ЛАВРОВ оштро упозорио КЕРИЈА!

LAVROV oštro upozorio KERIJA!

6 jula 2016

54247 Lavrov 720Vojni vrh Donjecke Republike optužio je ukrajinsku armiju da pojačava napade na ne samo na pozicije armije DNR nego i na gradove Donbasa.

Njegov faktički portparol Eduard Basurin ukazao je da da us pojačani napadi povezani sa dolaskom (7. jula) u Kijev državnog sekretara SAD Džona Kerija:

„Oni uvek tako. Kad treba da im dođe neko iz Amerike ili Evrope!“

Ministarstvo inostranih poslova RF objavilo je da je povodom Kerijeve posete Ukrajini došlo do telefonskog razgovora između Sergeja Lavrova i šefa američke diplomatije.

Kako je zvanično saopšteno u Moskvi, Lavrov je ukazao Keriju da se pojavljuju informacije da Kijev ima nameru da obnovi ratna dejstva velikih razmera u Donbasu i da je apelovao na Vašington da učini sve što može da „ne dozvoli takav razvoj situacije“.

Lavrov to nije pomenuo, ali nije isključeno da je imao u  vidu i činjenicu da je glavni propagandista ukrajinske armije Dmitrij Timčuk priznao da je iznenadni udar kijevskih snaga na DNR kod Debaljceva, koji je započeo noću 29. juna, imao za cilj preuzimanje kontrole nad četvorouglom Debaljceo-Krasnij Luč-Šahtjorsk-Jenakijevo, ali da je plan bio mnogo ambiciozniji.

„Za našu armiju je kontrola nad tim četvorouglom bila polazna tačka za operativna ofanzivna dejstva koja bi nam omogućila povratak kontrole nad celom okupiranom teritorijom Donbasa“ – naglasio je Timčuk.

Za Ukrajince su „okupirane teritorije – teritorije Donjecke i Luganske Republike, pa je Timčuk indirektno priznao da se radilo o novom pokušaju njihove vojne likvidacije.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. dejan says:

    Ne znam lavrove sto uopste pregovaras s fasistima zele proterati ruse iz ukrajine to je nato skupa s ukrajincima uzeti rudnike gvozda i ostale staviti rakete sto i hoce tajno nuklearne u podzemna sklonista i time pokriti rusiju kasnije ce napasti i krim sigurno. Za to ce koristiti ukrajince isil ovce evropske placenike poljske americke itd pripremat ce ih u milionima da oslabe vojnu moc rusije kad slome ukrajinu ako uspiju i krim dobili su crno more zauvek pokrili rusiju s pro sistemima i onda ce pomalo uzeti kavkaski deo s tim hordama placenika za to sluze isil kampovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *