ЛАВРОВ ОТКРИВА: Су-24 срушили Американци!?

LAVROV OTKRIVA: Su-24 srušili Amerikanci!?

25 novembra 2015

lavrov3Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, održao je konferenciju za štampu na kojoj je govorio na temu oborenog ruskog aviona Su-24 u Siriji, a tom prilikom je izrazio ozbiljnu sumnju da iza napada na ruski avion stoje Sjedinjene Američke Države.

Lavrov kaže da prema ugovoru o korišćenju američkih aviona, svaki izvršeni napad američkim avionom mora da bude odobren od strane Stejt departmenta.

„Postoji pitanje umešanosti SAD-a u obaranje ruskog aviona.“ – kaže ruski šef diplomatije.

SAD zahtevaju od svih članica „koalicije protiv Islamske države“ koju predvodi Vašington, da oni koji koriste američke US-MADE borbene avione, odnosno, avione napravljene u SAD-u, moraju koordinirati sva svoja dejstva sa vojskom SAD-a.

„Pitam se da li ovi zahtevi podrazumevaju i Tursku. Ako je to tako, onda se pitam da li je Turska tražila dozvolu od vojske SAD-a da svojim američkim borbenim avionima obore – ajde da kažemo „neidentifikovani“ – avion na teritoriji Sirije.“ – kaže Lavrov.

Lavrov je rekao da sve izgleda kao dobro planirana operacija i unapred pripremljen napad.

„Imamo ozbiljne sumnje u to da se radilo o aktu namere. To veoma liči na planiranu akciju“, rekao je Lavrov na konferenciji za medije.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Ljubomir says:

    Gospodo! Jas ne slucanjo vcera vo dva navrati napishav deka OPEK go vozvraka udarot. Koga ova go pishuvav kazuvav deka toa e osveta na kriminalcite sednati vo bordot na rakovodenje vo OPEK koi najpoveke izgubija so Ruskoto unishtuvanje na 515-te cisterni. Vprocem so tie cisterni se prevezuvashe kradenata nafta vo Sirija i se noseshe vo Turcija a so prodazbata i ostvareniot dneven profit od 1.5 milioni dolari se vrsheja kompenzacii sprema Saudiska Arabija za oddrzuvanjeto na niskata cena na naftata na svetskite berzi. So toa nisko nivo na cenata na naftata SAD i nivnite rabotodavaci od OPEK koi smrtno se opredeleni da gi ukradat Ruskite rezervi na nafta i plin tie zadavaat direkten udar vrz budzetot na Rusija koj vo dobra mera se sozdava od prodazbata na nafta i plin.

  2. Miroslav says:

    Ne moraju da pitaju proizvodjaca aviona sta smeju,a sta ne.Ali posto su saveznici verovatno da je pre toga postojao dogovor.Ljubomire ,tacno zbog toga se i vodi rat.Zbog interesa.A i geostrateskih pozicija.Pozdrav Ljubomire.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *