ЛАВРОВ ОТКРИО ВЕЛИКУ ТАЈНУ ЗАПАДА: Још неке земље ЕУ и НАТО затражиле би помоћ Русије против короне, али им је забрањено

LAVROV OTKRIO VELIKU TAJNU ZAPADA: Još neke zemlje EU i NATO zatražile bi pomoć Rusije protiv korone, ali im je zabranjeno

26 aprila 2020

NEKE evropske zemlje koje su članice NATO ne bi imale ništa protiv da – poput Italije – zatraže pomoć Rusije u borbi sa epidemijom korona virusa, ali ne to ne smeju da učine zbog zabrane „starijih drugova“ iz alijanse – rekao je Sergej Lavrov.

Šef ruske diplomatije naglasio je da njegova zemlja – kada je reč o borbi protiv epidemija – ima određene komparativne prednosti, pa dodao:

„Žalosno je što neke neoliberalne zemlje pokušavaju da u borbu protiv pandemije unose geopolitiku. Svi znamo za pomoć koju Rusija pruža Italiji i da to čini na direktan zahtev njenog premijera. A ipak i neki italijanski mediji pokušavaju da to predstave bezmalo kao vojnu invaziju na teritoriju NATO“.Lavro je izrazio bojazan da će iz Sjedinjenih Država ponovo stizati optužbe da se Rusija meša u tamođnje predsedničke izbore.

Ruski ministar je otkrio da je zbog toga – prilikom njihovog poslednjeg telefonskog razgovora – pozvao američkog državnog sekretara Majka Pompea da utiče da se obnovi rad bilateralne grupe za kibernetičku bezbednost:

„Otvoreno sam mu rekao da predviđamo i već osećamo novi talas optužbi da se Rusija meša u njihovu predizbornu kampanju koja je u toku. Zato sam mu predložio da stvorimo mehanizam – koji će predsednici Putin i Tramp osnažiti – za razmatranje svega što bude izazivalo zabrinutost na bilo kojoj strani“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *