ЛАВРОВ ПОРУЧИО АМЕРИЦИ: Знам да вас боли, али више нисте најјачи на свету!

LAVROV PORUČIO AMERICI: Znam da vas boli, ali više niste najjači na svetu!

3 oktobra 2015

lavrov-630 45Jednopolarni svet prestao je da postoji, u Aziji i Južnoj Americi formiraju se moćni centri privrednog rasta, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov je rekao da sa privrednim rastom raste i politički uticaj.

On je najavio da će Rusija predložiti usvajanje medjunarodne deklaracije u kojoj bi se utvrdio princip nemešanja u unutrašnja pitanja drugih država.

“Shvatam da stare navike teško nestaju, da je teško rastati se sa osećajem monopolskog dominiranja na svetskoj sceni – taj proces biće bolan i dug.Međutim, uveren sam da ćemo na kraju ipak postići saglasnost kako da preraspodelimo odgovornost u svetu u svim oblastima – rešavanju konflikata, privredi, finansijama, trgovini”, rekao je Lavrov u intervjuu Venecuelanskoj državnoj televiziji VTV.

Prema njegovim rečima, jednopolarni svet više ne postoji ni u politici, ni u ekonomiji, ni u finansijama i treba preraspodeliti sistem donošenja odluka – preraspodeliti glasove i kvote, između ostalog i u MMF-u, o čemu je postignut dogovor još pre 10 godina, prenela je agencija RIA Novosti.

Lavrov je rekao da samo još SAD, odnosno američki Kongres, odbija da ratifikuje reformu koja je pre pet godina dogovorena kao prvi korak demokratizacije monetarno-finansijskog sistema sveta.

Ruski ministar inostranih poslova je kazao da je potrebno uvažavati Povelju UN, bez podrivanja ovlašćenja Saveta bezbednosti UN, a probleme rešavati na osnovu uvažavanja tendencija u realnosti.

Lavrov se usprotivio eksteritorijalnoj primeni sopstvenih zakona, jer je eksteritorijalnost jedan od problema koji je povezan sa jednostranim sankcijama koje se donose mimo SB UN radi nanošenja štete privredi i ekonomsko-socijalnom položaju stanovništva “kako bi se izazvale negativne emocije prema njihovom rukovodstvu”.

“SAD se ponose što jednostrane sankcije prave eksteritorijalnim, zabranjujući svojim kompanijama da nešto rade sa određenim zemljama, tražeći to isto i od drugih zemalja, jer se preti prekidom servisiranja bankarskih računa i određenim kaznama”, rekao je šef ruske diplomatije.

Lavrov je najavio da će sa svim zemljama-članicama UN razmotriti mogućnost usvajanja deklaracije koja bi jasno potvrdila princip nemešanja u unutrašnja pitanja drugih država, kao jednog od temeljnih principa Povelje UN, koji se sa različitim izgovorima ne poštuje uvek.

“Uzimajući u obzir da se pokušaji takvog arbitrarnog tumačenja principa nemešanja pojavljuju redovno periodično, između ostalog i u kontekstu Sirije, želimo da razmotrimo sa svim članicama mogućnost usvajanja deklaracije”, kazao je on.

“Mi se kategorički protivimo svim pokušajima destabilizacije režima (…) neki naši partneri na svetskoj sceni su u iskušenju da, kada im se ne sviđa neki režim, počinju da ga destabilizuju iznutra, a zatim se pozivaju da su tamo neki neredi i da treba nešto uraditi“, kazao je Lavrov a prenosi Interfaks.

Prema Lavrovljevim rečima, ovakva inicijativa ima šanse za uspeh a “razume se, postoji i protivljenje onih koji smatraju da imaju pravo da ne moraju da poštuju svoje obaveze po Povelji UN”.

KOMENTARI7 komentara

 1. darko says:

  TAKO JE VREME BANDITA PROLAZI

 2. lovac na turbane says:

  WELCOME TO RUSSIAN WORLD ORDER

 3. Apis says:

  STA REĆI NEGO, BOZE BLAGOSLOVI RUSIJU I UCINI JE VECNOM! I DAJ SNAGE I RAZUMA SRPSKOM NARODU DA PREPOZNA PRAVE PRIJATELJE I UREDI SVOJU DRZAVU!

 4. ARTILJERAC says:

  Živela Rusija

 5. zlatiborski ovan says:

  “Shvatam da stare navike teško nestaju, da je teško rastati se sa osećajem monopolskog dominiranja na svetskoj sceni – taj proces biće bolan i dug.Međutim, uveren sam da ćemo na kraju ipak postići saglasnost kako da preraspodelimo odgovornost u svetu u svim oblastima – rešavanju konflikata, privredi, finansijama, trgovini”, rekao je Lavrov u intervjuu Venecuelanskoj državnoj televiziji VTV. ///////// dok Picousti engleski agent prica, kako ce Srbija prihvatiti migrante po principu kvotnog sistema, dakle on vazi samo za zaemlje EU, ali bice iyuyetak ovaj put ?! kao uostalom, i svi sporayumi koje potpise taj satanski projekat, oni se tumace u zavisnosti od okolnosti, krse,... A za sinergiju instaliraju svoje agente poput Picoustog. Ali ce malo morgen... ps. htedoh reci, taj ruski stampedo ce otreznti i ucmalu srpsku javnost

 6. deda mraz says:

  Ma to je tacno gospodine Lavrov ali niste ih trebali ovoliko poniziti tj. ko trece razrednoj sili ste im rekli imate sat vremena da pokupite prnje i odete iz Sirije, i da im totalno skinete maske tj. americi i izraelu i da ih naterate da sami priznaju da oni porpomazu alkaidu u Siriji ili kako oni kazu umerenu opoziciju.A ovaj nas picoustasti i njegova crvena banda sa dedinja nemirno spavaju i mi propustamo najvazniji dogadjaj oko nas jer gledamo farmu i parove tj. programe sa televizija sto uredjuje ona Miloseviceva vesticara dok Rusi i Srbi pokusavaju da destabilizuju CrnuG.i da izvade Srbiju iz obruca.Ako Rusima i Srbima uspe da izvade Srbiju iz obruca onda picoustasti i ostali petokolonasi imaju veliki problem jer sve dok smo zatvoreni oni mogu da rade sta hocej ali mi gledamo farmu i divimo se sljamu i kriminalcima koji su radili i ubijali za DB i oni to sami priznaju i zato dobivaju toliko prostora a gdin. Maric zna se ciji je sin i da je predstavnik crvene burzoazije sa dedinja.Znaci Srbi manje gledajte farmu i vise pomazite ove ljude u CG koji pokusavaju da vas izbave iz kandji picoustastog i ovih zivotinja sa dedinja.

 7. gaga says:

  @deda mraz,,,,alal veraza svaku reč

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *