ЛАВРОВ ОТКРИО ЦЕЛОМ СВЕТУ шта Хаг планира да уради са генералом Младићем!

LAVROV OTKRIO CELOM SVETU šta Hag planira da uradi sa generalom Mladićem!

18 maja 2017

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov optužio je juče Haški tribunal da namerno i planski ubija generala Ratka Mladića pošto mu uporno ne dozvoljava da ode na lečenje Moskvu!

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije najoštrije je osudilo odluku haških sudija kojom je Mladiću definitivno zabranjeno lečenje u Rusiji. U Kremlju tvrde da takva odluka ozbiljno dovodi u opasnost Mladićev život.

„Odbijanje da se general Ratko Mladić prebaci na medicinski tretman u Moskvu jeste sasvim ilustrativno za hašku pravdu. Prethodno je Hag odobravao privremeno puštanje na slobodu osuđenika zbog mnogo manje ozbiljnih razloga… Zbog toga ova odluka i njihovi argumenti mogu da izazovu samo zbunjenost. Sudsko veće Tribunala snosi punu odgovornost za odluke i posledice svojih zaključaka. Još jednom zanemaruju osnovna prava ljudi, kao što su pravo na život, zdravlje i medicinsku negu“, navodi se u saopštenju koje je potpisao ministar Lavrov.

I dok u Hagu niko juče nije hteo da komentariše upozorenje zvanične Moskve, Darko Mladić, sin Ratka Mladića, kaže da skandalozna odluka haških sudija nije iznenađujuća.

– Tribunal je ranije i za mnogo manje zdravstvene probleme prihvatao garancije, pa čak i Kosova, koje nije član UN niti je prava država. Rusija sigurno neće dopustiti poniženje, a mi već žalbu pripremamo – podvlači Mladić.

Mladićev advokat Branko Lukić kaže da je šokiran odlukom haških sudija, jer su ispunjeni svi uslov za Mladićevo lečenje u Rusiji.

– Naš klijent ne dobija isti tretman kao drugi zatvorenici koji su sa mnogo manje alarmantnim dijagnozama puštani na lečenje. Skandalozno je što tužilaštvo ne priznaje ruske garancije! Ipak, nadamo se da će Žalbeno veće na kraju uslišiti naše zahteve – zaključuje Lukić.

KOMENTARI3 komentara

 1. Baraba says:

  A sto se Lavrov toliko sekira kad Srbijansku vladu bas briga za Ratka

  • nebitan says:

   pa verovatno ima čistiju savest za razliku od naše vlade

 2. Marinko says:

  Dobro je pokojni vojvoda Mišić rekao: Nema rata koga srpski vojnik dobit ne može i situacije i države koju srpski političar usrat ne može.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *