ЛАВРОВ „осуо паљбу“ по БРИТАНЦИМА!

LAVROV „osuo paljbu“ po BRITANCIMA!

25 juna 2016

lavrov 3t43U prvim izjavama posle rezultata referenduma u Britaniji, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je kazao da je to volja naroda, ali je reagovao na izjavu britanskog ministra spoljnih poslova Filipa Hamonda da će posle rezultata „referenduma Putin već ovog jutra osećati manji pritisak i biti bodriji“. Lavrov je prokomentarisao da nije završio medicinu pa zato ne želi da komentariše medicinske slučajeve.

Bivši američki ambasador u Moskvi, Majkl Makfol, nazvao je Putina „pobednikom“ posle referenduma u Britaniji. Makfol smatra da su izgubili EU, Velika Britanija, SAD koji veruju u korisnost snažne i jedinstvene, demokratske Evrope.

– Putin nije krivac za rezultat referenduma nego britanski premijer Kameron. A, ruski predsednik je samo pobedio – tvrdi Majkl Makfol.

Još tokom peterburškog foruma Putin je rekao da će se Moskva sa poštovanjem odnositi prema bilo kojem rezultatu britanskog referenduma i da Rusija želi da sarađuje sa jakom Evropom.

Docent Moskovskog instituta međunarodnih odnosa Nikolaj Toporin smatra da će izlaskom Velike Britanije biti narušen sistem komunikacija EU i Vašingtona. Toporin podseća da se Velika Britanija kao davni američki saveznik smatrala mostom EU i SAD.

– Rukovodstvo u Londonu je bilo jedno od glavnih lobista za produženje sankcija prema Rusiji, a sada će se EU oslanjati na osovinu Pariz-Berlin-Rim – ističe Toporin.

Fjodor Lukjanov, glavni urednik časopisa „Rusija u globalnoj politici“ i predsednik Saveta za spoljnu politiku i odbranu kaže da Moskvi ne odgovara da u Evropi bude još veća kriza. Rusija će zato nastojati da širi pravce svoje saradnje. Lukjanov predviđa da bi uporedo sa slabljenjem EU funkciju obruča koji jača Evropu mogao da preuzme NATO, a to znači da će rasti uticaj SAD na Evropu.

– Nemačka će svim snagama nastojati da sačuva projekt EU jer bi u protivnom mogli da ožive aveti svih košmara iz prošlosti – smatra Fjodor Lukjanov.

(Večernje novosti)

KOMENTARI5 komentara

 1. RUSOS says:

  Da EU i USA plate odštetu Srbiji zbog divljačkog bombardovanja.

  • USPON KRALJEVINE SRBIJE says:

   Tako je! Hocemo odstetu! Da nam odrzavaju puteve u narednih 50 god. Ne mogu vise da vozim po ovim rupama!

 2. Apis says:

  Sve sto čovek napravi bez Bozijeg blagoslova osuđeno je na propast. EU i SAD napravljeni su kao sodoma i gomora, drzave razvrata, pljacke i ubijanja.

 3. Mali says:

  EU je bio jedan eksperiment,koji je dokazao da nije odrziv.Vidimo-izvucimo pouku-naucimo- i idemo dalje u zivot. A ako ima takvih koji hoce nasilno,i zivot da daju za vestacko odrzavanje EU,to je njihov izbor.

 4. Kosta says:

  Sve cista farsa! Po mom skromnom misljenju, tu je rezija za dva moguca scenarija. Odugovlaciti dve godine dok se razvodni zakon o raseljavanju imigranata, a kako su rekli, referendumu polsednju rec daje parlament. Druga mogucnost je huskanje EU u rat protiv Rusije. Da bi izgledalo kako London ostaje cistih ruku, jer Bulavi je svejedno gde BUDE BUM. Uvek sam bio misljenja, a sada i potpisujem da USA nikada nije postojala. Elem, tzv USA je samo desna ruka Engleza koja po svetu cini to sto cini. Kao ostrvska drzavica, Britanija se ne uzudjuje da se prikaze kao BOSS u svetu te zato koristi USA. U protivnom bi je evropljani pojeli za mrsaviji dorucak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *