ЛАВРОВ ПОРУЧИО: Америка више није конкурентна

LAVROV PORUČIO: Amerika više nije konkurentna

12 aprila 2019

SAD više nisu u stanju da pošteno konkurišu u sferi ekonomije, izjavio je šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov.

„Nesumnjivo, i u drugim oblastima koje nemaju veze sa razoružanjem i neširenjem oružja za masovno uništenje uništava se međunarodna pravna baza… Jasno je da su, ako se uzme čisto ekonomski, SAD i dalje vodeća sila, ali njihova uloga opada, dok brzo rastu ekonomije Kine, Indije, celog niza drugih država i regiona. I u ekonomiji SAD, kao što vidimo u poslednje dve-tri godine, više nisu u stanju da pošteno konkurišu“, rekao je Lavrov tokom susreta sa studentima i profesorima Diplomatske akademije.Lavrov je dodao da metode nelojalne konkurencije određuju akcije Vašingtona u međunarodnim ekonomskim odnosima. Po njegovim rečima, principi Svetske trgovinske organizacije su narušeni zbog stava SAD.

Šef diplomatije Rusije je naglasio da SAD koriste jednostrane i eksteritorijalne sankcije, vode trgovinske ratove, ne samo protiv država koje vode nezavisnu politiku, već i protiv bliskih saveznika Vašingtona.

„Situacija oko ’Severnog toka 2‘ je primer toga, kao i pretnje članici NATO-a — Turskoj, zato što je Ankara odlučila da ojača svoje odbrambene mogućnosti kupovinom ruskog oružja. Ima još takvih primera“, rekao je Lavrov.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. nnnnn says:

  ako nastavi uvođenjem sankcija svima sa kojima se politički ne slaže Amerika će sama sebe izolovati.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Lavrov bi trebao ipak malo da se informiše i da ne vrti zastarele floskule o americi kao prvoj ekonomiji, jer po REALNOM izračunu bdp-a Kina je vodeća, nominalni izračun bdp-a koji ne uzima u obzir kursne distorzije dolara i koji zato nerealno predimenzionira američki bdp normalno da američki mediji naveliko koriste radi zavaravanja domaćeg stanovništva, ali Lavrov bi trebao da obrati pažnju na verodostojnije izvore informacija od CNN-a i slično.

  • Zoran says:

   Mozda on nije obavsten, ali mu ipak bode oci Amerika sto s eekonomije tice.:) A sto...to vec ne znam.:) Inace s a5 puta vis estanovnika i poslovima koje im izvezla Amerika niej ni cudo sto rade mnogo z amale par ei konkyuretni. Ali kazu do 2060, pada broj stanovnika Kine(sto se vec desava, zapadne vrenosti), pa ce ih biti samo 3 puta vise od Amera.Inace Kina danas drzi samo 15% svestke ekonomije. Sto bi se reklo...rmbacka snaga zqa male pare ti je Kina i nista vise. Isto i za Japan pricali 1970. godine da ce preteci Ameriku 2000. godine, pa nista.:) A Japan i Kina....dva sveta...slozices se.:)

  • Budi Bog s nama says:

   Nikagda ne bila konkurentna. Oni su najveći dužnici po glavi stanovnika jer se zadužuju od FED-a (Rotšildovih) i enormno troše na vojsku kojom osvajaju diktatorske režime po svetu koji poseduju naftu. U Srbiji ne koristimo ni jedan jedini njihov proizvod, osim zaduživanja u dolarima i evrima (opet kod Rotšildovih). Sve strane banke koje nas odraše, jer je g.din Dinkić i američki G17 odstranio domaće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *