ЛАВРОВ ОШТРО О АМЕРИКАНЦИМА: Разоткрио Американце и поентирао

ЛАВРОВ ОШТРО О АМЕРИКАНЦИМА: Разоткрио Американце и поентирао

20 септембра 2019

Запад се представља као бранилац либералних вредности, а у исто време води политику санкција, војних претњи и бомбардовања, пише Лавров у ауторком тексту.

Наиме, руски министар спољних послова је тексту у руском магазину „Русија у глобалној политици“ написао и да се либерализам, за који се Запад представља да га брани, фокусира на појединце и њихова права и слободе.„Зато се поставља питање на који је начин то повезано са политиком санкција, економских притисака и отворених војних претњи против бројних независних држава, као што су Kуба, Венецуела, Северна Kореја и Сирија“, навео је Лавов у чланку објављеном поводом почетка 74. редовног заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

Он је указао на то да санкције директно погађају обичне људе и њихову добробит и крше њихова социјално-економска права.

„Kако је бомбардоваје суверених држава, свестан чин уништавања њихове државности кој је довео до губитка стотина хиљада живота и осудио милионе Либијаца, Сиријаца и других народа на огромну патњу допринело заштити људских права“, запитао је Лавров.

Он је нагласио да земљама које себе представљају као узор демократије до демократије у ствари стало само када захтевају да друге земље уреде своје системе по угледу на Запад, али када је потребно увести демократију у међудржавне односе, оне избегавају искрене разговоре или покушавају да интерпретирају међународно право по сопственом нахођењу.

Шеф руске дипломатије критиковао је и визе и остале санкције Запада протви Руса на Kриму, истичући да су они кажњени због изражавања своје демократске воље за поновно уједињење са својом историјском домовином.

„То је у супротности са основним правом народа на самоопредељење, као и са правом људи на слободу кретања, гарантовану међународним конвенцијама“, навео је Лавров.Према његовим речима, либерализам је у свом здравом, неискривљеном облику традиционално био важна компонента међународне политичке мисли, укључујући руску. Он је, међутим, нагласио да разноликост модела развоја не дозвољава став да западно схватање либералних вредности нема алтернативу.

„Те вредности се не могу наметнути бајонетима, не узимајући у обзир историју земаља и њихове политичке и културне особености“, рекао је Лавров, истичући да је статистика туге и разарања који су резултат „либералног“ бомбардовања, казала куда то може да одведе.

KOMENTARI13 коментара

 1. persida says:

  Lavrove, nisi pomenuo Srbe kao zrtve politike koju kritikujes. Za mene si mrtav, isti si kao Skot.

  • Milan says:

   Podrazumeva se iz reči "drugi narodi". "Kako je bombardovaje suverenih država, svestan čin uništavanja njihove državnosti koj je doveo do gubitka stotina hiljada života i osudio milione Libijaca, Sirijaca i drugih naroda (!) na ogromnu patnju doprinelo zaštiti ljudskih prava?“ - Sada možda i jeste bolje da nas direktno ne pominje, jer uz inat Lavrovu mogu da nam prirede nove pakosti.

 2. rajko says:

  Kad američki političari pričaju o demokratiji u americi, onda oni misle (kad uopšte nešto misle, tj. kad ne trabunjaju samo propagande radi) na tačno odredjen sistem sloboda i prava ZA PRIVILEGOVANI SLOJ, i obaveza za ostatak stanovništva. Isto tako, kad američki političari procenjuju druge režime i društva, pod demokratskim podrazumevaju ona društva koja su njima "na izvolte", potpuno otvorena za eksploataciju i pljačku. Nasuprot takvim "demokratskim" društvima oni stavljaju "nacionalističke" režime i društva kojim se prigovara svašta, počev od zatucanosti, pa sve do fašizma, a u suštini takva društva ih frustriraju samo time što im ne mogu piti krv. Zato se na njihove procene "demokratski"-"nedemokratski", "gradjanski"-"nacionalistički" uopšte ne treba osvrtati. Normalno je da svaka zemlja i svako društvo štiti svoje interese, kao što je normalno i da saradjuje sa svetom do one mere do koje joj je ta saradnja korisna. Kad se podje od toga vidi se da ove njihove kategorije ne vrede pištljiva boba, da su obično oružje u specijalnom ratu protiv naivnih i prostodušnih nacija, nevičnih životu sa pljačkašima.

  • rajko says:

   Rusima je to, razume se, oduvek bilo potpuno jasno, pa otud ovakva izjava ruskog ministra spoljnih poslova.

 3. E.Lirsch says:

  Sve je to "javnosti" poznato i nema niceg novog sto je Lavrov "otkrio". Pitanje glasi Sta je sa aktivnim otporom jerbo od capljizganja nema fajde nikak'e. Ama jok.

 4. теоретичар says:

  Па ко омане неколико пута за само 70 година и самостално промени три државна система, тај и мора да теоретише од почетка. Прво није ваљао царизам па га у крви срушили. Онда није ваљао социјализам па га срушили и растурили се у парчиће, сада мало љуљају наказни кпитализам али немају идеја како даље. Када једна држава из темеља промени државно уређење, обавезно ослаби и опоравља се цео један век. Руски опоравак ће трајати још 200 година јер промене система су започеле 1918 а завршиле 1990. а ни један систем им није био добар. Улазак у овај задњи, скрпљени систем је хаотичнији од Октобарске револуције и већ кошта Русију око 3 до 4 хиљаде милијарди долара. Лавров, русија нема право да критикује било чији систем а поготово не западни који траје у континуитету већ 300 година и то право људски немате јер сте 1990. копирали амерички систем. И сада један Лавров, до јуче комуниста, данас учи капиталисте и либерале шта је то либерализам. Смејурија. Руси још увек нису изашли из царизма а још мање из социјализма и већ развијају науку о капитализму. Ко је живео 70-тих година када је Тито започео приватизацију Југославије и ко је посматрао застрашујуће јадно пропадање тих српских фирми 80-тих година и видео распад еконосмког система Србије 90-тих година, зна и сећа се да је прво пропао Руски економски систем на који су се ослањали системи свих источно европских држава и сви смо се стрмекнули у исту пропаст уништавања производње и почетак крађа свега и свачега. СССР је повукао у амбис огроман број држава око себе а не само своје државе. Зато није ни чудо што су све државе у паничном страху побегле од Русије која мења државне системе ко циган коње. И сада Лавров прича о неком Либерализму. Као пиле о сиси.

  • Milan says:

   Ne branite Zapad , ovaj današnji liberalni Zapad, jer automatski stajete zajedno sa Zapadom kad su i protiv nas vodili specijalni rat i kad su i nas vojno napadali. ... "Ko samostalno promeni tri državna sistema," - Samostalno??? U svim važnim promenama u Rusiji manje ili više prisutne su ruke Zapada i interesi Zapada. Zatim uzalud češkate mesta koja su i nama bolna. Ne može se opravdati ovoliko nasilje u ime liberalizma. U većini slučajeva pitanje je koliko je to liberalizam, a koliko su ispod interesi najmoćnijih i najbogatijih zapadnjaka?

   • теоретичар says:

    Па тако тричетир пута Запад мењао Русији системе? Не будите тако попустљиви. Да руси нису то слепо хтели, што значи да срљају не размишљајући, не би се ни променило као и да нису попуштали као и обично. Нервира ме таква слабост па макар и грешио. Нисам на страни Запада, али мора им се признати да се држе свога упорно и имају резултате. Сталне промене не дозвољавају баш неки напредак. Србија и Русија су осим тих промена, свеједно под сталним санкцијама а никако да се сталоже, стану на лопту и одрже један правац. Тако би добили у времену, учврстили систем и после знају где су. Промене система увек изискују време а много промена је уствари губљење времена. Ја се не сећам у људској историји да сам негде начитао да је једна велика земља за само 70 година променила 3 државна система а да су сва три различита потпуно. Штоно људи кажу "дијаметрално супротна". Ту се народ једноставно не може снаћи. Стално је у неким променама и што је данас светиња сутра је злочин. Ту нема живота. Колико су Руси срећни данас и колико им се свидело да за десетак година држава која је била влсник нафте нестане, а нови власник постане нека битанга Абрамовић(или већ како се зове) и једноставно кад му се више није свиђало, однесе паре у Британију? То је срамота за цео народ и дуговечна срамота за једну државу а успут и пропаст. Није он једини. Ја то једноставно не могу ни да схватим ни да оправдам.

    • Milan says:

     Rusi su odavno podložni uticaju Zapada. To je tako ne samo zbog njihovog htenja, nego i zbog veličine i značaja njihove zemlje. Velikoj Britaniji nikad nije bilo svejedno ko sedi i ko će sedeti na ruskom carskom-imperatorskom prestolu. Tako je i danas.

    • Milan says:

     Nemačka knjeginja Sophie Friederike Auguste von Anhalt-Zerbst (1729-1796) postala je 1762 godine imperatorka Katarina Velika. Za vreme svoje vladavine uvela je npr. masoneriju u Rusiju i porastao je uticaj V. Britanije na ključna zbivanja. Npr. njen sin prestolonaslednik i zatim novi car Pavle I Petrovič nije dugo vladao. Ubijen je u atentatu, a zaverenci su bili povezani sa V. Britanijom. Naime V. Britanija je ranije preotela Maltu od Napoleona, i očekivala je da će joj Rusija objaviti rat zbog Malte. ... Posle oktobarske revolucije postojala je šansa da život caru Nikolaju i njegovoj porodici bude spašen odlaskom u V. Britaniju, ali ni to nije odgovaralo Velikoj Britaniji. A posle sa tog Zapada svi se nameste lažno da žale nestanak ruske carske porodice. ... Danas V. Britanija nema nekadašnji uticaj na zbivanja u Rusiji, ali zato igra "vrli" Zapad.

   • теоретичар says:

    Знате шта нас руши? Увек исто. Оно 41. и пропаст Србије која је имала шансе да избегне пропаст. Октобар 2001. и опет исто. А Русију Октобар 18. и Горбачов не знам ни ја које. Народи без СВЕСТИ! Нико није у стању да плати 2 милиона људи да исецкају државну власт без икаквог плана, смисла или знања шта ће бити. Они то раде из дивљачког залета а нико нема снаге да их склони у луднице. Америка има пуне луднице и пуне затворе и зида нове, али систем не предаје. Сви хрле у Америку ко слепи а своје нису били у стању да одбране. Исти ђаво је и Горбачов и Јељцињ који је пуцао топовима на думу, као онај наш багераш. Само јелцињ постао прецедник а багераш ако се не варам, умро у неком избегличком кампу у Аустрији. Два различита човека, две исте грешке природе. А око њих на милионе сарадника који данас ћуте као заливени и ако су имало свеснији људи, сигурно нису пресрећни са оним шта су радили и кога подржавали. Ето, тога на Западу нема а и ако неко пронађе неки слични случај, онда ће рећи - ето било, али их власти побиле ко стоку! А код нас такве подржава милион два људи који као стампедо лудих крава срљају у провалоју и вуку цео свој народ тамо. Требали су их све побити али онда издали генерали и крај. За чега служе генерали? Како се може догодити да генерали издају и не спасу свој народ? Па свест! То нам фали. Такви генерали не живе на Западу дуже од пар дана и заметне им се траг. Организован систем, чврста рука и народ им има највиши стандард. А ово у Русији и Србији је необјашњиво безвезно стање свести. Одакле те појаве у Русији и Србији и то већ скоро 100 година? 100 година трагедије која се не зауставља. Зашто Србија трпи НВО и идиотску опозицију сви знамо, али зашто то Русија трпи, е то је већ ствар за психијатријска разматрања.

 5. теоретичар says:

  Милане, ви говорите и америчком насиљу и интерсима испод површине у спољњем свету и то сте у праву. Али, одакле америци толико снаге или одакле толико слабости државама и народима које америка напада? Та снага је тек касније настала а претходно је Америка учвршћивала и изграђивала свој систем до пуне снаге. Када је оснажила свој државни систем, односно себе изнутра, изашла је изван својих граница. То је деловање тек након учвршћивања свога система и државе и мора се признати да су чврсти. За нас је интересантно оно изнутра, јер у Америци не може да прође један ветропир Лењин са лепим теоријама и бедном праксом али у Русији је прошао. Као и тито у Србији. Тај наш унутрашњи систем има слабости а ако је немачка дала воз лењину да лакше допутује у Русију, није немачка дигла револуцију него ниска свест народа. Да се Лењин појави у Америци, затворили би га у лудницу за један сат. А тито би мрдао можда пар дана. То је ствар унутрашње снаге народа и снаге државе. Та два иду заједно. Зашто је свест наша два народа пољуљана у задњих 100 година? Зашто се не буди? Па нема времена, јер мењамо државне системе и сваки пут се заплетемо деценијама. А када добијемо једног човека који би то бар зауставио, га свргнемо и опет мењамо систем. Који нам је ђаво? И сада ћу вам рећи још нешто. Вучић је на стакленим ногама не у спољној политици, него унутрашњој. Ускоро ћемо га променити и опет направити глупост. Не зато што је он добар, него зато што ипак најбоље ради од свих у овом веку али свест народа није тог квалитета да може то да схвати. И вучић неће још дуго, бољег немамо, чак ни бољег квислинга немамо, али имамо горих колико ти воља. Када смене Вучића, а народ ће га слабо или никако бранити, онда тек улазимо у голо ропство. (Саће неки да кажу да ја браним Вучића а то је само оно што вам данас објашњавам - ниска свест. Не схватање тренутка. Нисмо схватили 41. нисмо схватили 2001. а нећемо ни данас)

 6. теоретичар says:

  Нисам сигуран шта ће бити са овим коментаром, али нек буде шта буде. И нећу да будем ни пажљив ни нежан. То нека буду родољуби. Сјебали смо краљевину 41. изашли на улице и широм отворили врата Титу. А онда живели у сивилу комунизма делећи мрвице сиромаштва на једнаке делове и радовали се томе, славили мајеве и новембре, уништили Божиће и Светог Саву. Сјебали смо Милошевића 2001. довели Коштунице и Ђинђиће, уништили мајеве и новембре. Сјебаћемо и Вучићевце а довести опозиционаре, Брнабићке и Кандићке. Ако се сећате, народ и војска и генерали нису одгурнули своју власт 1914. него су се повукли уз невиђене трагедије, чували своју власт, страдали и вратили се као победници. То је још увек био прави Српски народ, прави генерали и права војска, пожртвовани и спремни и да гину за своју државу па и за своју власт и генерале. Није се поцепао српски народ, није поклекнуо и успео је да одржи своју државу и настави да је гради, ма колико сиромашно ипак снажно. Од поражене краљевина, захваљујући и властима и генералима и народу, никла је још већа краљевина. Зато и имамо чувене ратнике солунце, слава и част српског народа. Тај непромењени пут који је Србија задржала непрекидно од ослобођења од Турака до 41. је успешно одржавао и српски народ и српску државу. А онда је пукло 41. Народ се поцепао у четнике и партизане и сјебао Србију до темеља. Ко је разбио свест Српског народа? Од 41. страдамо непрекидно, мењамо системе, лутамо ко магарци у магли и већ смо стигли до очајног стања. Срби су за само 60 година поновили једну катастрофалну грешку два пута. 41. смо сјебали Краља, а 2001. Милошевића. Невероватно несхватљиво а само 2 године пре тога Срби су висили по мостовима несвесно спремни да се жртвују. Последице Мартовских демонстрација смо видели 90-тих година а последице Октобарских демонстрација ћемо тек осетити. Иако делимично поробљена, Србија данас доноси одлуку хоће ли остати на последицама Октобра 2001. или ће се окренути себи коликогод да је растурена и смањена. Оно што је српски народ засро 41. нисмо исправили, оно што је српски народ засро 2001. још увек можемо да исправимо, али само снажном подршком властима, а пошто ми имамо само једну, квислиншку власт, то је подршка квислиншкој власти. Нема нам друге. Па да нисмо сјебали Милошевића, данас не би имали квислиншку власт. Сјебали смо га, и сада нема друге. Не свиђа вам се? Па ништа онда. Срушите и ову власт па доведите опозицију, Брнабићке, Дачиће и НВО на власт и уживајте. А онда ћете викати у својим родољубивим коментарима да нема ништа све док не доведемо правог Србина на власт, а тог јединог Србина на власти управо данас рушите. И запамтите. Другог немамо. Имамо само горих. Ако треба, нека да КиМ за макар пола РС. Схватите да смо поражени добрим делом и због погрешних потеза народа. Срби морају платити своје грешке. Ви који ово треба да схватите, ви сте тај народ који је погрешио 2001. Нема ту "нисам ја, он је!" За ти је прекасно. Ми смо криви. Зато не грешите опет, јер немате више шансе да грешите а грешке се дебело плаћају. Подржите ову квислиншку власт која све више слаби без ваше подршке и све више Срба мора да се удаљи из власти а на њихово место долазе поред наших окупатора и Хрвати и остали. Данас Србија има још само ту малу шансу. А ако и када Русија буде у стању да нам помогне, оставите то за неко време тамо далеко а данас спашавајте шта можете. Данас Русија није у стању да помогне Србији. Не позивајте се на неку част и ратнике из прошлости јер ви, Српски народ је ту прошлост издао 2001. Немојте поново. (Дође ми да вриштим када се сетим да сам ово исто узалуд говорио и пре Октобра 2001. само што сваког следећег пута можемо спасити све мање. Оно што смо могли спасити да нисмо срушили Милошевића, више не можемо спасити чак ни ако сачувамо Вучића. А оно што ћемо изгубити са рушењем Вучића, па није баш безначајно, само никако да Срби схвате. Никако да схвате да имају шансу. Јесте једна од "преосталих", није неки велики а још мање славни избор, али јесте једина у данашњој ситуацији у коју смо глупо улетели сами. Начели смо Вучића само да знате. "Успели смо!" Није више на чврстим ногама јер га народ не подржава и Запад планира промену Вучић система. А Вучић је схватио и почео да лута. Полако удаљује оне људе са којима је кренуо. Један од првих Срба које је Вучић морао да удаљи је био Николић. Заједно са осталима које је удаљио, то су били ти Срби које тражите само их нисте препознали. Радујте се, јер Вучић полкао тоне. Само, радујте се пажљиво)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u