ЛАВРОВ ПОБЕСНЕО: Више не можемо толерисати Турску!

LAVROV POBESNEO: Više ne možemo tolerisati Tursku!

13 decembra 2015

lavrov-un-cms-630Moskva poziva na hitno zatvaranje tursko-sirijske granice

Moskva poziva na odbacivanje dvostrukih standarda u borbi protiv terorizma i na hitno zatvaranje tursko-sirijske granice, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na konferenciji „Mediteranski dijalog“ u Rimu.

– U cilju pobede u borbi protiv terorizma od suštinske je važnosti odbaciti dvostruke standarde podrške i pokrivanja terorista i ekstremista, kao što se radi u slučaju obaranja ruskog aviona 24. novembra – rekao je Lavrov.

On je rekao da se ne može ignorisati kada neko igra ulogu prijatelja Islamske države, otvara koridore ilegalne trgovine naftom i ima ekonomske odnose sa teroristima.

– Mi zahtevamo da se sa tim prekine. Sve to potvrđuje potrebu hitnog zatvaranja tursko-sirijske granice – istakao je Lavrov, prenosi TASS.

Islamska država nastavlja širenje

Lavrov je danas ranije nakon razgovora sa italijanskim kolegom Paolom Đentilonijem rekao da planovi terorista Islamske države nisu vezani samo sa Bliski istok.

– Islamska država nije samo u Iraku i Siriji. Ona je uzela maha i širi se Libijom, Avganistanom, Jemenom. Ona je oborila ruski avion na Sinaju, izvela napade u Parizu u Francuskoj, u Maliju i drugim afričkim državama, kao i u Kaliforniji u SAD – naglasio je Lavrov.

Lavrov je podsetio da su džihadisti kao svoj cilj proglasili formiranje kalifata koji bi zauzimao teritoriju od Portugala do Pakistana, a poznati su i njihovi planovi u Severnom Kavkazu.

KOMENTARI4 komentara

 1. marko says:

  Lavrove te debate un su beskorisne uvek bile uvek je bilo dve suprostavljene strane.Moje licno misljenje je rusija s saveznicima kinom prvenstvenom koju treba pokrenuti velika vojska potom ruske trupe makar i 1000 vojnika specijalnih na granici s sirijskom vojskom specijalnim snagama i iranskim specijalnim snagama te beloruski m specijalcima brazilskim specijalcima treba ukljuciti u zatvaranje granice. KINESKI I BRAZILSKI SAVEZNICI TREBAJU DELOVATI JER AKO JE BRIKS ONDA JE I VOJNI CEKANJE JE GUBLJENEJ LJUDSTVA I RESUSRA.kvalitetna kontrola satelitima i ljudstvom smanjit ce rizik jedne strane nema cekanja,rasprave u u n nemaju smisla vec 50 godina

 2. otac Satarije says:

  s.arabiju,katar i tursku treba razvaliti nuklearnim

 3. Apis says:

  Dragi moji prijatelji! Drustvena bića vole da razmenjuju misljenje. A mi Srbi obicno znamo sve najbolje iz bilo koje oblasti. Srećom mi nuklearno oruzje nemamo pa nemamo ni teret odluke da svojom rukom ubijemo milione ljude. Ja prvi davno bi ispucao sav ruski arsenal ali hvala ti Boze sto to nije u mojim rukama. Hvala ti Boze sto si nasoj braći Rusima dao toliko strpljenja, razuma, pameti i hrabrosti da uprkos brojnim izazovima satane iz Vasingtona jos uvek nisu spalili tu Sodomu. Svaki korak Rusije od dolaska Putina na vlast meni izaziva samo divljenje. DAJ BOZE ZDRAVLJE I DUG ZIVOT PUTINU I ČUVAJ RUSIJU U VEKOVE VEKOVA, AMIN!

 4. Pera says:

  Nema potrebe objašnjavati ono što je svima poznato. Ja sam za to da se udara po svim šavovima bez pitanja i upozorenja. Nemilosrdni su im pomagači i kreatori, njih seći po "prstima i rukama". Ostalu buraniju pritegnuti svim sredstvima - političkim, ekonomskim, vojnim, špijunažom, sabotažom, konstantnom presijom... Nemoguće da je samo Rusija i još par zemalja protiv tog ludila. Udružiti se (bez amera, britanaca i sličnih malih ljudi sa velikim cevima) i lupati sve redom. Na žalost, došlo je do toga. Meni na prvom mestu pripadne muka kada samo pomislim da treba jedno pile zak*ati ali to još na ljudim primeniti mi je ravno da padnem u nesvest. Ali čigledno je vreme da se čovečanstvo očisti od tog zla a ne može drugačije nego njihovom metodom, sila na silu. Nijedan rat nije doprineo čovečanstvu, niti je bilo pobednika. Ostali su samo brojniji i jači da kroje priču kako je bilo i tu je razlika. Živimo u užasnom svetu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *