ЛАВРОВ „ОПЛЕО“ ПО АМЕРИКАНЦИМА: Ви уништавате православље

LAVROV „OPLEO“ PO AMERIKANCIMA: Vi uništavate pravoslavlje

6 novembra 2019

SAD pokušavaju da prodube raskol u celom pravoslavnom svetu, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za štampu sa grčkim kolegom Nikosom Dendiasom.

Lavrov je naglasio da SAD stvaraju uslove za diskusiju oko priznanja takozvane „pravoslavne crkve Ukrajine“, čime produbljuju raskol.On je naglasio da je, pre nego što je poglavar Grčke pravoslavne crkve arhiepiskop Atinski Jeronim poslao „mirovno pismo“ poglavaru „pravoslavne crkve Ukrajine“ Epifaniju, u Atinu doputovao generalni sekretar SAD Majk Pompeo.

Lavrov ukazuje da Pompeo „nije krio da je među pitanjima koje je on tamo rešavao bilo i to pitanje“.

„Poglavar raskolničke ’pravoslavne crkve Ukrajine‘ Epifanije je javno izjavio da bi formiranje te strukture bilo nemoguće bez direktne podrške SAD“, dodao je ruski ministar.

Lavrov je naglasio da u Moskvi nisu videli zvanično priznanje nove ukrajinske strukture, već su samo o tome slušali u pismu arhiepiskopa Jeronima.

Diplomata je naglasio da crkveno pitanje neće postati prepreka za međudržavne odnose Rusije i Grčke.

Ministar je naglasio da „Rusija nema nikakvu želju da veštački pravi probleme i prepreke za razvoj saradnje u svim oblastima“.

Podsetimo — u oktobru je arhiepiskop Atinski i cele Grčke Jeronim zvanično priznao autokefalnost „pravoslavne crkve Ukrajine“. Ruska pravoslavna crkva je prekinula odnose sa poglavarom Grčke crkve.

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Lavrov otkriva toplu vodu na Havajima. Da, ima tople vode. Zasluzio si Nobela.

 2. teoretičar says:

  Pa sprečite, Gospon Lavrov!

  • Evans says:

   Da sprechi!!!??? Hahahahaahahhah matora drtina!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *