ЛАВРОВ ОТКРИО ШТА МУ ЈЕ РЕКАО БЛИНКЕН

LAVROV OTKRIO ŠTA MU JE REKAO BLINKEN

31 januara 2023

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji boravi u Kairu, izjavio je da je preko egipatskog kolege Sameha Šukrija dobio „određenu poruku“ od američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

Lavrov je na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa Šukrijem rekao da je Rusija spremna da čuje svaki ozbiljan predlog usmeren na sveobuhvatno regulisanje sadašnje situacije.„Ministar spoljnih poslova Egipta je rekao da je predao poruku američkog državnog sekretara Blinkena, koji je nedavno bio u poseti Kairu. Potvrđujem tu informaciju. Uvek smo govorili da je Rusija spremna da sasluša svaki ozbiljan, ističem to, predlog koji je usmeren na normalizaciju čitave sadašnje situacije na sveobuhvatan način. I s tim u vezi ponovo smo čuli poruku o tome da Rusija mora da prekine, da ode i da će onda sve biti u redu“, rekao je Lavrov.

Ali, dodao je on, Blinken nije naveo drugi deo poruke, a on se tiče stvarnog interesa SAD i Zapada koji je izložio generalni sekretar NATO tokom posete Južnoj Koreji.

„U jednom od obraćanja on je rekao da Rusija mora da izgubi, da mora biti poražena, da Zapad ne sme da dozvoli da Ukrajina izgubi jer onda će izgubiti i Zapad. I izgubiće, rekao je Stoltenberg, čitav svet. Odnosno on je imao smelosti da govori ne samo u ime tridesetak članova NATO, nego i svih ostalih država sveta, Azije, Afrike, Latinske Amerike“, naveo je on.

Takođe je dodao da će NATO zbog toga realizovati svoju globalnu odgovornost, rekao je Lavrov.

„Prema mom mišljenju, sve je jasno, ovde se uopšte ne radi o Ukrajini. Kijevski režim ispunjava volju SAD a njihov glavni cilj je da se na svetskoj sceni ne dozvole nikakvi događaji koji bi doveli u pitanje hegemoniju SAD u savremenom svetu. Zbog toga je poruka nepotpuna, ja sam dopunio umesto Blinkena na čemu insistiraju SAD kada pozivaju Rusiju da se zaustavi i ode iz Ukrajine“, naveo je Lavrov.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Gagi says:

    Mozda je persida u pravu. Moje javno pitanje je ( nadam se da i ovo prate Ruske sluzbe) sto ubijate mladost i zivotnu radost, kada imate tehniku da unistite svog neprijatelja. Treba li prvo mladost i radost da se uniste da bi dosao "zasluzeni" zivotni mir i blagostanje. TO ce verovatno stici sa ogromnim zrtvama koje su bile u II ratu, danas takodje. Zar neko zaista misli da se ovim zapadnim mogulima vise ne zivi, da jedva cekaju istocnu nuklearnu intervenciju. Gde je ona, zbog cega nasa braca danas ginu dok se zapadne kabadahije drogiraju a mi guramo nasu slovensku mladost u pogibelj. Jeste ovo neka teska danasnja zajebancija, slovenska deca se paganski zrtvuju, dok svakakvi olosi i prosjaci u Njujorku uzivaju u svom izgubljenom zivotu.

  2. Gojko Bura says:

    Odakle poceti ,dali od naseljavanja ili od II svetskog rata , mozda je bolje od velikog evropskog rata ( namerno je malo slovo )zato što Amerika sa Englezima ,da ne nabrajam ostale . Mora da shvati da je sebi dala mnogo vise prava ,dok je ostale omalovazavala . . .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *