ЛАВРОВ ОТКРИО ко стоји иза ШИПТАРСКЕ ПЛАТФОРМЕ!?

LAVROV OTKRIO ko stoji iza ŠIPTARSKE PLATFORME!?

23 marta 2019

SJEDINJENE Države najverovatnije stoje iza platforme koju su kosovski Albanci objavili početkom marta, kaže šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

U intervjuu za potrebe filma „Zaokret iznad Atlantika” NTV, Lavrov je rekao:

„Pre nekog vremena, početkom marta Priština je objavila svoju pregovaračku platformu, koja predstavlja ultimatum i u kojoj stoji da bez ikakvih uslova mora biti u potpunosti priznata nezavisnost Kosova, a da Srbi nemaju i ne mogu imati pravo da utiču na rešenje tog pitanja. U Vašingtonu su to ‘progutali’ “, rekao je Lavrov.On je dodao da misli da, čak, Vašington najverovatnije i stoji iza tog, neprihvatljivog, poteza Prištine, prenosi TASS.

Prema rečima ruskog ministra, evropske zemlje nisu za sada iznele svoj stav tim povodom, ali, bez obzira na to, one teško da će moći da utiču na Kosovo.

Priština, kako kaže Lavrov, u potpunosti ignoriše napore EU za normalizaciju situacije na Kosovu po pitanju prava srpskog stanovništva.

Ruska agencija podseća da je kosovski parlament 7. marta većinom glasova usvojio zakon kojim se formuliše platforma za pregovore sa Beogradom.

U dokumentu stoji da se odbacuje mogućnost razmene teritorija sa Srbijom, traži da Beograd bezuslovno prizna nezavisnost Kosova i predviđa osnivanje krivičnog tribunala za zločine Srba nad Albancima.

Lavrov je podsetio da su zapadne zemlje 2008. godine priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova da bi opravdale agresiju NATO protiv SR Jugoslavije, iako u to vreme nisu postojali objektivni razlozi za prekid pregovara Beograda i Prištine pod okriljem UN.

„Niko nikoga nije napadao, a izjave sa Zapada o tome da su prinuđeni da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, jer Srbi ugrožavaju Albance na Kosovu, jednostavno su bile izmišljene i bez osnove”, kaže Lavrov.

Ta orijentacija s ciljem potkopavanja međunarodnih, pravnih napora nastavljena je i 2011. godine, kada su snage NATO, iskrivljenim tumačenjem Rezolucije SB UN, izvršile agresiju na Libiju, konstatovao je Lavrov.

On kaže da su akcije zapadnih zemalja doprinele bujanju terorizma, trgovine narkoticima i nelegalnih migracija.

„Tada započet niz avantura nastavlja se i danas. Očigledno je da sve više jačaju napori da se univerzalno međunarodno pravo zameni pravilima osmišljenim u skladu sa interesima isključivo SAD i njihovih saveznika, zaključio je Lavrov, prenosi Tanjug.

Lavrov: Nisam siguran da je NATO slučajno bombardovao kinesku ambasadu

VAZDUŠNI udar NATO na kinesku ambasadu u Beogradu 7. maja 1999. godine možda je bio nameran, izjavio je u dokumentarcu ruske televizije NTV „Zaokret iznad Atlantika” ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Mislim da je to bilo slučajno, ali nisam potpuno siguran”, kazao je Lavrov, zamoljen da prokomentariše taj vazdušni udar.

Ruska agencija podseća da je kineska ambasada u Beogradu pogođena raketom tokom NATO operacije u Saveznoj Republici Jugoslaviji, pri čemu je stradalo troje državljana Kine.

Navodi se da Alijansa tvrdi da je u pitanju bila greška.

KOMENTARI4 komentara

 1. rajko says:

  Ni jedan cilj u Srbiji nije pogodjen slučajno, mada je nato za neke to tvrdio. To znamo po mnogo čemu, a ponajviše po tome što su oni gadjali na osnovu lokatora koje su njihovi ljudi tajno postavljali na objkte koje treba bombardovati. Jedino putnički voz u Grdeličkoj klisuri možda nije unapred planiran, mada postoji snimak radosnih povika trijumfa pilota kada su ga pogodili kao i neki drugi dokazi o zlikovačkoj nameri nato. U tom trenutku je nato bio nepobediva sila i to su hteli da pokažu svima, naročito Kinezima. Da je bombardovanje nastavljeno, možda bi bombardovali još neke ambasade. Ne verujem da bi ruska bila medju njima, ali ništa nije isključeno, s obzirom koliko su osioni bili u to doba.

 2. Nemanja Vlahović says:

  Ja sam to otkrio pre mesec dana.

 3. Budi Bog s nama says:

  Da, tavarišć Sergej Lavrove, definitivno Vašington stji iza toga, i ne samo ime jednog centra upravljanja već je sam osnivač Američkih država George Washington ostavio to u amanet Americi jer je poreklom Albanac, po majci sa Kosova iz Peći, po ocu Italijan. On lično je zavetovao Ameriku da štite njegove albance sa Kosova. Dokle god je američka vojska i novac na našem Kosovu, Amerika stoji iza toga. Ali takođe američka ekonomija i buduća mlada demokratija žele Kosovo za sebe i svoje interese jer im je to u krvi. Hardi i Tači će osloboditi Kosovo sa amerikom, da bi napokon Amerika vladala Kosovom i resursima i ljudstvom i vojnom pozicijom na Balkanu. Hardi i Tači su ipak izmanipulisani jer će tako učiniti svoj narod i dalje nezadovoljnim, zato što im je Srbija najviše dala i ulagla u razvoj i zato su samo sa Srbima tamo trebali živeti u miru, rat će i njima doneti nesreću.

  • rajko says:

   Uplašio sam se da ćeš reći da je i Aleksandar Veliki bio Albanac, ali srećom nisi. Na sve strane po kulturi i istoriji zanemarljive nacije izmišljaju svoju slavnu istoriju i slavne pretke i savremenike. Svojevremeno je i medju ciganima zavladao taj manir, pa su na vrhuncu klintonove moći pričali kako je on ciganin, kao i da je Elvis Prisli bio ciganin, a kao dokaz su navodili njegovu kao zift crnu kosu. Onda ja posle mnogo godina naidjem na podatak da je Elvis bio izrazito plav čovek sa vrlo svetlom kosom koju je iz samo njemu znanih razloga farbao do kraja života. Toliko o slavnim sunarodnicima neslavnih nacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *