dozvoli članstvo Kosovu u Unesko vodi ka politizaciji aktivnosti te organizacije, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov nakon sastanka sa generalnom direktorkom Unesko Irinom Bokovom.

„Uz svu kompleksnost međunarodnog života, veoma je važno da se izbegne politizacija aktivnosti Unesko, tako vidimo sada (situaciju) u vezi pokušaja da se dozvoli članstvo Kosova (toj) organizaciji kršenjem Rezolucije Ujedinjenih nacija Saveta bezbednosti 1244“, rekao je Lavrov, preneo je TASS. Šef ruske diplomatije istakao je potrebu „pružanja podrške na svaki mogući način u duhu kompromisa i donošenja rešenja konsezusom“.

Prema njegovim rečima, generalna direktorka Unesko Irina Bokova „ima takav talenat u potpunosti i aktivno promoviše konstruktivna rešenja“.

Rezolucija 1244 SB UN doneta 10. juna 1999. godine, predviđa niz mera za rešavanje situacije na Kosovu davanjem „suštinske autonomije i samouprave“ tom regionu, a poštujući u isto vreme „suverenitet i teritorijani integritet Jugoslavije“, navela je ruska novinska agencija.

KOMENTARI9 komentara

 1. mija says:

  Hvala do neba bratskoj Rusiji i njenim sjajnoim čelnim ljudima. Od ove naše bedne vlade ne možemo očekivati ništa osim šete, ali zato na svu sreću imamo Rusiju na koju se možemo osloniti i koja nas spasava od potpune propasti. Šta će, mora pomoći bratu koji je šenuo.

 2. mila says:

  Tako je,mija!

 3. Kulak says:

  Svi za Rusiju,sve za Rusiju!

 4. Apis says:

  Dok je Vučić premijer Srbiju ne moze pomoći niko. Njega zelje ni potrebe građana Srbije ne zanimaju. Dao je u Parizu zakletvu zapadnim okupatorima Srbije pre nego u Beogradu srpskim građanima. I zadnji idiot je do sada video koju zakletvu postuje.

 5. Meri says:

  Pogledajte na www.facebook.org Goran Jeftović Izbeglička katastrofa Srbije... kako se ne primenjuje tj. krši Zakon o zaštiti državne granice, Zakon o azilu, Ustav,...

 6. Paštrović says:

  "Kulak"... tako je! Volio neko Ruje ili ne, to nam je jedina ne gredica, no slamka mogućeg spasa!

 7. Meri says:

  @Mija & Apis Svi i sve će Vam biti jasno kad pogledate ovo na www.facebook.org Goran Jeftović Izbeglička katastrofa Srbije....

 8. Meri says:

  izvinjavam se, tačna adresa je http://www.facebookreporter.org izuzetan tekst dao je Goran Jeftović Izbeglička katastrfoa Srbije….

 9. Lajla says:

  NAROD SRBIJE MOZE NA REFERENDUMU DA SE IZJASNI DA SE DRZAVA SRBIJA PRIPOJI ZONI INTERESA RUSIJE-EVROAZIJSKOM DRUSTVU.i OVU VLAST AUTOMARSKI KATAPULTIRA IZ FOTELJA. vRATOTI NASU VOJSKU A STRANIM BAKAMA NOGU U GOZICU. Zakoni nisu sveto pismo mogu se menjati prema potrebi srpske drzave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *