ЛАВРОВ ПОНИЗИО ПРЕДСЕДНИКА НАТО ДРЖАВЕ

LAVROV PONIZIO PREDSEDNIKA NATO DRŽAVE

28 maja 2024

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov saglasio se sa mišljenjem portparola ruskog diplomatskog resora Marije Zaharove koja je izjavu estonskog predsednika Alara Karisa da se Rusija mora baciti na kolena prokomentarisala pitanjem kako to predsednik Estonije planira da uradi.

– Zaharova je već odgovorila da bi bilo zabavno videti kako to (estonski predsednik) misli da uradi. Nemam šta da dodam – poručio je Lavrov za TV „Rusija 1“, čiji je isečak na svom Telegram kanalu objavio novinar Pavel Zarubin.Prethodno, Kalar je za finski list „Yle“ rekao da će Estonija učiniti sve što je moguće da „Rusiju i Putina baci na kolena“, jer će tada, po njegovom mišljenju, „biti moguće početi ozbiljne pregovore o prekidu rata u Ukrajini“. Na koji način on namerava da to ostvari nije precizirano.

Nakon toga, Zaharova je predložila estonskom predsedniku da pokaže kako planira da Rusiju baci na kolena.

Ranije je nemački „Špigl“ pisao da su baltičke zemlje i Poljska upozorile Nemačku da bi mogle da pošalju trupe u Ukrajinu ako se situacija za Ukrajinu primetno pogorša zato što saveznici nerado isporučuju oružje Kijevu.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. NikolaVeliki says:

    Mislim da Rusi jedva čekaju i to sa nevidjenim uzbudjenjem da ovde tri baltičke pudlice, zajedno sa poljskom, pošalju svoje trupe u ukrajinu.

  2. Beli Orao says:

    I to će biti pravi razlog da ih Rusija uzme pod svoje !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *